Volim Alkollü İçecek Nedir, Nasıl Hazırlanır?

Volim Alkollü İçecek Nedir, Nasıl Hazırlanır?

Alkollü içecekler, yaygın bir şekilde kullanılan ve keyif verici özelliğe sahip içeceklerdir. Kimyasal adı, etanol olan alkol, mayanın şekeri sindirmesi sayesinde oluşur. Bu sindirme sonucunda alkol ve gaz ortaya çıkar. Alkollü içecekleri sınıflandırmadaki ilk etken, mayanın yediği şekerin kaynağıdır. Basitçe alkol hakkındaki bu en temel bilgiye sahip olmak yeterli olacaktır. Alkollü içkiler birbirinden farklı sunum seçenekleri sunmaktadır. Damak tadınıza ve nasıl bir alkol deneyimi yaşamak istediğinize bağlı olarak çeşitler arasında seçim yapmanız mümkündür. Alkolün türüne, yanında neyin yeneceğine, havanın sıcaklığına ve nasıl bir içki ortamı istediğinize göre seçim yapabilirsiniz. Her koşulda iyi giden ve gevşemenize yardımcı olan alkol, içmesi çok keyifli bir içecek türüdür. Şimdi özel olarak Volim alkollü içecek nedir, nasıl hazırlanır ona bakalım.

Volim Alkollü İçecek Nedir, Nasıl Hazırlanır?
Volim, içerisindeki alkol oranı 14.4 olan, mayalı bir alkol çeşididir. Çoğu tekel bayii stoklarında bulundurur çünkü oldukça tercih edilen bir içkidir. Hatta tüketicileri arasında “alkollü kokteyl” olarak da bilinmektedir. Meyve aromalı, içimi kolay ve çok çeşitlidir. Özellikle aromalı içkileri seviyorsanız Volim’in birçok meyve aromalı çeşidi bulunmaktadır. Şişe tasarımından dolayı alkollü bir içkiden ziyade; soda, meyve suyu görünümü vermektedir. Yumuşak içimli olmasına rağmen alkol oranı gayet yüksektir. Normal biranın yaklaşık 3 katı daha fazla alkol oranına sahiptir. Alkol tadını net olarak almak istemeyen birçok insan için idealdir. Ağızda güzel bir tat bırakmakta ve bir soda veya meyve suyu içiyormuş hissi yaratmaktadır. Üstelik Volim, birada olduğu gibi midenizi rahatsız etmez, şişlik yaratmaz. Yerli olması da yine tüketimini artıran etkenler arasında yer almaktadır.

Volim Alkol Oranı

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Volim’in alkol oranı 14.4’tür. Bu oran, gayet yüksek bir orandır. Zaten Volim’i insanlar genelde alkol oranının yüksek olmasından dolayı tercih etmektedirler. Fiyatı diğer alkol türlerine göre gayet uygundur. Bu orana bu fiyat oldukça yerindedir. Eğer ciddi bir alkol tüketicisi değilseniz 2 tanesi bile sizi çakırkeyif yapmaya yetecektir.

Volim Alkollü İçecek Nedir, Nasıl Hazırlanır?

Volim Çeşitleri

Volim bahsettiğimiz gibi meyve aromalı bir içki türüdür. Piyasada satışı bulunan çoğu türü meyve aromalıdır. Aromalı bira içmeyi sevenler için çok uygun bir içecektir. Fakat aromalı bira sevmiyorsanız Volim size pek hitap etmeyecektir. Piyasadaki meyve çeşitleri ise şunlardır: Limonlu, vişneli, karpuzlu, elmalı, kavunlu, karışık meyveli.
Meyve aroması dışında; enerji içeceği aromalı ve kolalı çeşitleri de mevcuttur.

Volim ile Ne İyi Gider

Volim içenler genelde, Redbul ile içmektedirler. İkisi birbirine çok yakışır fakat çarpıntınız varsa ikisini karıştırmanız çok önerilmez. Yanında çerez, cips ve kraker gibi atıştırmalıklar çok iyi gitmektedir. Özellikle yer fıstığı Volim’in yanına çok yakışmaktadır. Volim için tam olarak bira diyemeyiz. Çünkü türlerine göre içinde şarap, votka ve viski barındırmaktadır. Tadı o kadar lezzetlidir ki yanında bir şey olmadan sek dahi tüketilebilir. Tek boyu ve standart fiyatı bulunan Volim 250ml ve 14.40 TL’dir.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir