1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Freesync nedir?

Freesync nedir?

featured

Rahat bir oyun süreci için monitördeki görüntünün yüksek kalitesi kullanıcılar için çok önemlidir çünkü oyundan alacağınız zevk görüntünün ne kadar gerçekçi olacağına bağlıdır. Uzun yıllar boyunca, oyundaki resmin düzgünlüğünü ölçmek için saniyedeki kare sayısı (fps) kabul edildi, ancak yüksek bir FPS ile bile, bazen oyun motorunun kendisine bağlı olmayan eserler ortaya çıktı. Bu donmalar, oyundaki kesintiler ve genellikle monitörün ve video bağdaştırıcısının senkronize olmayan çalışmasıyla ilişkilendirilir. Bu sorunun çözümü dikey senkronizasyonu açmaktı, ancak bu iki cihazın sorunsuz çalışmasının bedeli kare hızında bir düşüş oldu. AMD’den senkronizasyon Monitör ve grafik bağdaştırıcısının sorunsuz ve senkronize çalışmasına olanak tanıyan teknolojinin gelişimi 2009 yılında tekrar sunulmaya başlandı. Ancak cihazları başarılı bir şekilde senkronize etmek için monitöre bağlı ek bir ölçekleyiciye ihtiyacınız var. AMD’nin yerleşik Freesync teknolojisi, ek cihazlar olmadan monitörünüzle eşitlenir. Resmin ekranda görüntülenmesi işlemi grafik işlemci tarafından çizildikten sonra gerçekleştirilirken yenileme hızı 9 ile 240 Hz arasında değişebilmektedir. Ancak, tüm monitörler bu frekans aralığını desteklemez. Freesync teknolojisinin ayırt edici bir özelliği, yalnızca 40 Hz’den daha yüksek bir kare hızında çalışmaya başlamasıdır. Freesync, tüm takılmaları ve yapaylıkları tamamen ortadan kaldıramaz, oyun motorunun kendisindeki sorunları etkileyemez ve ayrıca CPU veri işlemesini düzgünleştiremez.

DisplayPort Adaptive-Sync Teknolojisi nedir?

DisplayPort Adaptive-Sync, Embedded DisplayPort 1.0 spesifikasyonunun yerini alan DisplayPort 1.2a spesifikasyonuna yeni bir eklentidir. DisplayPort Adaptive-Sync teknolojisi, DisplayPort bağlantısı üzerinden ekran yenileme hızını gerçek zamanlı olarak ayarlayan endüstri standardı bir mekanizma sağlar.
DisplayPort Adaptive-Sync ve Radeon™ FreeSync teknolojileri nasıl farklıdır?
DisplayPort Adaptive-Sync, Radeon™ FreeSync gibi teknolojilerin çalışması için gerekli olan monitörün yenileme hızının gerçek zamanlı olarak ayarlanmasını sağlayan DisplayPort içindeki bir özelliktir. Radeon™ FreeSync Teknolojisi, bir dizi kullanıcı avantajı sağlamak için DisplayPort Adaptive-Sync protokollerini kullanan benzersiz bir AMD donanım ve yazılım çözümüdür: sorunsuz, yırtılmasız, düşük gecikmeli oyun ve video oynatma. DisplayPort Adaptive-Sync Teknolojisi,

Radeon™ FreeSync Teknolojisinin endüstri standardı bir versiyonu mu?

DisplayPort Adaptive-Sync özelliği, AMD’nin önerisi üzerine Gömülü DisplayPort spesifikasyonunun bir parçası olarak VESA grubu tarafından geliştirilmiştir. DisplayPort Adaptive-Sync, DisplayPort bağlantı arabiriminin bir özelliğidir ve Radeon™ FreeSync gibi teknolojilerin arkasındaki endüstri standardıdır.

Radeon™ FreeSync teknolojisinin NVIDIA G-Sync’ten farkı nedir?

Radeon™ FreeSync teknolojisinin G-Sync’e göre üç önemli avantajı vardır: orijinal monitör üreticilerinden kullanım için lisans ücreti alınmaması, pahalı veya tescilli donanım modüllerinin gerekmemesi ve bant genişliği israfının olmaması. Radeon™ FreeSync teknolojisi, ekranın bir sonraki karenin monitöre ne zaman gönderilebileceğini belirlemek için yoklamasını veya beklemesini gerektirmediğinden ikinci avantaj oyuncular için önemlidir. Radeon™ FreeSync teknolojisi, otomatik yapılandırma sırasında desteklenen bir minimum/maksimum yenileme hızı için önceden anlaşmak için endüstri standardı DisplayPort Adaptive-Sync protokollerini kullanır. Bu, iki aşamalı görüşmede zaman alan doğrulama işlemi nedeniyle çerçevelerin görüntülenmesinde gecikme ve bozulma olmamasını sağlar.

Oyuncular neden Radeon™ FreeSync teknolojisine sahip bir sistem satın almalı?

Radeon™ FreeSync teknolojisinin ekran yenileme hızını uyumlu Radeon™ grafik kartlarının kare hızıyla senkronize etme yeteneği, birçok oyuncu için önemli olan görsel kusurları ortadan kaldıracaktır: ekran yırtılması, giriş gecikmesi ve takılma. Radeon™ FreeSync teknolojisi ile, orijinal monitör üreticilerinin kullanım için ödeme yapmasını gerektirmeyen, teknolojinin yaygın şekilde benimsenmesini ve son kullanıcılara düşük maliyetli olmasını sağlayan açık bir ekosistem aracılığıyla nihai oyun deneyimi elde edilebilir.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir