Mersin’deki Kamp Alanları

Mersin’deki Kamp Alanları

Yaz ayın gelmesiyle birlikte denize girilebilecek, kamp yapılacak alanlar herkes tarafından merak edilmeye başladı. Özellikle uygun fiyatlara hatta ücretsiz bir şekilde tatil yapmak isteyen kişilerin ilk tercihi kamp alanları oluyor… Ülkemizde kamp yapılacak, gezilecek ve denize girilebilecek çok sayıda güzel şehir var. Bu şehirlerin içerisinde tabii ki Mersin de yer alıyor… Mersin; doğası, tabiatı, denizleri ve muhteşem havasıyla her yıl yerli ve yabancı turistleri bünyesinde ağırlıyor. Kendi halkının da tatil ihtiyacını karşılayan Mersin’de 30’dan fazla kamp alanı bulunmaktadır. Sizler için bu kamp alanlarını araştırdık… Mersin’deki en iyi kamp alanları için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz…

Akyar Koyu

Akyar Koyu

Mersin’de birbirinden güzel kamp alanları var. Bu listenin başında yer alan yer ise Akyar koyu… Akyar koyu, Silifke semtine yaklaşık 20 km uzaklıktadır. Bu sayede kısa süre içerisinde gidilebilen ve merkezi konumlara yakın olan bir koydur. Merkeze yakın olan bu kamp alanında birçok ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz ve aynı zamanda güzel bir tatilin kapılarını aralayabilirsiniz. Ayrıca Cehennem Mağarası gibi gezilecek turistik bir alana da sahip olan bu koya toplu taşımayla ulaşabilmeniz de mümkündür. Bu alanda piknik yapmaya da izin verilmektedir.

Çinili Göl Kamp Alanı

Çinili Göl Kamp Alanı

Çinili göl Mersin’de en çok tercih edilen kamp alanlarının başında yer alıyor. Mersin Çamlıyaya ilçesinde bulunan bu kamp alanın şehir merkezine olan mesafesi ise 48 km’dir. Ancak bu kamp alanı diğerlerinden daha farklı ve esrarengiz bir havaya sahip. Bu kamp alanının odağında ise harika bir göl var. İsterseniz gölde yüzebilir, isterseniz de kenarında piknik yapabilirsiniz.

Sorgun Köyü Yaylası

Sorgun Köyü Yaylası

Mersin Erdemli ilçesinde bulunan ve Erdemli Yaylaları adı verilen bu bölgede pek çok kamp alanı bulunuyor. Erdemli yaylaları, Mersin şehir merkezine yaklaşık 1,5 saat uzaklıktadır. Yaylalara dilerseniz kendi aracınızla dilerseniz de toplu taşımalar ile ulaşabilirsiniz. Yayla evlerinin, sebze ve meyve bahçelerinin bulunduğu bu alanda harika bir kamp yapabilirsiniz. Doğayla iç içe olan Erdemli Yaylaları’nda WC ve benzer ihtiyaçlarınızı kolaylıkla karşılayabilirsiniz.

Namrun Kamp Alanı

Namrun Kamp Alanı

Mersin Çamlıyaya, birbirinden güzel kamp alanını bünyesinde barındırıyor. Mersin’de kamp yapmak isteyen kişilerin ilk durakları mutlaka Çamlıyaya olmalı… Bu bölgede bulunan bir diğer kamp alanı ise Namrun. Namrun kamp alanı, tamamen doğayla iç içe ve çevresinde harika bir göl bulunduruyor. Cehennemdere Kanyonu, Namrun Kalesi gibi tarihi ve doğal alanları da çevresinde bulunduran kamp alanında dilediğiniz gibi tatil yapabilirsiniz. Çevrede WC ve market gibi ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir yer bulunmuyor. Namrun Kamp alanı şehir merkezine yaklaşık 90 km uzaklıkta.

Tarsus Şelalesi

Tarsus Şelalesi

Mersin’in Tarsus ilçesinde birbirinden güzel şelale bulunmaktadır. Bunlardan biri de ilçenin adını alan Tarsus şelalesidir. Doğayla iç içe olan bu kamp alanı oldukça serin bir havaya da sahiptir. Bu sebeple serinlemek ve doğayla iç içe bir tatil yapmak için burayı tercih edebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir