Zagreb Gezilecek Yerler- Zagreb’de Ne Yapılır?

Zagreb Gezilecek Yerler

Hırvatistan’ın başkenti olan Zagreb, bulunduğu coğrafyanın en gelişmiş şehirlerinden birisidir. Şehir içinde birçok tarihi yer bulunur ve bu yönüyle yılın her mevsimi ziyaretçi akınına uğrar. Yerleşmiş şehir yapısı ve geçmiş medeniyetleri üzerinde taşıyan duruşuyla, ziyaretçilerine unutulmaz bir seyahat deneyimi sunar.

Tarihi 1. yüzyıla dayanan şehir, sahip olduğu kültürel mirası oldukça iyi korumuştur. Avrupa Birliği şehirleri arasında, en korunaklı ve gelişmiş şehirlerden birisidir. Tarih boyunca birçok savaşa tanıklık etmiş olan bu şehir, yaşadığı tüm bu anıları siluetinde taşır.

Şehir içinde yapılacak çeşitli aktiviteler bulunur. Bu açıdan Zagreb’de sıkılmak imkansıza yakın bir ihtimaldir. Ülkesinin en yoğun nüfuslu yerleşim yeri olan şehir, yapılan son sayımlara göre 1.1 Milyon nüfusa sahiptir.

Ülkemizden Zagreb’e ulaşım oldukça kolaydır. Kişilerin aktarmalı ve aktarmasız olarak seçebilecekleri uçuş tercihleri bulunur. Sizler de tarihi ve farklı bir yolculuğa çıkmak isterseniz, seyahat planlarınızda Zagreb’e yer verebilirsiniz. Zagreb Gezilecek Yerler- Zagreb’de Ne Yapılır? sorusuna yazımızda cevaplar aramaya çalışacağız.

Zagreb’de Ne Yenir?

Zagreb sahip olduğu kültürel mirasının yanında, oldukça zengin bir mutfağa da sahiptir. Geleneksel yemeklerinin yanında, etkileşim içinde olduğu kültürlerin yemeklerini de kapsayan Hırvatistan mutfağı, Zagreb’de tüm lezzetiyle ziyaretçileriyle buluşuyor.

Orta Avrupa ülkelerinin yanında birçok farklı ülkeyle de etkileşim içinde bulunan şehrin mutfağında yoğun olarak baharatlı yiyeceklere rastlamanız mümkün. Bu yönüyle, ülkemizden gelen ziyaretçiler de damak tatlarına yakın lezzetler bulma imkanına sahiptir. Bu lezzetlerin yanı sıra, Akdeniz mutfağı ile etkileşimleri sonucu, birçok deniz mahsulü de Zagreb’de tadabileceğiniz lezzetler arasında yer alır.

Zagreb’de ne yenir? sorusuna genel olarak şu cevapları verebilmek mümkündür:

  • Ülke genelinde şaraplar oldukça ünlüdür ve çok sık tüketilir. Zagreb şehrinde Maraschino isimli şarap da bunlardan birisi olarak öne çıkar. Ülkede alkol tüketebilmek için, en az 18 yaşında olma şartı aranır.
  • Baharatlı sosis Zagreb’in simge lezzetlerinden birisidir. Kulenova Seka ismi verilen bu lezzet, tadılmadan dönülmemelidir.
  • Şehrin en ünlü tatlısı olan Kremsnite
  • Bal kabağı ve peynirin harmanlanarak yapıldığı bir yemek olan Bucnica

Zagreb Gezilecek Yerler

Zagreb’de Yaşamak

Zagreb, içinde yaşayan insanlara her an şahit olabilecekleri kültürel bir yolculuk vaat eder. Havaalanının küçük ve sevimli oluşu, adeta bütün bir şehre tesir eder. Trafik sorunu hiç yok gibidir, ancak bazı yoğun saatlerde bile şehir merkezine ulaşmanız en çok yarım saatinizi alır.

Barok mimarisinin birçok çeşidiyle karşılaştığınız şehirde, yoğun bir sanat yaşamı vardır. Sanatçılar tarafından oldukça fazla tercih edilen şehir de, yürüyüşleriniz esnasında ünlü isimlerle karşılaşmanız olasıdır. Şehrin müzeleri gezdiğinizde, var olan tarihi mirasın neleri kapsadığını görmeniz de mümkün hale gelir. Ayrıca Orta Çağ mimarisini andıran kiliseleri, şehrin görünümüne klasik bir hava katar.

Şehirde yapacağınız ufak bir çarşı turunda, farklı ürünlerle karşılaşmanız olasıdır. Temel ihtiyaçlarının satıldığı bir çarşıda, sanat tabloları satan kişilerle de karşılaşabilirsiniz. Çarşılarda ve şehrin farklı yerlerinde bulunan restoranlar ise, sizleri benzersiz bir lezzet yolculuğuna çıkaracaktır.

Aynı zamanda bir açık hava müzesi olan Mirogoj mezarlığı, sanat eserini andıran mezar taşlarıyla sizi büyüler. Ayrıca bu mezarlıkta, tüm dinlere ait mezarları da görmek mümkündür.

Zagreb’de yaşamak, yaşayabileceğiniz en harika deneyimlerden birisi olabilir.

Hırvatistan Gezilecek Yerler

Adriyatik’in incisi olarak isimlendirilen Hırvatistan, Avrupa’nın en gelişmiş ülkelerinden birisidir. Ülke tarih boyunca birçok savaşa tanık olmuş, günümüzde ise bağımsızlığını kazanmış bir devlettir. Karasal iklimin görüldüğü ülke, birçok doğal parka ev sahipliği yapar.

Dubrovniş şehri, dünya üzerinde en iyi korunmuş Orta Çağ şehridir. Barok kiliseler ve gotik yapılar size tarihte yolculuk yapma imkanı verir. Ülke içinde bulunan birçok yerleşim yeri, UNESCO Dünya Mirası’na girmiştir. Kültürel zenginliğin net olarak görüldüğü şehir, aynı zamanda harika sahilleri ve doğal güzellikleriyle de adını duyurmuştur.

Hırvatistan gezilecek yerler, şu şekilde sıralanabilir:

  • UNESCO Dünya Mirası’nda yer alan yerleşim bölgesi Dubrovnik
  • Muhteşem doğası ile Plitvice Gölleri Milli Parkı
  • Tarihi geçmişi ve benzersiz liman adalarıyla Split
  • Eski şehir kalıntılarını ziyaret edebileceğiniz ada şehri Rovinj
  • Marco Polo’nun doğum yeri olarak bilinen şirin köy mimarisine sahip Korcula

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir