Yağlı Kâğıt Yerine Ne Kullanılabilir? Evde Pişirme Kâğıdı Yoksa Ne Yapılabilir?

Yağlı Kâğıt Yerine Ne Kullanılabilir? Evde Pişirme Kâğıdı Yoksa Ne Yapılabilir?

Yağlı kâğıt kullanmak pişirilecek yemeğin tepsiye yapışmasını engellediği ve kullanılan tepsiyi yıkamaktan kurtardığı için mutfağın demirbaşları arasında yer alır. Hem pratik bir kullanıma sahip olması hem de mutfakta zamandan tasarruf etmek için sık sık yağlı kâğıt kullanımını tercih edebiliriz. Peki, ama yağlı kâğıdımız yoksa? Yağlı kâğıt uzun zamandır hayatımızda olsa bile pek yağın değildi. Bunu yerine önceden fırın ve tepsiler kullanmayı tercih ediyorduk. Ancak günümüzde ne kadar yaygın olsa da bazen evimizde yağlı kâğıt olmadığı zamanlarda da oluyor. Bu yüzden başka alternatiflere yönelmemiz gerekiyor. İşte yağlı kâğıt yerine kullanabileceğiniz alternatifler;

  • Margarin kullanmak,
  • Un ve yağ kullanmak.
  • Margarin Kullanmak

Yağlı Kâğıt Yerine Ne Kullanılabilir? Evde Pişirme Kâğıdı Yoksa Ne Yapılabilir?

Henüz yağlı kâğıt pek yaygınlaşmamışken özellikle ev hanımları, yağlı kâğıt margarin kullanmayı tercih ediyorlardı. Siz de evinizde börek, kurabiye ya da pişireceğiniz ürünü fırın tepsinizin üzerine koymadan evvel tepsinizi margarin ile yağlayarak, pişireceğiniz yemeğin tepsiye yapışmasının önüne geçebilirsiniz. Bu yöntem ile margarinin tadı yemeğe geçer mi, yemek çok yağlı mı olur? Diye endişeye kapılabilirsiniz.
Ancak kesinlikle endişelenmeniz gereken bir şey yok. Eğer tepsinizi yeteri kadar margarin ile yağladıysanız, hiçbir problem yaşamazsınız. Sadece tek kötü yanı temizlerken biraz yorucu olmasıdır. Ancak tepsinizi sıcak suyla yıkarsanız böyle bir problemle karşılaşmazsınız.

Un ve Yağ Kullanmak

Yağlı kâğıt yerine un ve yağ kullanabilirsiniz. Bu yöntem, çoğu kişinin kullanmaktan korktuğu veya bilmediği bir yöntemdir. Bu yöntemi kullanmak için az miktarda sıvı yağ ile tepsinizi öncelikle yağlamalısınız. Daha sonra da yine az miktarda bu yağın üzerine un dökmelisiniz. Böylece fırında pişirmek istediğiniz yemek ne olursa olsun hiçbir endişeye kapılmadan yemeğinizi pişirebilirsiniz.

Yağlı Kâğıt Yerine Ne Kullanılabilir? Evde Pişirme Kâğıdı Yoksa Ne Yapılabilir?

Yağlı Kâğıt Nasıl Kullanılır?

Yağlı kâğıt mutfakta hayatımızı kurtaran çok iyi bir gereçtir. Yağlı kâğıt, mutfaklarda sık sık hamur işi veya yemeğin tepsiye yapışmasını önlemek amacıyla kullanılır. Günümüzde gitgide popülerleşen bu kâğıt, pişirme kağıdı olarak da adlandırılmaktadır. Yağlı kâğıt ya da diğer ismiyle pişirme kâğıdını kullanmak çok kolaydır. Marketlerden kolayca satın alabileceğiniz bu kâğıt, paketin içinde rulo olarak bulunur ve çektiğiniz zaman direkt standart bir tepsi boyutuna göre kesilmiştir. Ancak sizin tepsiniz standart boyutlarda değil ise kesilmemiş yağlı kâğıtları satın alabilirsiniz. Ayrıca küçük bir kap için yağlı kağıt kullanmayı istiyorsanız da, standart yağlı kağıt büyük gelebileceği için kendiniz kabın ölçüsüne göre kolayca keserek şekil verebilirsiniz. Yağlı kâğıtlar tek kullanımlıktır ve bir gıdayı pişirdikten sonra ikinci kez kullanmak insan sağlığı için zararlıdır. Bu nedenle ilk kullanımdan sonra direkt çöpe atmanız tavsiye edilir. Son olarak yağlı kâğıt, ham maddesinin kâğıt olmasından ötürü insan sağlığına zararlı bir ürün değildir. Bu sayede yağlı kağıtla pişirmek istediğiniz yemeklerinizi tepsiye yapışma riski olmadan güven içerisinde pişirebilirsiniz.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir