1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Ruhsal Şifa Nedir

Ruhsal Şifa Nedir

featured

Ruhsal şifa, manevi bir güce olan inanca dayanan bir şifa şeklidir. İslamiyet, Hıristiyanlık, Yahudilik ve Budizm dahil olmak üzere ruhsal şifa uygulayan birçok din vardır. Bu dinlerde insanlar, dua veya meditasyon yoluyla sağlıklarını veya bilinçlerini geri kazanmaya çalışırlar. Çoğu dini uygulama bir tür ruhsal şifa içerir.

Çoğu insan ruhsal şifanın bir tür zihinsel sağlık olduğuna inanır. Bu tanımda,  ‘manevi şifa ‘, bireyin fiziksel sağlığının yanı sıra maneviyatını da tedavi etme eylemini ifade eder. Bu nedenle, bütünlüklerini ve esenliklerini geri kazanmaya çalışırlar. Manevi şifa dua, meditasyon veya şifalı otlar ve takviyeler yoluyla yapılabilir. Genellikle dini veya manevi bir liderin rehberliğini içerir.

Ruhsal Şifa Ne İşe Yarar?

Ruh sağlığı uzmanları, kanser ve diyabet gibi fiziksel rahatsızlıkları ruhsal şifa biçimleriyle tedavi ederler. Diğer zihinsel sorunlar da dua ve diğer dini uygulamalarla tedavi edilebilir. Bunlar madde kötüye kullanımı, anksiyete, depresyon ve stresi içerir. Birçok fiziksel rahatsızlık, dengesizlik, öz değer eksikliği ve bilinç gibi ruhsal unsurlarla da bağlantılıdır.

Ruhsal şifayı gerçekleştirmenin birçok yolu vardır. Bazı insanlar kristalleri meditasyon, dua ve rahatsızlıkları tedavi etmek için kullanır. Bazı insanlar ise benzer amaçlar için tütsü kullanır. Bazı uygulayıcılar ritüelleri için müzik kullanırlar. Bu ilahi veya enstrüman çalma yoluyla olabilir. Manevi şifaya inanan birçok kişi, tedavileri sırasında hedeflerine odaklanmalarına yardımcı olmak için semboller veya kutsal kelimeler içeren giysiler giyerler.

Ruhsal Şifa Yöntemleri Nelerdir?

Kişinin inancına bağlı olarak, tedavi, bir tanrıya veya tanrılara dua etmeyi, meditasyon yapmayı veya bitkisel takviyeleri veya içsel güç ve sağlık için bir hap formülü almayı gerektirebilir.

Şifa bedende, zihinde veya ruhta sağlığın yeniden sağlanmasıdır. Şifa doğada fiziksel, duygusal veya ruhsal olabilir. Ruhsal şifa, hastanın zihni üzerinde çalışan ve sadece fiziksel rahatsızlıklarını tedavi etmekle kalmayıp aynı zamanda iç huzuru ve esenliği bulmalarına yardımcı olan bir manevi şifacıyı içerir. İnsanları iyileştirmek için kullanılan birçok yöntem vardır; yöntemler, tedavi edilen rahatsızlığın doğasına bağlıdır.

Ruhsal Şifa Tanımı

‘Şifa ‘ kelimesi, tekrar bir araya getirmek anlamına gelen Latince  ‘hecav ‘ kelimesinden türetilmiştir. Bir kişinin iyileşmesine atıfta bulunulduğunda,  ‘şifa ‘ terimi, bir hastanın fiziksel ve ruhsal restorasyonunu tanımlamak için kullanılır. Bağlama bağlı olarak,  ‘şifa ‘ kelimesi, birini iyileştirme eylemine veya tedavi gördükten sonra sağlık duygusuna atıfta bulunabilir. Eski zamanlarda insanlar hastalıkları ve yaraları iyileştirmek için dua ve bitkisel ilaçlar kullandılar. Günümüzde modern tıp önemli ölçüde ilerlemiştir ve doktorlar birçok etkili tedaviye erişebilmektedir. Bununla birlikte, bazı hastalar hala enerji şifası veya psişik okumalar gibi diğer şifa biçimlerini aramayı tercih ederler.

Ruhsal şifayı tanımlarken, neyin iyileştirildiğini tanımlamak önemlidir. Fiziksel beden, ruhsal olarak şifalanırken rehabilitasyona ihtiyaç duyan bir yöndür; ancak, dikkat edilmesi gereken başka yönler de vardır. Örneğin, duygusal bir yaranın da iyileşmesi gerekir. Bu üç yönü aynı anda iyileştirmeye varoluşsal şifa veya içsel şifa denir. Ruhsal şifa uzmanlarına göre, zihinsel ve fiziksel sağlığı korumak, iç huzuru ve esenliği sağlamak için gereklidir.

Ruhsal Şifa ve Din Arasındaki İlişki

‘Şifa’ kelimesi, dua veya ilahi bir müdahale gibi dini şifalardan bahsederken de dini bir çağrışım yapabilir. Bu bağlamda insanlar bu şifaları  ‘ilahi şifalar ‘olarak adlandırırlar. Birini ilahi müdahale yoluyla ruhsal olarak iyileştirme eylemine  ‘kurtuluş ‘ denir. Manevi şifacılar, fiziksel rahatsızlıkları tedavi etmenin yanı sıra, manevi danışmanlık yoluyla bir kişinin hayatındaki zihinsel dengesizlikleri tedavi etmeye de odaklanır.

Ruhsal- şifa, insan vücudunu ve ruhunu iyileştirmek için insan zihninin ve duygularının gücünü kullanan bir şifa yöntemidir. Manevi şifanın birçok biçimi vardır ve uygulama tipik olarak dine dayanır. Şifa, yeniden hizalanma ve iç huzuru getiren bir kendini keşfetme ve içsel çalışma yolculuğudur. Birçok insan ruhsal şifanın kendileri için işe yaradığını görür; bu uygulamaya katılmaktan olumlu duygusal, zihinsel ve fiziksel sonuçlar alırlar.

Ruhsal şifacılar genellikle fiziksel rahatsızlıkları ortadan kaldırarak fiziksel düzeyde çalışırlar. Örneğin, midesi ağrıyan biri duygusal sorunları üzerinde çalışarak iyileşebilir. Bununla birlikte, fiziksel rahatsızlıkların ruhsal şifa ile hafifletilmesi nadir değildir. Bu durumlarda, uygulayıcı duygusal bileşen yerine tedavinin fiziksel yönlerine odaklanacaktır. Bazı yaygın ruhsal şifa biçimleri arasında dua, ilahi, yoga, masaj, refleksoloji, nefes egzersizleri ve kendi kendine hipnoz bulunur. Uygulayıcıya bağlı olarak, bu yöntemler çeşitli konularda yardımcı olabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir