Whatsapp Web Nedir?

featured

Whatsapp web nedir, whatsapp web nasıl kullanılır ve avantajları nelerdir merak edilmekte ve araştırılmaktadır. Whatsapp özellikle ülkemizde de kullanımı sıklıkla tercih edilen ayrıca çoğu Avrupa ülkesinde popüler olan anlık bir mesajlaşma uygulamasıdır ancak bunun masaüstü kullanımı için whatsapp web kullanılmaktadır. Pek çok kişi tarafından da nasıl kullanılacağı merak edilen uygulamanın masaüstü versiyonu olan whatsapp web 2015 yılından itibaren masaüstü şekliyle kullanıcılarına hizmet sunmaktadır. Android, Windows ve Phone tarzındaki çeşitli birçok platform ve kullanıcıya imkânı sağlamasıyla da sıklıkla tercih edilmektedir. Whatsapp kullanımı birçok kullanıcı ve çeşitli platformlar sayesinde geniş bir alana sahip olsa da whatsapp web kullanımı diğerlerine oranla daha az tercih edilmekte ve bazı kullanıcılar tarafından nasıl kullanılacağına dair merak uyandırmaktadır.

Whatsapp Web Nasıl Kullanılır?

Whatsapp web nasıl kullanılır ayrıcalık olarak da uygulamanın masaüstü sürümü olmasından kaynaklanan durum sonrası kullanıcıların whatsapp uygulamasına oranla sonra keşfettiği kullanım alanını oluşturmaktadır. Kişilerin whatsapp web kullanımı için öncelikle yapması gerekenler internet tarayıcısı üzerinden whatsapp web adresini sorgulatmaları veya uygulamayı Windows ya da Mac üzerinden indirerek kurulumunu sağlamalıdırlar. Kurulumu sağlanılan veya web üzerinde erişilen whatsapp web uygulaması kurulumun hemen ardından QR kod bilgisi istemektedir. İstenilen QR kod bilgisiyle bilgisayar ve telefon arasındaki bağlantı sağlanacak ve işlem tamamlanacaktır bu sayede kişiler masaüstünde whatsapp web açacaktır. Telefon üzerinden bağlı cihazlara girilmesi gerekmektedir ardından kişilerin QR kodu okutması için açılan kamerayı bilgisayar üzerindeki QR koduna sabitlemesi ve ardından okunmasını sağlamaları gereklidir. Whatsapp uygulamasında web üzerindeki kodun taratılmasıyla sistemi masaüstü haline getirerek kullanımı sağlanmaktadır ve uygulamaya geçiş gerçekleşir.

Whatsapp Web Nedir?

Whatsapp Web Kullanımı İçin Temel Gereklilikler Nelerdir?

Whatsapp web uygulamasının kullanımı için temel gereklilikler özellikle kullanıcıların sıklıkla araştırdığı konular arasında yerini almaktadır. Whatsapp web kullanımındaki asıl gereklilik whatsapp uygulamasının telefonda aktif olarak kullanılması ve uygulama üzerinde bir hesabı olması gerekmektedir. Bilgisayar ve telefonda kullanılması gerekli olan güçlü ve sabit bir internet ise whatsapp web kullanımının kolaylıkla gerçekleşmesini sağlar. Whatsapp web kullanımı için bir diğer gereklilik ise internet tarayıcısı kullanımıdır kullanılan tarayıcının en son sürüm olması hizmet kalitesini arttırarak uygulamanın sorunsuz şekilde kullanılmasına olanak tanıyacaktır. Whatsapp web kullanımına başlamadan önce bilgisayar ile telefonun eşleşmesi önemli bir gerekliliktir. Sonrasında gerçekleştirilecek adımlar ise whatsapp web internet adresinin tarayıcı üzerinde açılması ve telefondan ise menüye girilip whatsapp web e giderek gerekli kutucuk açılmalıdır. Çıkan QR kodunun taratılması ile bilgisayar telefon eşleşmesi sağlanacak aktif whatsapp oturumu açılacaktır. Kullanıcıların telefon ya da bilgisayarındaki sabit internetin kesintiye uğraması sonucunda uygulama kapanabileceği gibi oturumun kapatılmaması durumu ile de tarayıcıda açık kalabilmektedir. Kişilerin tarayıcı üzerinde whatsapp web uygulamasının açık kalmasını istemedikleri takdirde kontrol etmeleri önemle önerilmektedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir