1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Kantaron Yağı Nasıl Yapılır? Nasıl Kullanılır?

Kantaron Yağı Nasıl Yapılır? Nasıl Kullanılır?

Kantaron Yağı Nasıl Yapılır? Nasıl Kullanılır?

Son zamanlarda kantaron yağının cilde yararları hakkında çok şey söylendi. Aynı zamanda pek çok açıdan sık olarak ihtiyaç duyulan bir bitki olan kantaron, insan sağlığı ve cilt üstünde sayısız etkiye sahiptir. Cildi yenileme, yaraları iyileştirme ve hücreleri daha sağlıklı bir yapıya kavuşturma etkisine sahip olan kantaron yağı pek çok profesyonel tarafından sık olarak öneri edilmektedir. Kantaron, doğanın en mucizevi bitkilerinden birisi olarak kabul edilir. Bu bitkinin kendisinden de yağ elde edilir. Günümüzde hem yağ hem de çay olarak tüketime açıktır.

Çay olarak tüketildiğinde ağır baş ağrılarını giderdiği ve vücudun biraz daha dinlenmeye başladığı söylenmektedir. Kantaron yağının cilt için pek çok önemli etkisinin olduğu da iyi bilinmektedir.

Kantaron Yağının Vücuda Yararları

Kantaron yağının cilt üstündeki etkileri çok çeşitlidir. Bunun için farklı araştırma ve makalelere de bakıla bilinir. Özellikle kantaron\’un yüze birçok yararı vardır. İyi bir kantaron yağı kullanımı sayesinde cilt yenilenir ve sağlıklı bir forma kavuşma şansı artar. Kantaron kullanarak bu tarz bir yapıya sahip olmak cilde daha sağlıklı yatırımlar yapmaya destek olacaktır. Birçok kişi ani yanık vakalarında kantaron tedavisi ile ağrı bölgesinde ağrı hissinin azaldığını ve iyileşme sürecinde daha hızlı bir biçimde pek çok kaynaktan ulaşıla bilineceğini söyler.

Kantaron Nedir?

Kantaron, kırmızı ya da koyu pembe bol çiçekli, tek senelik otsu bir bitkidir. Çok güzel çiçekleri ve karşılıklı yaprakları olan, sapsız ve yumurta biçiminde olan bu bitki, sağlık alanında kullanılacak olan bilinen en eski bitkilerden birisidir. Kantaron, kızıl otu, atkuyruğu otu gibi farklı isimlerle de bilinmektedir. Bu bitki yetiştiği bölgeye göre 10 ile 50 cm arasında büyüyebilir. Kantaron kalkerli, kumlu topraklarda, sağlık alanlarında kendi kendine yetişir. Kırmızı ya da pembe çiçekleri olan Kantaron güneşle açar ve akşam çiçeklerini kapatır. Kendine özgü keskin, baharatlı bir kokusu vardır. Uzun bir geçmişi olan bu bitki orta çağda kötülükleri kovduğu düşünülerek bu gayeyle kullanılmıştır.

Kantaron Yağı Nasıl Yapılır? Nasıl Kullanılır?

Kantaron Neye İyi Gelir

Orta Asya, Afrika ve Türkiye kökenli olup, Kantaron Kuzey ABD ve Avrupa\’ya kolayca ulaşabilir. Bu sayede kuvvetli bir antioksidandır ve vücudu ve cildi serbest radikallere karşı korur. Cilt sağlığını koruyan, hücreleri yenileyen, yaşlanmayı önleyen ve leke giderici özellikleride vardır. Bu bitki bakteri ve mikropları öldürür. Özellikle sindirim ve mide sağlığını korumada etkilidir. İştahı artırır, sindirimi kolaylaştırır ve bağırsakları güçlendirir.

Kantaron Yağı Nasıl Yapılır

Kantaron yağı, tutma yöntemi ve damıtma ile elde edilir. Türkiye\’de en yaygın kullanılacak olan tutma yoludur. Yani toplanan kantaron doğal, nitelikli bir yağa batırılır. Bu yağ daha çok zeytinyağı olarak tercih edilir.

Kantaron Yağının Tutma Yöntemiyle Yapılması

Tutma yöntemiyle elde edilen bitkisel yağların etkisi genelde düşüktür. Kantaron yağında durum böyle değil. Kantaron bitkisi bekletme yöntemi ile yağ elde etmek için çok uygundur. Kantaron yağı elde etmek için Taze Kantaron öneri edilir. Sabahın erken saatlerinde toplanmalıdır. Kurutulmamış kantaron çiçekleri ile bir cam kavanoza doldurulmalıdır. Daha sonra 1. Sınıf doğal zeytinyağı ilave edilmelidir. Bu şekilde 40 gün bekletildikten sonra süzülür ve serin bir yerde saklanır.

Kırmızı Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır

Yararları saymakla bitmeyen Kırmızı Kantaron yağı direk olarak cilde uygulanabilir. Cilde sürülerek doğal bir nemlendirici olarak kullanmak mümkündür. Yine sorunlu bölgeye uygulanarak tedavi hızlandırılabilir. Yüz bölgesine de uygulanabilir fakat kırmızı kantaron uygulandıktan sonra güneş ışığına maruz kalınmamalıdır. Cilde uygulanmakta olan bu yağ ciltte uzun süre kalabilir. Saça masaj yapılarak uygulanabilir.

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir