Twitter Arama Geçmişi Nasıl Temizlenir?

featured

Milyonlarca kullanıcısı olan Twitter; 2006 yılında kurulduğu günden beri git gide popülerleşti. Sosyal medya uygulamaları denildiğinde aklımıza ilk gelen uygulamalardan biri haline geldi. Bilgisayar, tablet, telefon gibi internet bağlantısı bulunan cihazların tümünde kolaylıkla kullanılabiliyor. Sosyal medyanın bu kadar ünlendiği bu günlerde pek çoğumuzun Twitter hesabı bulunmakta. Peki bu platformu kullanırken karşılaşabileceğimiz sorunlar var mı? Örneğin; kendi hesabımızdan ya da bir başkasının hesabından yaptığımız aramalar ile ilgili bir sorun? Bu tarz bir sorunda arama geçmişinizi nasıl silebileceğinize dair bilgiler bu yazıda yer almakta.

Twitter Aramaları

Twitter; çoğu kişinin düşüncelerini doğrudan paylaştığı bir uygulama. Günümüzün nasıl geçtiğinden, bir konuya dair ne hissetiğimizden, o anda ne yapıyor olduğumuzdan rahatça bahsediyoruz çoğu zaman. Bu nedenle, tanımadığımız birini gözlemlemenin en kolay yollarından biri de Twitter hesabına bakmak oluyor. İnsanların ad ve soyadlarını Twitter arama butonuna yazarak kolayca hesaplarını buluyoruz. Aradığımız hesaplar bazen tanıdığımız insanlar, bazen tanımadıklarımız, bazense ünlüler, fenomenler oluyor. 

Yalnızca kişilerin hesaplarını değil, anahtar kelime ile hatırladığımız, ulaşmak istediğimiz geçmiş twitleri de bulma şansımız oluyor. O sırada gündem olan bir konuya dair aramalar yapabiliyoruz, anlık yorumlara ulaşabiliyoruz. Bunun yanı sıra, ilgimizi çeken konularda diğer insanların ne düşündüğünü merak ettiğimiz oluyor. Örneğin, izleyeceğimiz bir filmin ismini önce Twitter’da aratıyor, kimler bu film hakkında ne yorum yapmış diye bakabiliyoruz. Bu aramaları bazen kendi hesabımızdan, bazen de arkadaşlarımızın hesabından yapıyoruz. Kendi hesabımızdan yaptığımız aramaları her zaman silmemiz gerekmeyebilir. Fakat özellikle başka telefon veya bilgisayardan yaptığımız aramaları silme ihtiyacı hissedebiliriz. Peki bu işlemi nasıl yapacağız?

Twitter Arama Geçmişini Görüntüleme

Google, Yandex gibi tarayıcılar üzerinde yaptığınız aramalar nasıl kaydoluyorsa, Twitter uygulaması üzerinde de arama geçmişiniz kaydolmaktadır. Arama geçmişine ulaşmanın yolu ise oldukça basit. Bilgisayarınızda da, telefonunuzda da uygulamayı açtığınızda; “Twitter’da Ara” bölümü bulunmaktadır. Bilgisayar kullanırken sağ üstte çıkan bu bölme, telefon kullanırken ana sayfa bölmesinin hemen sağında yer alır. Twitter’da ara kısmına bastığınız anda ise arama geçmişiniz listelenir. Bir harf yazdığınızda o harfle ilgili aramalarınız çıkarken, hiçbir şey yazmadığınızda son aramalarınız görüntülenebilir.

Twitter Arama Geçmişini Temizleme

Bilgisayarınızdan ya da telefonunuzdan Twitter arama kısmına girdiğinizde arama geçmişiniz karşınıza çıkacaktır. Aradığınız bir hesabın yanında çıkan çarpıya tıkladığınızda o hesap doğrudan silinecektir. Tek bir aramayı silmek yerine tüm arama geçmişini temizlemek istiyorsanız da; en sağda üstte yer alan “Tümünü temizle” yazısına tıklamanız yeterli olacaktır. Bu temizleme işlemine rağmen arama geçmişinizin tekrar karşınıza çıkma tehlikesi bulunmaktadır. Bu durumda ise, tarayıcı geçmişinizi silerek bu sorunu çözebilirsiniz. Ayrıca, ön belleği silme işlemini de deneyebilirsiniz. 

Twitter’da geçmişte yaptığınız aramaları temizlemek işte bu kadar kolay.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir