Yumurta Kabuğunun Bitkilere Faydaları

Yumurta Kabuğunun Bitkilere Faydaları

Bitki bakımı, pek çok insan için keyifli bir hobi ya da deşarj olmak için bir aktivitedir. Ancak evde yetiştirilen bitkilerin bakımı, her zaman kolay olmayabilir. Uygun güneş ışığı ve sıcaklık sağlanamazsa, bitkiler kurur ve zaman içinde ölür. Bunun yanında, yeterli mineralleri alamayan bitkilerin sağlıklı bir şekilde büyümeleri zordur. Evde baktığımız bitkilerin, doğal ortamlarında olduğu gibi, gereken mineralleri almasını sağlamanın ise birkaç yolu vardır. İşte bu yollardan biri yumurta kabuklarından geçer.

Yumurta Kabuğunun Bitkilere Faydaları

Yumurta Kabuğu Bitkilerde Ne İşe Yarar?

Kahvaltıların olmazsa olmaz besinlerinden yumurta, insan sağlığı için en çok önerilen yiyeceklerden biridir. Protein deposu bu besini tüketirken kabuklarını soyup çöpe atıyoruz. Oysa yumurtanın kabuğunun da en az içi kadar faydası var. Hem de bitkilerinize…
Yumurtanın kabuğunun bitkilere faydaları saymakla bitmiyor. Bitkilerin beslenmesinden hızlı büyümesine, desteklenmesinden gelişmesine kadar sayısız faydası olan yumurta kabuklarını, artık atmak istemeyeceksiniz. Bitkiler için yumurta kabuğunun birkaç faydasını, yazımızın devamında anlatmaya çalıştık.

Yumurta Kabuğunun Bitkilere FaydalarıToprağı Besler

Yumurta kabukları, toprakta hızlı bir şekilde çözünür. Bunun sonucunda, kabukta bulunan kalsiyum gibi mineraller kısa sürede toprağa karışır. Toprağa karışan minareller ise bitkinin gelişimini destekler.

Bitkilere Destek Sağlanabilir.

Domates, patlıcan ve biber gibi sebzeler kalsiyum eksikliğinden çok fazla etkilenirler. Eğer yeteri kadar kalsiyum alamazlarsa, büyümeden çürüyebilirler. Bu ihtimali ortadan kaldırmak için topraklarına yumurta kabuğu gömebilirsiniz.

Solucan ve Kurtları Kovar

Bitkilerin sağlığını tehdit eden solucan ve kurtlardan yumurta kabuğu sayesinde kurtulabilirsiniz. Yumurta kabuğunun bitkinin çevresinde ya da toprağında olması durumunda solucan ve kurtları uzak tutmak mümkündür.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir