Yulaf Tozu Banyosu Nedir, Faydaları Nelerdir?

Yulaf Tozu Banyosu Nedir, Faydaları Nelerdir?

Ilık bir banyo ile rahatlamak günün stresini atmak adına çok önemlidir. Banyonun doğal ürünler ile zenginleştirilmesi de insanı ayrıca rahatlatan hususlar arasındadır. Yulaf tozu banyosu da banyonun doğal ürünlerle çok daha özel hale gelmesini sağlar.

Yulaf tozu banyosu, adından da anlaşılacağı üzere suya eklenen yulaf tozu ile banyonun çok daha sağlıklı ve eğlenceli hale getirilmesini ifade eder. İnce öğütülmüş yulaf tozunu marketlerden ya da doğal ürünler satan mağazalardan satın alabilirsiniz. Yulaf tozu banyosu, cilt üzerinde yoğun nemlendirme etkisine sahip olup ciltteki tahriş olmuş dokuyu onaran bir terapi türüdür. Cildin iyileşmesi ve sağlıklı şekilde yağlanma için uzmanlar tarafından söz konusu banyo tavsiye edilmektedir.

Yulaf Tozu Banyosunun Faydaları Nelerdir?

Yulaf tozu banyosu, sağlık ve cilt bakımı açısından son derece faydalı bir uygulamadır. Bu kapsamda söz konusu işlemin faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz.

Cildin Nefes Almasını Sağlar

Yulaf tozu, cildin nefes almasında çok etkili bir üründür. Bu kapsamda yapılan banyo sonunda kaşıntılı ve tahriş olan cildinizin onarımı sağlanacaktır. Özellikle güneş yanığı, kurdeşen, ciltte kızarıklık gibi sorunların çözümü için yulaf tozu banyosu tavsiye edilmektedir.

Bahse konu banyo, cildin nemlenmesinde de çok etkilidir. Bu da ciltte koruyucu bir etki oluşmasını sağlar. Nemlendirici özelliğinin yanında antibakteriyel yapıya sahip olan yulaf tozunun koruyucu etkisi de vardır. Yapılan klinik araştırmalar neticesinde yulaf tozunun çatlamış, hasar görmüş kuru ciltler üzerinde son derece etkili olduğu anlaşılmıştır.

Yulaf Tozu Banyosu Nedir, Faydaları Nelerdir?

Enflamasyonun Azalmasına Destek Olur

Yulaf tozunun antioksidan ve anti enflamatuar etkisi vardır. Bu kapsamda kaşıntı, atopik dermatit kaşıntı, viral endeksiyonlar ve sedef hastalığı üzerinde son derece yararlı etkileri vardır. Söz konusu ürün ayrıca zehirli sarmaşık, böcek ısırması ya da bebeklerin narin ciltlerindeki döküntülerin tedavisinde de tercih edilmektedir.

Antioksidan Etkiye Sahiptir

Yulaf tozu banyosu, antioksidan etki yaratarak vücuttaki iltihabın önlenmesinde etkili olup cildi yatıştırır. Güçlü bir fenolik alkoloid olan söz konusu ürün, yaşlanmayı geciktirdiği gibi anti tümor etkiye de sahiptir.

Cildi Koruma Özelliği Vardır

Yulaf tozu, cilt üzerinde adeta bir bariyer etkisi yaratır. Bu kapsamda yulaf tozu banyosu cildi koruma özelliğine sahiptir. Bunun yanında cilt kuruluğu ya da nemlenme sorunu yaşayanlar için söz konusu uygulama son derece faydalıdır. Bu da cildin kir, bakteri ya da çevresel faktörlere karşı korunacağı anlamına gelir.

Yulaf Tozu Banyosu Nasıl Yapılır?

Kendiniz satın alabileceğiniz ürünler ile yulaf tozu banyosunu hazırlayabilirsiniz. Satın alacağınız bir yulaf tozundan bir fincan kullanmanız yeterlidir. Yulaf tozunu alışveriş merkezlerinde bulamıyorsanız satın alacağınız yulafı blender ya da mutfak robotundan geçirerek toz haline getirebilirsiniz. Bu aşamadan sonra yapmanız gereken işlemleri şu şekilde sıralayabiliriz.

  • Küveti ılık suyla doldurarak vücudunuz için uygun hale getirin.
  • Bir fincan ölçüsündeki yulaf tozunu küvete ekleyin.
  • Yulafın suyun içerisinde en az 1 dk demlenmesini bekleyin. Yulaf tozu suyun içerisinde çözünmelidir. Süte benzer bir görünümde kalmamalıdır.
  • Yulaf tozunun demlendiğine kanaat getirdikten sonra küvete girebilirsiniz.
  • Küvette arzu edilen süre kadar kaldıktan sonra küvetten çıkılır ve cilt yumuşak bir şekilde kurulanır.
  • Banyo sonrasında cilt, hindistan cevizi yağı ya da lavanta katkısı olan sağlıklı losyonlarla nemlendirilmelidir.

Yulaf tozu banyosu sonrasında küvette tortu kalması söz konusu olabilir. Bu nedenle banyo sonrasında küveti ayrıntılı şekilde temizlemeniz gerekebilir. Söz konusu olumsuzluğun önüne geçmek adına yulaf tozunu, poşet çay benzeri bir malzeme ile küvete atabilirsiniz.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir