Duvar Kağıdı Nasıl Yapılır?

featured

Duvar kağıdı yapımı denildiği zaman akla ilk gelen dekoratif yapı malzemeleri olmaktadır. Duvar kağıdı, dekoratif malzemelerin arasında evin görselliğini güzelleştirmek açısından olmazsa olmaz bir üründür. Duvar kağıdı yapımı aşamasında titiz çalışmak gerekir. Duvar kağıdı yapımında toz tutkal kullanılır ve duvar kağıdı yapılacak bölgenin temiz ve kuru olması gerekir.

Duvar Kağıdı Nasıl Hazırlanır?

Duvar kağıdı hazırlama aşaması için duvarın boyu ölçülmelidir. Duvar kağıdı kalıbını 5 cm boşluk kalacak şekilde kesilerek duvarın üzerine gelen yere göre ayarlanır. Burada dikkat edilmesi gereken önemli ayrıntı, duvar kağıdı ardınca gelen resimlerden oluşuyorsa, görselin sıralamasına dikkat edilmelidir. Duvarlarda desen birleştirilmesi gerekmektedir. Bu nedenle tek seferde duvar kağıdını kesmek doğru olmaz. Duvar kağıdını kesileceği zaman, her seferinde son kesilen duvar kağıdının desenine göre kesilmelidir.

Duvar kağıdı hazırlama aşaması ile sonra kesilen duvar kağıtların hangi duvara ait olduğunu unutmamak için kara kalemle numaralandırılmalı dır. Duvar kağıdı döşeme sırasında sorun oluşmaması için priz bölgelerinin görselliği açısından prizleri sökülmesi uygun olur.

Yapıştırıcı Nasıl Hazırlanır?

Yapıştırıcı hazırlama aşaması sırasında toz halinde olan yapıştırıcının sulandırılması gerekir. Toz yapıştırıcıların üzerinde kaç litre su ile sulandırılacağı yazmaktadır. Bu ölçülere göre temiz bir kabın içinde yapıştırıcıyı sulandırın. Yapıştırıcı kıvama gelene kadar karıştırın ve biraz beklenmesi uygun olur. Tamamen kıvama gelen yapıştırıcıyı bir kez daha karıştırdıktan sonra kullanabilirsiniz.

Kesilen duvar kağıtlarını numara sırasına göre geniş bir fırça yardımıyla kağıdın arkasına sürülmelidir. Sürme aşamasında yapıştırıcıyı bol bol sürülmelidir. Duvar kağıdında kuru yer kalmamalıdır. Duvar kağıdını duvara yerleştirirken katlama izi oluşmasın diye katlamamaya dikkat edin. Bol bol sürülen yapıştırıcıdan sonra duvar kağıdını duvara yerleştirin ve bir süre bekleyin. Duvar kağıdının yaptığından emin olunduğu zaman ikinci aşamaya geçebilirsiniz.

Duvar Kağıdı Nasıl Yapıştırılır?

Duvar kağıdı yapıştırma aşaması dikkat gerektiren bir aşamadır. Duvar kağıdının arkasına iyice sulandırılmış yapıştırıcı sürüldükten sonra, duvara yerleştirerek ve bir süre beklenmelidir. Duvar kağıdı yapıştırma aşamasında ilk yapıştırılacak duvar kağıdı önemlidir.  Her zaman ilk duvar kağıdı yapılacak duvarın pencere duvarı olmasına dikkat edin.

Daha sonra iç duvarlara geçmeniz uygun olur. Ayrıca ilk yapıştırılacak duvar kağıdı için duvar terazisinden faydalanabilirsiniz. Yapıştırma esnasında üstten başlayarak yapıştırın ve duvar kağıdını ikiye katlayın. Dikkat edilmesi gereken husus duvar kağıdı iz çıkacak şekilde katlanmamalıdır. Duvar kağıdı yapıştırma aşaması sonrası, kuru bir yardımıyla hava kabarcıklarının oluşmaması için silin. Yanlardan çıkan fazla yapıştırıcıyı bezle silebilirsiniz.

Duvar kağıdı yapıştırma aşaması devamında, ikinci kağıdın yapıştırılması için iki farklı yöntem kullanılabilir. İlk yöntemde 0,5 mm kağıdın üzerine yerleştirerek yapıştırma yöntemi ile hemen kenarına yapıştırma yöntemi kullanılabilir. Kolayınıza gelen metodu kullanarak ikinci kağıdı ve diğerlerine uygulayabilirsiniz. Yapıştırma esnasında uygun olan desenlerin üzerine gelmesine dikkat edin.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir