Unutkanlığa Son Verecek Mucizevi Besinler

Unutkanlığa Son Verecek Mucizevi Besinler

Unutkanlık, çağımızda pek çok insanı etkileyen ve önemli boyutlara varan bir sorundur. Beyindeki en önemli işlevlerden biri olan bellek bozukluğu sonucu ortaya çıkan bu sorun, yaş ilerledikçe daha fazla görülür. Özellikle ileri yaştaki insanlarda, sorun ortaya çıkar çıkmaz dikkatli olmak ve tedaviye başlamak önemlidir. Peki, unutkanlığa son vermek için yapılabilecek bir şeyler yok mu?

Unutkanlıkla mücadele etmek için çeşitli beyin egzersizleri yapılabilir. Bunun yanında, bazı besinlerin de mucizeler yarattığı unutulmamalıdır. İşte unutkanlığa son verecek bazı mucizevi besinler…

Unutkanlığa Son Verecek Mucizevi Besinler

Balık

Balıklar, kuvvetli hafızaları ile nam salmasalar da iyi bir hafıza için en önemli besinlerden biridir. Uzmanlar tarafından haftada en az bir defa tüketilmesi gerektiği söylenir. Yapılan araştırmalar sonucu, başta Demans ve Alzheimer olmak üzere pek çok nörolojik sorunu da engellediği görülmüştür. Özellikle somon gibi yağlı balıklar, zengin bir Omega-3 deposu olmaları nedeniyle güçlü bir hafıza dostudur.

Brokoli

Brokoli , güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Aynı zamanda K vitamini bakımından da oldukça zengindir. Yağda çözünmeyen bir yapısı olan K vitamini, beyin hücrelerinde oluşan hasarların onarılmasında büyük rol oynar. Beyin hücrelerinin olası hasarlara karşı korunması da bu vitamin sayesinde mümkün olmaktadır. Berrak bir hafıza için brokoli sık sık tüketilmelidir.

Ceviz

Kuruyemişler, genel olarak beyin sağlığına iyi gelen besinlerdir. Ancak özellikle ceviz, diğer tüm kuruyemişlerden daha fazla polifenol içermektedir. Şekli itibariyle de beyne benzetilen cevizin bol tüketimi, bilişsel düşüşü geciktirmekte ve güçlü bir zihne imkan sunmaktadır. Cevizin yanı sıra fındık ve badem gibi kuruyemişlerin de beyin sağlığına katkıları fazladır.

Ispanak

Ispanak sebzesi, folik asit ve mineraller bakımından son derece zengin bir bileşene sahiptir. Hafızayı geliştirdiği gibi beyin sağlığını da korumak için birebirdir. Unutkanlığı önlemek, Alzheimer gibi hastalıklardan korunmak ve zihninizi açmak için ıspanağı sofranızdan eksik etmemelisiniz.

Kabak Çekirdeği

Kabak çekirdeği, beyin başta olmak üzere tüm vücut hasarlarına karşı koruma sağlayan bir antioksidan deposudur. Aynı zamanda zengin magnezyum, demir, çinko ve bakır kaynağı olması nedeniyle hafızanın güçlenmesinde etkilidir. Bu mikro besin maddelerinin tümünü bol miktarda içermesi nedeniyle uzmanlar tarafından hafıza sorunlarının çözümü için önerilmektedir.

Yaban Mersini

Yaban mersini, beyin sağlığı için çok sayıda yararı bulunan bir diğer besindir. Beyni, hem strese hem de iltihaplanmaya karşı korur. Beynin erken yaşlanmasına ve Parkinson, Alzheimer gibi nörodejeneratif hastalıkların gelişmesine de engel olmaktadır. Yapılan çalışmalar; yaban mersininin hafızayı geliştirmeye yardımcı olduğunu, hatta kısa süreli hafıza kaybını dahi geciktirebileceğini göstermektedir.

Zerdeçal

Zerdeçal, son zamanların en ses getiren besinlerinden biri haline geldi. Beyin için pek çok faydası bulunan bu baharat; hafızayı güçlendirir, depresyona karşı korur ve yeni beyin hücrelerinin gelişmesine yardım eder. Aynı zamanda aktif bileşenlerinden biri olan curcumin, doğrudan beyne gidebilir ve buradaki hücreleri etkili bir şekilde iyileştirir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir