7 Adımda Kolay Un Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

featured

Un kurabiyesi elbette ki beş çaylarımızın, misafir ağırlama seremonilerimizin vazgeçilmez bir parçasıdır. Gerek yetişkinler, gerekse çocukların oldukça sevdiği ve bizleri de mutfakta fazla oyalamayan Kolay Un Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır? Evde birkaç malzeme ile kolayca yapabileceğiniz un kurabiyesi tarifi düşündüğünüzden de basit. Neredeyse on beş dakikada yapabileceğiniz oldukça kolay bir un kurabiyesi tarifi ile karşınızdayız. Bu basit un kurabiyesi tarifi ile hem zamandan tasarruf edecek hem de oldukça bütçe dostu bir ikramlık hazırlamış olacaksınız. Siz de evlerimizi mis gibi kokutacak bu tadından yenmez un kurabiyesi tarifini merak ediyorsanız sizleri şöyle alalım.

Kullanmanız Gereken Malzemeler:

  • Bir su bardağı pudra şekeri
  • Oda sıcaklığında eritilmiş 250 gr. margarin
  • Yarım su bardağı kadar sıvı yağ
  • Bir paket kabartma tozu
  • Kaldırdığı kadar un

Birkaç Adımda Basit Un Kurabiyesi Yapımı

Gördüğünüz üzere genellikle evlerimizde bulunan birkaç malzeme ile kolayca yapabileceğiniz Un Kurabiyesinin yapım aşamaları da oldukça basittir. Bütün püf noktalarıyla birlikte sizlere sunmaya çalıştığımız, Kolay Un Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır sorusunun cevabını aşağıda sizler için listeledik.

  1. Margarin, pudra şekeri ve kabartma tozunu sonradan hamur haline gelecek bu yapıyı kolayca yoğurabileceğiniz bir kaba alın. Margarini ellerinizle yoğurarak iyice eritin ve üzerine sırasıyla pudra şekeri, kabartma tozu ve sıvı yağı eklemeye başlayın.
  2. Margarin iyice eriyip cıvık hale geldikten sonra yavaşça üzerine un eklemeye başlayın. Alabildiği kadar un ekleyeceğiniz için unu yavaş yavaş eklemeniz daha doğru bir hareket olacaktır. Unu elekten geçirerek eklemeniz hamur içerisinde oluşabilecek topaklaşmayı önleyeceği için bu şekilde eleyerek de ekleyebilirsiniz.
  3. Hamuru iyice yoğurun. İçinde artık topaklaşan yapılar kalmadığını tamamen pürüzsüz ve kolay şekil alabilecek kıvama geldiğini hissedene kadar yoğurmanız oldukça önemlidir.
  4. Yoğurma işlemi bittikten sonra kullanacağınız tepsiye yağlı kağıt serin. İyice yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde yuvarlayın. Hazırlamış olduğunuz tepsiye en az bir parmak aralık kalacak şekilde düzenli olarak dizin. Üzerlerine küçük bir bıçak yardımı ile çarpı şeklinde çizikler atmanız içinin daha iyi pişmesini sağlayacaktır.
  5. Kurabiyelerinizin şeklini kaybetmesini ve yayılmasını istemiyorsanız fırınınızı mutlaka önceden ısıtmış olun. Fırınınızın marka ve performansına göre 160 ya da 180 derece aralığında kurabiyelerinizi gönül rahatlığıyla pişirebilirsiniz.
  6. Kurabiyelerinizi önceden ısıtmış olduğunuz fırına artık yerleştirebilirsiniz. Genellikle 20 dakika pişirme süresi un kurabiyesi için yeterli görülmektedir. Kurabiyelerinizin pişip pişmediğini anlamak için üzerlerine bakmanız yeterlidir. Oldukça çabuk pişeceği için sık sık kontrol etmeniz gerekebilir. Üzerleri pembeleştiğinde kurabiyelerinizi fırından almalısınız.
  7. Kurabiyeleriniz fırından çıktıktan sonra fazla soğumadan üzerine pudra şekeri serpmeniz gerekmektedir. Pudra şekerini elekten geçirerek serpmeniz kurabiyelerinizin her bölümünün eşit şekilde şekerlenmesine yardımcı olur.

İşte bu kadar! Sizler de evlerinizde çok kısa bir süre içinde Kolay Un Kurabiyesi yapmış oldunuz! Afiyet Olsun!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir