İnsanların zaman zaman yaşadıkları bir durum olan mide bulantısı kişilerin kendilerini kötü hissetmelerine neden olur. Bu nedenle mide bulantısının geçmesini sağlamak amacı ile birtakım yöntemlere başvururlar. Bunlardan birisi de mide bulantısına iyi gelen bitki çayları konusudur. Mide bulantısının geçmesini sağlamak amacı ile bitkisel yöntemlerden yararlanmak mümkündür. Bu bitkisel metotları kullanarak kısa bir süre içerisinde midede oluşan bu rahatsız hissin ortadan kaybolması gerçekleşebilir.
Mide bulantısının altında yatan pek çok neden vardır ve bu nedenler mide bulantısının şiddetinin artmasında etkin bir rol oynar. Midesi bulanana kişi yemek yiyebilecek durumda değildir. Bu nedenle çözüme ulaşmak için bitki çayları tercih edilir.
Mide Bulantısı Nedenleri
Mide bulantıları bazı zamanlarda bir hastalık belirtisi olarak meydana gelirken, bazı zamanlarda ise geçici bir durumu ifade eder. Bulantı, insanı rahatsız eden, genel itibari ile kusma ile seyreden bir duygu durumudur. Kusmak ise mide içeriğinin güçlü bir refleksle yemek borusu ve ağız yolu ile dışarıya atılmasıdır. Mide bulantısı, vücudun farklı mekanizmalarından gelen uyarılar neticesinde midede bulantı hissinin meydana gelmesi ve kusmaya kadar varabilen bir tepki olarak değerlendirilir. Mide bulantılarının önemli bir kısmı ciddi bir rahatsızlık belirtisi olarak görülmez. Bu sebeple kişi mide bulantısına iyi gelen birtakım önlemler alarak bu durumdan kısa sürede kurtulabilir.
Mide Bulantısı Nasıl Geçer?
Mide bölgesinde rahatsızlık verici durum şeklinde ortaya çıkan mide bulantısına virüsler, sindirim problemleri, hamilelik ya da kötü koku gibi çok çeşitli durumlar sebebiyet verebilir. Evde yapılabilecek bitkisel çözümler ile mide bulantısını geçirmek mümkündür
Zencefil Çayı
Mide bulantısına iyi gelen bitkisel yöntemler arasında zencefil yer alır. Zencefil mide bulantısı açısından tercih edildiği zaman hızlı bir şekilde etkisini gösterecektir. Zencefilin sindirim sistemini rahatlatıcı bir etkisi vardır ve buna ek olarak mide koruyucu işlevi de mevcuttur. İnsan sağlığı açısından bir hayli yararlı olan zencefili günde 2 defaya olacak şekilde limon ile birlikte sıcak suda demleyerek bitki çayı elde edilebilir. Taze ya da toz zencefil olmasının bir önemi yoktur. Her ikisi de bitki çayı için oldukça uygundur. Özellikle mide bulantısı yaşanılan zamanlarda durumlarda zencefilin kaynatılarak tüketilmesi gerekir. Bu sayede sindirim sistemini düzenleyen ve onaran zencefil hızlı bir şekilde etkisini gösterecektir.
Papatya ve Rezene Çayı
Mide bulantısına bir başka iyi gelen bitkisel yöntem ise papatya ve rezene çayıdır. Papatya ve rezene çayının mide bulantısı karşısında önemli etkileri vardır. Papatya ve rezene çayının demlenerek küçük yudumlar halinde tüketilmesi önerilir. Bu sayede mide bulantısı kısa bir süre içerisinde kesilir ve kişiler kendilerini daha rahat hissederler. Papatya ve rezene çayına arzu edilmesi halinde şeker de eklenebilir. Şeker mideyi yatıştırır ve mide bulantı hissinin azaltılmasını sağlar.
Nane Limon Çayı
Mide bulantısına yönelik olarak nane limon çayı tüketilmesi de önerilen bir başka bitkisel yöntemdir. Nane ve limonun mide yatıştırıcı bir işlevi bulunur. Nane limon çayı bünyesinde barındırmış olduğu aroması ile beraber mide bulantısının kesilmesini gerçekleştirir.
Ada Çayı
Bitkisel çayların içerisinde yer alan ada çayı pek çok hastalığın tedavisinde tercih edilir. Sindirim bozukluğu yaşanması gibi durumlarda ada çayı tüketilmesi rahatlatıcı bir his yaratır.
Anason Tohumu Çayı
Anason tohumu çayı pek çok kişi tarafından bilinmeyen bir çaydır. Kaynamış suyun içine anason tohumu atılır ve demlenmesi için bir süre beklenir. Devamında ise bardağa süzülür ve süzülen çayın içilmesi sağlanır. Uygulanan anason tohumu çayı, mide bulantısına oldukça iyi gelecektir.