1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Bitcoin Nasıl Üretilir? Kripto Paralar Nasıl Üretiliyor?

Bitcoin Nasıl Üretilir? Kripto Paralar Nasıl Üretiliyor?

Bitcoin Nasıl Üretilir? Kripto Paralar Nasıl Üretiliyor?

Bitcoin Nasıl Üretilir? Kripto Paralar Nasıl Üretiliyor? Günümüzde çok sayıda yatırımcı ve iş adamı, bitcoin vb. kripto paralar aracılığıyla yüksek meblağda para kazanmakta ya da kaybetmektedir. Önemli bir husus ise kazancın dinamiklerini öğrenmektir. Kazancın kaybınızdan yüksek olmasını istiyorsanız, üretim konusunda yeterince bilgiye sahip olmalısınız. Dolayısıyla bu işe girişmek isteyen insanlar “Bitcoin nasıl üretilir? Kripto paralar nasıl üretilir?” sorularına cevap aramaktadır. Kripto para üretim işine başlamadan önce bilmeniz gerekenler sizlerle…

Bitcoin ve Kripto Para Nedir?

Kripto para sistemi 2008 yılında Satoshi Nakamoto tarafından deneysel olarak başlatılmıştır ve zamanla kendine piyasada büyük bir yer elde etmiştir. Herhangi bir hükümete, bankaya ya da kuruluşa bağlı değildir. Fakat ülkelerin kendi para birimleriyle alınıp satılmaktadır. Bu piyasanın en yüksek hacimli para birimi Bitcoin’dir. Bu nedenle bütün kripto paralarına Bitcoin denildiği gibi bir yanılgı mevcuttur. Oysa ki çok sayıda başka kripto birimi de piyasada aktif olarak yer almaktadır. İşte bu birimlerden bazıları…

  • Bitcoin Cash
  • Litecoin
  • Ripple
  • Ethereum
  • Dogecoin
  • Tether
  • Cardano

 

Bitcoin Nasıl Üretilir? Kripto Paralar Nasıl Üretiliyor?

Kripto Paralar Nasıl Üretiliyor?

Kripto para üretme işine madencilik yani “mining” adı verilir. Bu kripto para madenciliğini modern çağda elmas aramaya benzetebilirsiniz. Derin bir madende binlerce taş arasında elmasa denk gelmeniz için çok yüksek enerji harcamanız gerekir. Güçlü ekipmanlara sahip olmanız gerekir. Kripto madenciliği de aynen bu şekilde işlemektedir. Güçlü bir bilgisayara ve donanıma sahip olursanız daha yüksek miktarda ve kolay kazanırsınız. Bitcoin üretiminde sistemde talep arttıkça kullanılan enerji de artar. Bilinen son verilere göre 1 bitcoin üretmek için ihtiyaç duyulan enerji, standart bir ailenin aylık masraflarına denk gelmektedir. Bitcoin gibi sanal para birimlerinin değerleri piyasadaki arz talebe göre belirlenir. Örneğin zengin bir yatırımcı herhani bir kripto paradan yüksek miktarda satın aldığında o birimin değeri anında yükselir. Diğer birimlerin değerinin de hızla düşmesine sebep olur. Bu nedenle kripto madenciliği  yapmak oldukça risklidir ve yaparken dikkat etmeniz gereken şeyler vardır. Bunları sizin için aşağıda listeledik.

  • Bilgisayarınızda güçlü bir ekran kartına ve işlemciye sahip olmalısınız.
  • Yüksek miktarda enerji harcayacağınızı göze almalısınız.
  • Piyasaya hakim olan kripto para analizcilerinin yorumlarını takip etmelisiniz.

Bitcoin ve Kripto Paralarının Geleceği

Kağıt paralar ile ilgili kararları ve kanunları devlet belirlerken  kripto paraların merkezi bir hükümeti yoktur. Bu farklılık da kripto paraların daha kolay ve hızlı kontrol edilmesini sağlamaktır. Hızlı şekilde gelişen ve yaygınlaşan kripto paralar günümüzde birçok insanın ilgisini çekmektedir. İlerleyen zamanlarda daha çok yaygınlaşacak kripto paraların günlük yaşamda kullanılacağı söylenmektedir.. Yakın gelecekte kripto paraları marketlerde, online alışverişlerde hatta maaş alırken bile kullanabileceğiz.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir