Kayısı Çekirdeği Yağı Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Kayısı Çekirdeği Yağı Faydaları Nelerdir?

Kayısı çekirdeği yağı, her şeyi ile insan sağlığına pek çok fayda sağlayan kayısı meyvesinin çekirdeklerinden elde edilmektedir. Kozmetik sektörü alanında kullanımı daha çok olan yağ, soğuk pres uygulaması ile elde edilmektedir. Cilt bakım ürünlerinde yerini almasının yanı sıra alternatif tıp alanında da kullanımı gerçekleşmektedir.

Zengin vitamin ve minerallere sahip olması sebebi ile cildi beslemektedir ve bağışıklık sistemini güçlendirmede etkilidir. % 40-50 arası yağ oranına sahip olan kayısı çekirdeği, cildi besleyici antioksidan içermektedir ve cildi besleyici asitler açısından da oldukça zengindir.

Doğal ürünlerden olan ve daha sağlıklı bir hayat sürmeyi isteyenlerin tercihi haline gelen kayısı yağı, şifalı ürünler arasında yerini almaktadır. İşte kayısı yağına dair bilgiler sizlerle!

1- Kayısı Çekirdeği Yağı Faydaları | Kayısı Çekirdeği Yağının Faydaları Nelerdir?

Kayısı çekirdeği yağı, insan sağlığına olumlu katkıları ile bilinmekte ve zengin içeriği sayesinde hem cilt sağlığını korumaya yardımcı olmaktadır hem de vücut direncini artırmaktadır. Kayısı çekirdeği yağı faydaları şu şekilde ele alınmaktadır:

  • Eklemlerdeki iltihabı engelleyebilmekte ve sertliği ve ağrıyı giderebilmektedir.
  • Cilt kanserine neden olabilecek hücresel mutasyonu, antioksidan bakımından zengin olması ile önleyicidir.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirmektedir ve vücut direncini artırmaktadır.
  • Kalp sağlığını korumaya yardımcı olmaktadır ve kötü kolesterolün düşmesini sağlamaktadır aynı zamanda damar tıkanıklığına karşı mücadele etmektedir.
  • Cildin tonunu iyileştirici etkisi bulunmaktadır ve cilde yumuşaklık kazandırmaktadır. Bunun yanı sıra ten parlaklığı sağlamakta ve parlaklığın korunmasına yardımcı olmaktadır.
  • Kayısı çekirdeği yağı, bir çok kişinin sorunu haline gelen kırışıklarla da mücadele etmektedir ve ciltte meydana gelen çizgilerin giderilmesinde destekçidir.
  • Lekelerin görünümünü hafifletmektedir ve akne oluşumunu önleyici etkisi bulunmaktadır.
  • Cilt problemleri karşısında etkilidir ve egzama, kaşıntı, tahriş ya da yanma gibi sorunların giderilmesinde tedavi edici etkisi bulunmaktadır.
  • Solunum yolu hastalıklarının; astım, bronşit veya öksürük gibi iyileşmesinde etkilidir.
  • Kabızlık problemini gidericidir.
  • Birçok kadının ortak sorunu haline gelen göz altı morluklarını giderici etkisi bulunmaktadır.
  • Saça canlılık ve parlaklık kazandırmaktadır ve saç derisinin nemlenmesine yardımcı olmaktadır.
  • Saç kırıkları oluşumunu engellemektedir ve saçı beslemektedir.
  • Saçların daha hızlı uzamasına yardımcı olmaktadır.

Kayısı Çekirdeği Yağı Faydaları Nelerdir?

2- Kayısı Çekirdeği Yağı Neye İyi Gelir? | Kayısı Çekirdeği Yağı Ne İşe Yarar?

Kayısı çekirdeği yağı, son zamanlarda popüler olmakla birlikte kayısı çekirdeği yağı neye iyi gelir? ya da kayısı çekirdeği yağı ne işe yarar? gibi sorular merak edilmektedir. İşte bu soruların cevapları şunlardır:

2.1- Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

İçerisinde bulundurduğu vitaminler ve mineraller sayesinde vücut direncini artırmaktadır ve hastalıkların çabuk atlatılmasını kolaylaştırmaktadır.

2.2- Kabızlık Gidericidir

Kabızlık problemine karşı etkili olmaktadır ve sindirimin hızlanmasını sağlamaktadır. Hazımsızlık sorununa iyi gelmektedir ve gaz oluşumuna etki göstermektedir.

2.3- Cilt Sağlığına Faydalıdır

Kırışıkları ve çizgileri düzenli kullanım sayesinde yok etmektedir ve parlak bir cilde sahip olmayı sağlamaktadır. Kaşıntı, yanma, egzama ve birçok cilt problemi karşısında da terapidir.

2.4- Saçlardaki Kırılmayı Önleyicidir

Kayısı çekirdeği yağı, saçlara bakım yapmaktadır ve fayda sağlamaktadır. Kayısı çekirdeği yağı saça faydaları arasında kırıkları önleyici etkisi bulunmaktadır. Bunun yanı sıra saçın parlaklığı kazanmasını sağlamaktadır ve saçların hızlı bir şekilde uzaması da faydaları arasında yer almaktadır.

2.5- Gözaltı Morlukları ile Mücadele

Gözaltı morlukları ile mücadele etmektedir ve yenileyici bir etkiye sahiptir.

Kayısı Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır?

Su ya da çay gibi içeceklere az miktarda ilave edilmesinde sakınca olmadığı belirtilen ve dahili ve harici olarak güvenle kullanılabilecek yağ ile cilt bakımı için de farklı kürler yapılmaktadır. Düzenli ve dozunda bir kullanım sayesinde faydası görülmektedir ve dozunda aşırıya kaçmamak tavsiye edilmektedir.

Kayısı çekirdeği yağı, süt ya da bal içine eklenebilmektedir ve cilde uygulanmasından ortalama 20 dakika kadar sonra yüzün yıkanması önerilmektedir.

Kayısı Çekirdeği Yağı Nasıl Yapılır?

Soğuk pres yöntemi ile elde edilen yağ, evde çıkarmakta mümkündür. Kayısı çekirdekleri küçük parçalar haline getirilir ve zeytinyağı içerisinde 15 gün kadar bekletilir. Böylelikle kayısı yağı elde etmiş olursunuz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir