Windows 11 Ne Zaman Çıkacak?

featured

Windows 10 çıkmasıyla birçok yeniliği beraberinde getirmiş oldu. Windows için yeni bir sistem olan ve kullanıcılara yeni bir deneyim yaşatan Windows 10 genel manâda birçok kişi tarafından beğenildi. Ancak bazı kullanıcılar eski sürüm arasında Windows 10’u performans yönünden yeterli görmemiş ve eski sürümde kalmayı tercih etmiştir. Ancak gelişen teknoloji değişen ihtiyaçlar dolayısıyla Windows 11‘e birçok kişi geçmiş ve kullanmaya başlamıştır. Ancak Windows 11’deki başlangıç sorunlarından birisi de tabi ki sistem gereksinimleridir. Sistem gereksinimi fazla olan bu yeni güncelleme ile birlikte birçok kullanıcı bu durumdan rahatsız olmuştur. Çünkü halihazırda Windows 10’u zor bir şekilde çalıştıran cihazlar Windows 11 için yetersiz gelmeye başlamıştır. Bununla birlikte ise yüksek sistem gereksinimine ihtiyaç duyması sebebiyle birçok kişi bu yeni güncellemeyi alamamıştır. Eğer sisteminiz Windows 11’i destekliyorsa zaten Windows 10 güncellemesini kontrol ettiğinizde güncelleme isteği karşınıza çıkacaktır. Ancak sisteminiz Windows 11’i desteklemeyecek kadar eskiyse maalesef ki kullanmanıza imkan yok demektir. Herhangi bir depolama aygıtına yükleyerek sisteminiz yetersiz olduğu halde yüklemeye çalışırsanız büyük ihtimalle hata verecek veya yüklense dahi stabil bir şekilde çalışmayacaktır.

 Windows 11 Ne Zaman Geliyor?

Bir süredir testlerine devam eden ve başarılı sonuçlar alınan Windows 11 kararlı sürümü 5 Ekim’de kullanıcılara sunulacaktır. Ne gibi değişikliklerin olduğu ve kullanıcılara nasıl bir deneyim sunacağı zaman içinde anlaşılacak olan Windows 11 yükseltmesi tamamen ücretsiz olacaktır. Ayrıca teknoloji şirketleri ise Windows 11 güncellemesine ayak uydurarak kutudan çıkan yeni cihazlarını 5 Ekim itibariyle Windows 11 yüklü olarak gönderecektir. Bunun temel sebeplerinden birisi elbette ki satılan ürünü kullanıcılara en iyi deneyimi kullanmasını sağlamaktır. Ayrıca Windows 11 ile birlikte oyunseverler de sevinmiş olacak. Daha önceki sürümlerde herhangi bir mobil oyunu bilgisayardan oynamak isteyen kişiler bu iş için emülatör uygulamalarını yüklemek zorunda iken Windows 11 ile birlikte bu zorunluluk ortadan kalkmış olacak.

Windows 11 Sistem Gereksinimleri

Windows 11 sistem gereksinimlerinin yüksek olması birçok kullanıcıyı üzmüş olsa da gelişen teknoloji ve artan ihtiyaçlar neticesinde maalesef ki bu kaçınılmaz bir iş oldu. 1Ghz 64 bit çift çekirdekli işlemci, 4 gb ram, 64 gb depolama alanı, 9 inç ekran genişliği, 1366×768 pixel çözünürlük desteği, DirectX 12 uyumlu grafik kartları ve TPM 2.0 güvenlik çipi sistem gereksinimleri Windows tarafından kesin olarak istenen gereksinimlerdir. Windows 11 desteklemeyen cihazlar ise Windows 10 kullanmaya devam edecektir. Windows 10’a olan desteğin ise 2025 yılına kadar süreceği belirtilmiştir. Windows 11 desteklemeyen kullanıcılar direkt olarak bu güncellemeden engellenecektir. Windows artık tüm dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarda TPM 2.0 güvenlik çipi istiyor. Bu çip Windows 11 için zorunlu olarak görülüyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir