HİNT AYVASI NEDİR?

HİNT AYVASI NEDİR?

Hint ayvası diğer adıyla custard apple, konik bir şekli olan , pullu dokuya sahip, tatlı ve kremsi bir meyvedir. Bilimsel adı ise Annona Cherimola’dır. Bunun yanı sıra bazı bölgelerde şeker elma ve tatlı elma gibi isimler ile de bilinmektedir. Tropikal bölgelerin yüksek kısımlarında yetişebilen bu meyvenin, ilk olarak And dağlarında yetiştiği düşünülmektedir. Sağlık için çok faydalı bir ürün olduğunun tespit edilmesiyle birlikte dünyada birçok yerde yetiştirilmeye başlanmıştır.

Besin değerleri oldukça yüksek olan Hint ayvasının vitamin, mineral ve lifler açısından oldukça zengin bir ürün çeşitliliği olduğu bilinmektedir. Tabi ki faydalı bir ürün olduğu için çok kullanılmasından herhangi bir sakınca olmadığını düşünmeyin. Hint ayvası yüksek miktarda tüketildiğinde sinir uçlarına zarar verebilecek toksinleri içinde barındırdığından dikkatli kullanılması gereken bir ürün olduğu da bilinmelidir. Ayrıca bilimsel olarak kanıtlanmış olmasa da çekirdeğinin zehirli olduğu düşünülmekte olup tüketilmesi önerilmemektedir.

Hint Ayvasının Besin Değerleri

Hint ayvasının besin değerleri sağlık için oldukça tatmin edici bir seviyede olup içerisinde birçok mineral, vitamin, lif ve diğer bileşenleri iççinde barındırır. Bunlardan bazılar ise A, C, E ve K vitamini, diyet lifi, sodyum, potasyum, kalsiyum, fosfor, bakır, magnezyum, manganez, selenyum, çinko, demir, folatlar, niasin, pantother, piridoksin, riboflavin ve tiamin gibi değerlerdir. Hint ayvası sağlık için destekleyici bir ürün olup, çeşitli hastalıkları önleyebilecek besin değerlerini içinde barındırdığı için gözde bir meyvedir ve tüm bunların dışında alternatif tıpta da kullanılan bir üründür.

Hint Ayvası Nasıl Tüketilmeli?

Hint ayvası yine bir başka tropikal meyve olan avokado tarzı gibi yumuşayana kadar oda sıcaklığında bekletilmeli ve hemen ardından üç dört gün civarında buzdolabında bekletilmelidir. Tüm bu süreç sonrasında tohumları ve kabukları çıkarılarak ikiye bölünerek kaşık yardımıyla tüketilebilen keyifli bir meyvedir.

HİNT AYVASI NEDİR?

Hint Ayvasının Sağlık Açısından Faydaları Nelerdir?

Hint ayvasının içeriğindeki maddelerden kaynaklı birçok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir, bunun yanı sıra ruhsal ve fiziksel birçok hastalık için çözümü kolaylaştırmada etkili olması ile birlikte dünyanın çeşitli yerlerinde kullanılan bir meyve olarak listede yerini alıyor.

Bağışıklığı Güçlendirir

Hint ayvası birçok meyve gibi vitamin, lif ve mineral bakımından oldukça zengin olmasından kaynaklı bağışıklık sistemini destekler ve güçlendirmeye yardımcı olur. Bağışıklığınızı güçlendirmek istiyorsanız Hint ayvası bunun için iyi bir seçenek olduğundan beslenme listenize alabileceğiniz uygun bir üründür.

Tansiyonu Düzenlemeye Yardımcı Olur

Tansiyon ile yakından ilişkili hastalıklar yaşam kalitesini büyük oranda kötü etkilemektedir. Kontrol altına alınmadığında vücuttaki diğer organların işleyişini de etkileyerek hayatınızı yormaya başlayabilir. Ancak Hint ayvası tansiyonu düzenleyebilen bir meyvedir. Eğer siz de tansiyon kaynaklı sorunlar yaşıyorsanız kullanmanız gereken etkili bir ürün olduğunuzu bilmeniz faydalı olacaktır.

HİNT AYVASI NEDİR?

Göz Sağlığını Korumaya Yardımcı Olarak Gözü Destekler

Hint ayvası özellikle göz için çok etkili maddeler içermekte olup zayıf görme gibi problemlere savaş açar. Daha net bir görüş kazanmanız için yararlı bir ürün çeşididir.

Depresyonu Önlemeye Yardımcı Olur

Günümüzde birçok insan ruhsal problemler yaşamakta olup pek çok insan da depresyonla savaşmak zorunda kalabilmektedir. B6 vitamini yönünden zengin olan Hint ayvası ruh halinin düzenlenmesine yardımcı olur ve depresyonu önler. Siz de Hint ayvası tüketerek ruh halinizde olumlu değişimler yaratabilirsiniz.

Kilo Vermeye Yardımcı Olur

Hint ayvası tok tutma özelliği sayesinde diyet listelerinde kullanılmak için ideal bir ürün olup kilo vermeye yardımcı olabilen bir besindir.

Beyindeki Kimyasal Seviyesini Dengeler

Hint ayvası içeriğindeki B vitamini sayesinde beyindeki kimyasal seviyeyi dengeleyerek, Parkinson gibi hastalıklarına karşı vücudu korur.

Kalp Sağlığı İçin Faydalıdır

Hint ayvası kan basıncını düşürmeye yardımcı olup içeriğindeki potasyum kan damarlarının rahatlamasına yardım eder.

Astım Tedavisinde Kullanılır

Özellikle astım hastaları için ciddi ölçüde önerilen Hint ayvası, içeriğindeki B6 vitamini sayesinde astım ataklarını engellemeye yardımcı olduğu için tercih edilen bir meyvedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir