Hindu Kuyruğu Mantarı Nedir? Ne İşe Yarar?

Hindu Kuyruğu Mantarı Nedir? Ne İşe Yarar?

Hindu Kuyruğu mantarı türleri arasında yararlı mantarlardan bir tanesidir. İnsanlar Hindu Kuyruğu mantarının meyve veren gövdesini ve diğer kısımlarını uzun bir süre “koca karı ilacı” olarak çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanmışlardır. Bu maddelerden ikisi “polisakkarit peptit” (PSP) ve “polisakkarit krestindir” (PSK). Bilim İnsanları yapılan araştırmalarda göre Hindu Kuyruğu mantarının içerdiği bu maddelerin kanser ile mücadelede kullanabileceğini ve bağışıklık sistemini güçlendirebileceğini düşünüyor.

 

Hindu Kuyruğu mantarı, içerdiği PSP ve PSK kimyasalları ile bağışıklık sistemini uyarır Uçuk, kronik yorgunluk sendromu (CFS), hepatit ve pulmoner bozuklukların tedavisi, balgamı azaltmak, vücut geliştirme sonuçlarında verimi artırmak, saçkıran ve impetigo adı verilen bir cilt rahatsızlığını tedavisine destekleyici olarak kullanılır. Ayrıca üst solunum yolu, idrar ve sindirim sistemi enfeksiyonlarının tedavisi içinde kullanılıyor. Hepatit dahil karaciğer bozukluklarının tedavisi ve kemoterapi ve radyasyon tedavisinin toksik etkilerini ve ağrısını azaltmak içinde kullanılıyor. Kemoterapinin etkisini artırmak ve kanser hastalarının yaşam sürelerini uzatmak ve kanser hastalarının yaşadığı sorunları ve kanserin etkinliğini ve yayılmasını engellemek için de kullanılıyor.

Hindu Kuyruğu Mantarı Çalışır?

Hindi Kuyruğu Mantarı, kanser hücreleri yayılmasını ve büyümesini ayrıca tümörlerin yayılmasını ve büyümesiyle içerdiği polisakkarit peptit (PSP) ve polisakkarit-K (PSK, krestin) mücadele eder. İçerdiği antioksidanlar da kanserlerle mücadele etkin olmasını sağlamaktadır.

Hindu Kuyruğu Mantarı Kullanımı

Kemoterapiye normal olarak verilen yanıtlar ile Hindu Kuyruğu kullanan hastaların kemoterapiye verdiği cevaplar karşılaştırıldığı zaman ortaya ilginç sonuçlar çıkmaktadır. Hindu Kuyruğu mantarında bulunan bir madde olan polisakkarit krestinin (PSK) kullanılması, farklı kanser hastalığı olan kişilerde kemoterapiye verilen yanıtı daha üst seviyelere çıkardığını gözlemlenmiştir. PSK, Japonya’da meme kanseri, gırtlak kanseri, mide kanseri, akciğer kanseri, karaciğer kanseri, kolorektal kanser ve nazofaringeal kanser tedavilerinde ek ürün olarak onlarca yıldır kullanılmaktadır.

Hindu Kuyruğu Mantarı listelediğimiz ürünlerin tedavisi için yıllardır geleneksel bir tedavi olarak kullanılmaktadır.

  • Uçuk,
  • Kronik yorgunluk sendromu,
  • Hepatit,
  • Akciğer yaşanan sorunlar,
  • Vücut geliştirme sonuçlarını iyileştirmek,
  • Saçkıran,
  • İmpetigo dahil cilt enfeksiyonları,
  • İdrar yolu enfeksiyonları,
  • Sindirim yolu enfeksiyonları,
  • İştahsızlık sorunun çözülmesi.

Fakat bu hastalıkların tedavisinde olumlu sonuçlar alınmasına rağmen Hindu Kuyruğu mantarının etkisinin tamamen ispatlanması için bir süre boyunca daha bilimsel bir araştırmaların sonuçları beklenilmeli.

Hindu Kuyruğu Mantarı Nedir? Ne İşe Yarar?

Hindu Kuyruğu Yan Etkiler

Hindu Kuyruğu mantarı, ağız yoluyla uygun şekilde alındığında çoğu insan için güvenlidir. Şimdiye kadar Hindu Kuyruğu mantarı kaynaklı bildirilen herhangi bir yan etki olmamıştır. Bununla birlikte, kemoterapi ve (hindi kuyruğu mantarından elde edilen) PSK adlı bir kimyasal alan kişilerde mide bulantısı, düşük beyaz kan hücresi sayısı ve karaciğer sorunları görülmüştür. Bu yan etkilerin kemoterapiye mi yoksa PSK’dan mı kaynaklandığı konusunda herhangi bir bilimsel çalışma yoktur.

Hindu Kuyruğu Mantarı Kullanmadan Önce Bilinmesi Gerekenler

Hamilelik ve emzirme döneminde olan kişiler, hindi kuyruğu mantarı almanın güvenliği hakkında yeterli bilgi ve bilimsel araştırma olmadığı için bu dönemlerde Hindu kuyruğu mantarı kullanmayı araştırmacılar tavsiye ediyor. Ayrıca hamilelik ya da emzirme döneminde olan bir anne adayının veya annenin doktor tavsiyesi olmadan herhangi bir bitkisel ilaç, bitkisel destek veya takviye kullanmaması önerilir.

Ayrıca, genetik aktarımlara göre kazanılan bağışıklıklar göz önüne alındığı zaman, belirli bir bölgede geleneksel olarak hastalıkların tedavilerinde kullanılan bitkisel ürünler o bölge dışında bu ilaçları kullanan kişilerde aynı etkileri göstermeyebilir hatta bilinmeyen yan etkiler gösterebilir. Çünkü bu mantarların yetiştiği bölgelere göre sağladığı antioksidanlar sizin genetik kodlarınızda olabilir.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir