We Transfer Nedir?

We Transfer Nedir?

Günümüzde teknolojinin gelişimi ile hayatımızda birçok şey değişti. Her şeyi internetten yapar olduk. Birbirimize evraklar, fotoğraflar vb. dokümanları iletmeyi bile sanaldan yapabiliyoruz. Şimdi size hayat kurtarıcı bir teknoloji harikasını anlatacağım. We Transfer adında ki bu sistem stabil bir bağlantıya sahip olduğunuz takdirde çalışan, dosya ya da dosyalarınızı gönderebileceğiniz bir sistemdir. İstediğiniz kişiye büyük boyutlardaki dosyaları kalite sıkıntısı yaşamadan göndermeniz için yardımcı olur.

We Transfer Gönderme Yöntemleri

Kolayca en fazla 2GB büyüklükteki dosya ya da dosyaları göndermek için We Transferi kullanmanın iki yolu var. Biri PC üzerinden ya da herhangi bir cihazınızın tarayıcıyı kısmını kullanmak diğeri ise telefonunuza mobil uygulamayı yükleyerek.

Aynı zamanda belirli bir ücret ödeyerek We Transfer Pro’ ya geçip daha avantajlı bir şekilde We Transferden faydalanabiliyorsunuz. Mesela en fazla 2GB gönderebilme kapasitesi yerine bunu 20GB kapasite boyutuna çıkarabilirsiniz.

We Transfer Tarayıcı Üzerinden Nasıl Kullanılır?

İlk olarak web tarayıcınıza We Transfer yazın. Kayıt olmanıza gerek olmadan da büyük boyutlu dosyalarınızı gönderebileceksiniz. Daha sonra karşınıza çıkan sayfada önünüze ‘Dosya gönderin’ diye bir buton çıkacak. Bu butona bastıktan sonra karşınıza bir artı (+) butonu çıkacak.

En fazla 2GB kadar büyüklükteki dosya ya da dosyalarınızı indirmek için bu butona basın. Eğer telefonunuz Android ise ‘Dosyalar’ bölümünden İOS ise ‘Göz At’ ya da ‘Fotoğraf Arşivi’ seçeneklerinden istediğiniz dosyayı seçebilirsiniz. Sonrasında karşınıza iki seçenek çıkacak.

Eğer dosyanızı e-postası olan birine e-posta üzerinden göndermek istiyorsanız ‘E-posta gönderin’ yazan seçeneğe dokunun. Seçeneğinizi seçtikten sonra altta bulunan ‘İleri’ butonuna basın. Göndermek istediğiniz dosyayı değiştirmek, eklemek ya da çıkarmak isterseniz yine altta bulunan ‘Geri’ butonuna basabilirsiniz. Eğer e-posta üzerinden gönderecekseniz butona bastıktan sonra sizin ve göndermek istediğiniz kişinin e-postalarını yazmalısınız.

We Transfer Nedir?

We Transfer ile Mesaj Gönderme

Eğer alıcıya bir şey söylemek isterseniz ‘Mesaj’ yazan yere dilediğiniz notu düşebilirsiniz. Daha sonra ‘Aktar’ yazan butona basın. Eğer We Transfer üzerinden bir hesap oluşturmadıysanız her dosya gönderdiğinizde sizin mailinize bir doğrulama kodu gönderecektir. Eğer hesap oluşturursanız her seferinde doğrulama işlemlerini beklemezsiniz. O doğrulama kodunu yazdıktan sonra e-postanızın gönderimi başlayacaktır.

Koyduğunuz dosyanın çeşidi, boyutu, içeriği vb. kriterlere göre gönderim süresi değişebilir. E-postayı gönderdikten sonra alıcının 7 gün içinde gönderdiğiniz dosya ya da dosyalarınızın linkini indirebilme süresi var. 7 gün sonrasında gönderdiğiniz e-posta indirebilme işlevini durduruyor. Aynı zamanda karşı tarafa mail gittiğinde, indirdiğinde sizin mailinize de bunun haberleri geliyor.

Diğer seçenek için de aynı işlemleri yapın, dosya ya da dosyalarınızı seçtikten sonra yine dilerseniz mesaj kısmına alıcıya söylemek istediğiniz notu yazın ve ‘İleri’ butonuna basın. İki seçenek çıktığında eğer dosyanızı e-postası olmayan birine ya da alıcıya bir bağlantı üzerinden dosyanızı iletmek istiyorsanız bu sefer ‘Bir bağlantı edinin’ seçeneğine basın.

Daha sonra dosya bağlantınız dosya boyutu, çeşidi, içeriği vb. etkenlere göre hazırlanma süresi değişkenli olabilir. Bağlantınız hazır olunca ‘Bağlantıyı kopyala’ butonuna basarak dilediğiniz kişi, kişilere bu bağlantınızı istediğiniz yerden gönderin. Bağlantı ile dosya paylaşımında alıcının belirli bir süre içinde indirme zorunluluğu yoktur. Aynı zamanda alıcı indirdiği zaman size bilgi gelmez.

We Transfer Mobil Uygulama Üzerinden Nasıl Kullanılır?

Android ya da İOS fark etmeden uygulamayı indirin. Uygulamayı açınca birkaç izin isteyecek, onaylayın. Daha sonra önceden hesap açtıysanız giriş yapın ya da yeni hesap oluşturun. Ana ekran kısmındaki artı (+) işaretine basarak istediğiniz dosya ya da dosyaları buraya ekleyebilirsiniz. Sonrasında dilerseniz tek bir dosyayı gönderebilirsiniz.

Veya birine göndermek istediğiniz birden fazla dosyayı bir klasörde toplayarak da iletebilirsiniz. Dilediğiniz şekilde dosya ya da dosyalarınızı ayarlayın ve dosyaya ya da dosyaları koyduğunuz klasöre dilerseniz mesaj yazabilirsiniz. Sonra isterseniz alıcının sadece bakabileceği dilerseniz kendisinin de dosyalar ekleyip çıkarabileceği link ya da linkler hazırlayıp gönderebilirsiniz.

Bunun için dosyanıza ya da dosyalar ile oluşturduğunuz klasöre basıp gönder işaretine basın. Daha sonra alıcıya linki göndermek istediğiniz uygulamaya basın. Size ‘izleyici’ ya da ‘editleyici’ tarzında iki seçenek sunacak, dilediğinize basıp linki istediğiniz uygulamadan alıcıya gönderebilirsiniz.

İşte We Transfer ile dilediğiniz kişiye, istediğiniz şekilde, büyük boyutlu dosya ya da dosyalar iletebilmek bu kadar rahat…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir