Windows 10 Otomatik Güncelleme Nasıl Kapatılır?

Windows 10 Otomatik Güncelleme

Bilgisayarınızda Winsows 10 işletim sistemi kullanıyorsanız zaman zaman aniden gelen otomatik güncelleştirmelerle karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu işlem sonucunda bilgisayarınız yavaşlayabilir ve güncellemeler dolayısıyla bilgisayarınız otomatik olarak kapanabilmektedir. Eğer sizler de bu durumdan şikayetçiyseniz ve Windows 10 otomatik güncellenmenin nasıl kapatılacağını bilmiyorsanız bunun için birçok yöntem bulunmaktadır.

Windows 10 Otomatik Güncelleme Denetim Masasından Kapatılır mı?

Eski Windows sürümleri üzerinde Denetim Masası aracılığıyla güncellemeleri kapatmanız mümkün görünmekteydi. Önceki sürümlerde basit bir ‘’Güncelleştirmeleri hiçbir zaman denetleme’’ seçeneğini tıklayarak bu kararı kendinizin verebilme şansına erişmekteydiniz. Fakat Windows 10 işlemcisinde böyle bir seçenek olmamakla birlikte denetim masası üzerinden güncelleştirme ayarı yapma olanağınız bulunmamaktadır. Bunun için farklı metotlar kullanarak Windows güncelleştirmelerinizi iptal edebilirsiniz.

Windows 10 Otomatik Güncelleme

Windows 10 Güncelleştirmeleri İptal Etme Hizmetler Seçeneği

Bilgisayarınızın üzerinden ‘’Hizmetler’’ butonundan Windows 10 güncelleştirmelerinizi kolaylıkla iptal edebilme hakkına sahipsiniz. Bunun için öncelikle Windows başlığının yakınında duran arama butonuna ‘’Hizmetler’’ yazısını girmelisiniz. Ardından açılan hizmetler penceresinden işleminize devam edebilirsiniz. Bu noktada hizmetler bölümü üzerinden Windows Update servisinizi kapalı konuma getirebilirsiniz. Bu sayede bilgisayarınızda bulunan Windows 10 güncellemelerini bir sonraki tercihinize kadar kapalı biçimde tutabilirsiniz.

Windows 10 Güncelleştirmeleri Tarifeli Bağlantı ile Kapatma

Windows 10 üzerinden yapılan güncellemeler bilgisayarın yavaşlamasına sebep olmaktadır. Bu bakımdan kullanıcıların işlemlerini aksatabilmekte ve olumsuz durumlar oluşabilmektedir. Bilgisayarınızdaki güncellemeler elbette ki bilgisayarınızın daha kaliteli hizmet verebilmesi adına önemli bir uygulamadır. Fakat buradaki asıl sorun sizin haberdar olmadığınız bir zaman diliminde otomatik güncellemelerin gerçekleşiyor olmasıdır. Bu durumu engellemek adına ‘’Tarifeli Bağlantı’’ işlemini inceleyebilirsiniz.

  • Bunun için öncelikle Windows 10’daki ayarlar kısmına gelmelisiniz.
  • Ayarlar bölümü başlat kısmındaki arama butonuna yazdığınız zaman karşınıza çıkan pencerede açılmaktadır.
  • Ardından ağ ve internet seçeneğine tıklamalısınız.
  • Sonrasında ise WIFI seçeneğine ve hemen sonra gelişmiş ayarlar kısmına tıklamalısınız.
  • Son olarak ayarlar kısmından bağlantı bölümüne tıklayıp bunu aktif hale getirmelisiniz.

Windows 10 Otomatik Güncelleme

Windows 10 Güncelleştirmeleri Yapılandırma Ayarları ile Kapatma

Windows 10 güncelleştirmelerini otomatik olarak gerçekleştirilmesini kapatmak internetinizin gereksiz yere harcanmasını da engellemektedir. Bilgisayarınız üzerindeki yapılandırma ayarlarınızı değiştirdiğiniz takdirde Windows 10 sürümünden önceki sürümlerdeki ayarlara geri dönüş yapılmaktadır. Bu sayede güncelleştirme yapılacağı vakit size sorulmakta ve sizden izin alınmaktadır. Böylelikle istenmeyen zamanlarda gelen otomatik güncellemelerin olumsuz sonuçları ortadan kalkmaktadır. Yapılandırma ayarları ile otomatik güncelleştirme kapatmanın birkaç aşaması bulunmaktadır. Sırasıyla bu aşamalar aşağıdaki gibidir.

  • Windows 10 un arama motoruna ‘’Çalıştır’’ yazmalısınız. Eğer bu şekilde bulamazsanız Windows logosu ve R tuşuna birlikte basabilirsiniz.
  • Ardından açılan pencereye ‘’gpedit.msc.’’ yazmalısınız.
  • Karşınıza çıkan ekranda ise öncelikle ‘’bilgisayar yapılandırması’’ bölümüne tıklayın.
  • Sonrasında ‘’Yönetim şablonları’’ ardından sırasıyla ‘’ Windows bileşenleri’’ ve ‘’ Windows update’’ seçeneklerine tıklayın.
  • Tüm bunların sonucunda ‘’Otomatik güncelleştirmeleri yapılandır’’ seçeneğine gelin.
  • Bu yöntem ile otomatik güncelleştirmeleri kolayca kapatabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir