Web Sitesi Nasıl Mobil Uyumlu Yapılır?

featured

Günümüzde akıllı telefon kullanımı oldukça yaygındır. Pek çok kişi internet erişimini mobil cihazlar üzerinden gerçekleştirir. Bu nedenle mobil uyumlu web sitesi günümüzde bir gerekliliktir. Bu şekilde bir siteye sahip olmak insanların online olarak daha fazla kitleye ulaşmasını sağlar. Günümüzde internet trafiğinin büyük bir kısmı akıllı telefonlar üzerinden sağlanır.

Bunun yanında çoğu insan marka ve ürünleri keşfetmek için mobil cihazları tercih eder. Tüm bu sebepler nedeni ile mobil uyumlu site kullanıcılar için gerekliliktir. Bu nedenle firmaların sitelerini mobil uyumlu yapması işletmelerini genişletmesi kadar önemli bir konudur. İnsanların büyük bir kısmı mobil cihazlar ile siteyi deneyimledikten sonra markayı tavsiye eder. Sitelerin mobil optimizasyonlarının olmaması durumunda bu siteler Google arama sonuçlarının dışında kalabilir.

Mobil Uyumlu Web Sitesinin Önemi

Mobil uyumlu web site üretimi hem marka hem de kullanıcılar için önemlidir. Günümüzde pek çok kişi web sitelerine akıllı telefon ya da tabletlerden giriş yapmayı tercih eder. Mobil duyarlı web siteler, mobil cihaz kullanan kişiler siteye eriştiğinde optimal olarak cevap verme özelliğine sahiptir. Siteye hangi cihazdan girilirse girilsin site oldukça iyi görünecektir.

Mobil uyumlu site tasarımı ile siteye herhangi bir cihaz ile girildiğinde HTML ya da URL kullanacaktır. Bu ayar sayesinde Google site içeriğini kolay ve verimli bir şekilde keşfeder. Bunun yanında Google’ın siteyi indexlemesi ve yönetmesi de kolay olur. Böylece sitenin SEO kalitesi de artar.

Mobil Web sitesi Oluştururken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Mobil cihazlar data kapasitesi yüksek olan sitelerin yüklenmesine olanak tanımaz. Web sitelerinin mobil cihazlarda yüksek performans göstermesi için tasarımında hızlı yüklenen elementler kullanılmalıdır. Mobil site yapımı aşamasında siteye girecek kullanıcıların cihaz ekran boyutlarının birbirinden farklı olacağı dikkate alınmalıdır. Bu sebeple mobil web yapım aşamasında esnek tasarımların tercih edilmesi önemlidir.

Yüksek performans sağlanması için kullanıcı alışkanlıklarına göre bir tasarım tercih edilebilir. Yani müşterinin sık kullandığı bir alan menüde kolay bir sekmeye yerleştirilebilir. Site için vurgulanmak istenen detayların scroll yapılmadan görünür şekilde konumlanması önemlidir. Bu şekilde düzenlenen mobil siteleri kullanıcı dostu olma özelliği taşır. Bu sayede yüksek trafik alır.

Masaüstü Site Nasıl Mobile Çevrilir?

Mobil kullanım için optimize edilmeyen tam fonksiyona sahip masaüstü sitelerinin mobile çevrilmesi önemlidir. Bunu yapmak için iki farklı yöntem bulunur. Masaüstü sitesini online site çevirici ile mobile çevirmek mümkündür.

CMS eklentisi ile sitenin mobile çevrilmesi de mümkündür. Bu yöntem Wordpress, Drupal, Joomla gibi siteler için daha kullanışlıdır. Bazı eklentiler ücretsiz olarak kullanılabilir. Ancak bazı eklentilerin kullanılabilmesi için belli bir ücret ödenmesi gerekir.

Mobil duyarlı temaların tercih edilmesi de sitelerin mobil dostu olmasına olanak sağlar. Bu sayede masaüstü sürümüne benzer ve tutarlı bir web sitesine sahip olmak mümkün olur.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir