WordPress Bileşenler Nedir? Nasıl Eklenir?

featured

WordPress kullanımı son günlerde ciddi oranda artış göstermiştir. WordPress bileşenleri güncel içeriklerinizi, takvimi, arama çubuğunu ve daha birçok fonksiyonu gösterebiliyor. Bileşenleri kullanmak oldukça basit ve kolaydır. Bileşenleri kurmak için herhangi bir HTML yazmanız gerekmiyor. Yapmanız gereken tek işlem bileşeni sürükleyerek bırakmaktır. Bölgelerin yerleri temalara bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor.

Bazı zamanlarda sadece kenar çubuklarına bileşenler koyulabiliyorken, farklı zamanlarda ise alt bilgiye de koyabilirsiniz. Bu işlem tamamen değişkenlik gösterir. Bileşenlerin en avantajlı yanlarından birisi de web sayfanıza daha gelişmiş özellikleri ekleyebilmenizi sağlar. Böylelikle ziyaretçilerinizle daha etkili bağlantılar kurabilmenizi sağlar.

Sosyal medya hesaplarınızla kolaylıkla bağlanabilirsiniz. Fakat bu işlemi gerçekleştirmek için bu bileşenlere sahip başka eklentiler yüklemeniz gerekiyor. WordPress varsayılan birçok bileşeni bulunuyor. Bunlar; arşivler, ses dosyaları, takvim, kategori, galeri, resim, META, dolaşım menüsü, sayfalar, yorumlar, yazılar, RSS, etiket bulutu, video şeklindedir. WordPress bileşenler web sitenizde en çok göze çarpan parçalardan birisidir.

 Bu bileşenler sayesinde güncel içeriklerinizi listeleyebilirsiniz. Takvim, araba çubuğunu yerleştirmenizi sağlayabilirsiniz. Hiçbir kod bilgisine sahip olmadan dair bileşenleri kurabilirsiniz.

WordPress Bileşen Ekleme Nasıl Gerçekleşiyor?

Bileşen ekleme işlemi oldukça kolay ve hızlıdır. İlk öncelikle yapmanız gereken işlem WordPress kontrol merkezi giriş yapmaktır. Buradan görünüme gidiniz. Sonrasında ise bileşenleri seçiniz. Bu kısma girdikten sonra sol tarafta pek çok bileşenler bulunurken sağ tarafta ise bileşen bölgeleri bulunuyor. İlgili bölgelere sürükleyerek bileşenleri bırakabilirsiniz. Böylelikle bileşen ekleme işleminiz tamamlanmış olur.

WordPress Bileşen Düzenleme Nasıl Yapılıyor?

Bileşen düzenleme işlemi de bileşen ekleme işlemi kadar kolay yapılan bir işlemdir. Bileşeninizi düzenlemek için öncelikle WordPress yönetici paneline giriş yapmanız gerekiyor. Ardından ise sol kısımda yer alan görünüm- bileşenler sayfasına geçiş yapmanız gerekir. Daha sonrasında ise sağ tarafta görüntülenen bileşenlere göz atabilirsiniz. Düzenlemek istediğinizi bileşeni seçtikten sonra bilgisayar farenizle üzerine gelerek tıklamanız yeterli olacaktır.

WordPress Bileşenleri Nasıl Kaldırılır?

Eklemiş olduğunuz bileşenleri istediğiniz zaman yapacağınız birkaç işlemle kaldırabilirsiniz. Bileşen ekleme işi kadar kaldırmakta son derece kolaydır. Kullanmış olduğunuz bileşenin üzerine gelerek kullanmadığınız bileşenlerin yanına kopyala- yapıştır yapmanız yeterli olacaktır. Böylelikle bileşeniniz kaldırılmış olacaktır. Bileşeniniz kaldırıldıktan sonra istediğiniz zaman tekrardan aynı bileşenlerinizi yükleyebilirsiniz.

WordPress bileşen ekleme, kaldırma, değiştirme işlemleri hiçbir kod bilgisi olmadan kolay yapılabilen bir işlemdir. WordPress sitenize bileşenler ekleyerek sitenizin işlevselliğini, performansını kalitesini güncelleyebilirsiniz. WordPress bileşen işlemleri 5 dakikadan daha az bir zaman içerisinde gerçekleşiyor.

Ayrıca bileşenlerle ilgili birçok öğretici içerik videoya Youtube platformu üzerinden erişim sağlayabilirsiniz. Bileşen kurulumunu, kaldırma işlemini, değiştirme işlemini gösteren birçok öğretici video günümüzde bulunuyor. Bu videoları izleyerek siz de kolaylıkla bileşenlerinizi ekleyebilir, düzenleyebilir ve kaldırabilirsiniz. Zamanla ise bileşen ekleme ve kaldırma işleminde profesyonel bir kişi olursunuz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir