Z Kuşağı Online Öğrenime Nasıl Kolay Uyum Sağlıyor?

featured

Z kuşağı, dünyanın her ülkesinde yeni neslin adıdır. 1995\’ten sonra doğdular ve şu anda 21. yüzyılda büyüyorlar. Bu nesil benzersiz çünkü internetle büyüdüler ve farklı çevrimiçi öğrenme biçimlerini kullanarak öğrendiler. Çoğu okul, Z Kuşağı için daha fazla çevrimiçi kurs sağlayarak bu yeni öğretim yöntemine uyum sağlamaya çalışıyor.

Z Kuşağı, okul çalışmalarına önceki nesillere göre daha az zaman harcamasıyla bilinir. Günlük programlarında sık sık yapılan ödev oturumlarına sığacak kadar zamanları yoktur. Okul çalışmalarına harcanan günlük zaman, son yıllarda çoğu yaş grubu için azaldı. Bu eğilim, okulların Z Kuşağı için yeterli miktarda ek öğrenme materyali sağlamasını zorlaştırıyor. Ancak bu, Z kuşağının daha düşük düzeyde öğrenciler olduğu anlamına gelmiyor. Derslerini yüz yüze değil, çevrimiçi olarak almaya alışkınlar.

Z Kuşağı Nasıl Öğreniyor?

Çevrimiçi kurslar, Z Kuşağı için favori bir öğrenme yöntemi haline geldi. Birçoğunun akıllı telefonları var ve evden uzaktayken eğitim uygulamalarına ve programlarına kolayca erişebiliyorlar. Diğerleri yüz yüze derslere katılmak yerine çevrimiçi çalışmayı tercih ediyor. Çevrimiçi kurs, insanlara ne zaman, nerede ve nasıl öğrenecekleri konusunda daha fazla kontrol sağlar. Ayrıca, geleneksel sınıflara kıyasla çok daha ekonomiktir. Z Kuşağı, bu öğrenme yöntemine hızla uyum sağlıyor ve okulları modası geçmiş hale getiriyor.

Okullar, Z Kuşağı öğrencileri için geleneksel sınıf oturumları olmadan da başarılı olabilir. Çevrimiçi kurslar, şahsen ele alınamayacak konuları kapsamak için mükemmeldir. Öğretmenler ayrıca yüzlerce öğrenciye odaklanmak yerine tek bir öğrenciye odaklandıklarında ders planlarını çok daha kapsamlı bir şekilde ele alabilirler. Bu kurslar aynı zamanda zaman yönetimi ve kişilerarası beceriler gibi yaşam becerilerini öğretmek için de harikadır. Gerçek zamanlı etkileşim gerektiren her şey, kalite veya güvenlik protokollerinden ödün vermeden çevrimiçi olarak etkili bir şekilde öğrenilebilir.

Z Kuşağı Nedir, Eğime Nasıl Uyum Sağlıyor?

Yeni Nesil veya Dijital yerliler olarak da bilinen Z Kuşağı, 1995’ten sonra doğan en son insan neslidir. Tüm nesiller gibi onların da özellikleri ve deneyimleri, nesillerini öncekilerden daha fazla etkiler. Eğitimciler, bu yaş grubundaki öğrenciler için müfredat ve öğretim yöntemleri tasarlarken bunu akılda tutmalıdır.

Dijital yerliler, 1995’ten sonra doğan ve tüm yaşamlarını dijital cihazlar ve internet hizmetleri ile çevrili geçirmiş kişilerdir. Erken yaşlardan itibaren zamanlarının çoğunu çevrimiçi olarak öğrendiler ve geçirdiler. Sonuç olarak, önceki nesillere göre farklı alışkanlıklara ve bakış açılarına sahiptirler. Birçoğu, bu neslin eğitim araçlarına ve fırsatlarına parmaklarının ucunda sürekli erişimi olan ilk nesil olduğuna inanıyor.

Z Kuşağı Neslinin Farkı Nedir?

Bu nesli diğerlerinden ayıran en önemli faktör, nasıl öğrendikleridir. Öncekilerden farklı olarak Z kuşağı ağırlıklı olarak dijital yollarla öğreniyor. Bu, nasıl büyüdükleri düşünüldüğünde anlamlıdır. İnternetin çocuk dostu bir öğrenme aracı olduğu fikri ilk kez popüler hale geldiğinde bu öğrencilerin çoğu çocuktu. Sonuç olarak, diğer öğrencilerden farklı bir şekilde öğrendiler. Öğretmenler, öğrencilerinin ilgisini çekmek için teknolojiyi yaratıcı yollarla kullanarak buna hazırlanmalı.

Bu öğrencilerin iyi olduğu başka bir şey de çevrimiçi sosyalleşmektir. Dijital olarak bilgilidirler ve çevrimiçi olarak kolayca yeni ilişkiler kurabilirler. Bu, kaç sosyal medya sitesinin onları kayıt yaptıran genç yetişkinler olarak hedeflediği düşünüldüğünde anlamlıdır. Eğitimciler, öğrencileri çevrimiçi eğitim fırsatlarıyla buluşturmak için bundan faydalanmalıdır. Öğrenciler arasında çevrimiçi olarak faydalı öğrenme deneyimlerine yol açan ilişkiler kurmaya yardımcı olabilirler.

Ancak, Z Kuşağı çevrimiçi öğrenirken mükemmel değildir. Ders kitabı veya öğretmen gibi fiziksel bir kaynaktan bilgi ve talimat almaya alışkındırlar. Bu, eğitim için yalnızca dijital medyaya dayanan dersleri anlamakta zorluk çekmelerine neden olur. Öğretmenler, öğrencilerinin çalışması için ders kitaplarının, notların ve ödevlerin dijital versiyonlarını sağlayarak bu sorunu çözebilir. Bunu yapmak öğrencilerin doğrudan internetten gelen dersleri daha iyi anlamalarını sağlar.

Z Kuşağı en iyi meşgul olduklarında öğrenir. Çoğu okul, öğrencilerin katılımını sağlamak için çevrimiçi öğrenme programlarını kullanır, ancak daha eski nesiller, öğrenme modlarını değiştirmeyi hala zor bulabilir. Çevrimiçi kurslar, son derece taşınabilir olma avantajına sahiptir ve günün veya gecenin herhangi bir saatinde erişilebilir. Öğrenciler kendi hızlarında öğrenebilir ve bilişsel yeteneklerine uygun materyallere erişebilirler.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir