Bael Meyvesi Nedir, Faydaları Nelerdir?

Bael Meyvesi Nedir, Faydaları Nelerdir?

Bael meyvesi, ana vatanı Hindistan olan ve dünyanın birçok yerinde yetiştirilen ancak en çok Güneydoğu Asya’da da üretilen bir meyvedir. Mucizevi bir besin olarak görülen bu meyvenin bilimsel adı ise Limonia Acidissima`dır. Ahşap elma olarak da bilinen bael meyvesi Hindularda kutsal sayılan bir ürün çeşididir. Besin değerleri olarak bakıldığında oldukça zenginlik içeren bu besinin sağlık açısından faydaları saymakla bitmeyecek kadar çoktur. Birçok hastalığın tedavisinde ve alternatif tıpta uzmanlar tarafından önerilmesinin yanı sıra vücudun dengesi için oldukça önemli bir besin olarak görülüyor.

 

BESİN DEĞERLERİ AÇISINDAN BAEL MEYVESI

Bael meyvesi pek çok vitamin, mineral ve diğer bileşenleri içinde barındırmaktadır. Bunlardan bazıları A, C ve B1 vitaminleri, demir, riboflavin, potasyum, fosfor ve kalsiyumdur.

BAEL MEYVESİNİ NEDEN TÜKETMELİYİZ?

Ülkemizde çok aşina olmadığımız bu bitkinin her bölgesi ve her hali sağlık açısından inanılmaz faydalı olup, birçok hastalığın tedavisinde kullanılıyor ve vücudun genel dengesinin korunması için uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor. Alternatif tip için altın değeri taşıyor ve sağlık için bazı problemlerin ortadan kalkmasına zemin hazırlıyor.

BAEL MEYVESININ FAYDALARI NELERDİR?

Antienflamatuar etkisi olduğu bilinen bael meyvesinin insan vücuduna faydaları yadsınamayacak derecede fazladır. Bunlardan bazılarına okuduğunuz bu yazının devamından ulaşabilirsiniz.

Sindirimi Düzenler

Bael meyvesi kurutulmuş şekilde kullanıldığında kronik ishalin tedavisinde oldukça başarılı sonuçlar vermenin yani sıra bu meyveyi tüketerek kabızlığı da ortadan kaldırmanız mümkündür. Ayrıca bu meyve sayesinde mide ve bağırsak da emilime yardımcı olarak düzenli bir sindirim sistemine sahip olmanıza yardımcı olur. Bael meyvesinin kabızlığı gideren en etkili ilaç olduğu söylenir.

Mide Sorunlarının Çözümünde Etkilidir

Mide asidi ve mide özsuyundan kaynaklı birçok hastalık ortaya çıkabilmektedir. Bael meyvesi ülser ve gastrit gibi mide problemlerinde içeriğindeki çeşitli antioksidanlar sayesinde mide asidini dengeleyerek bu tip hastalıklara iyi gelir.

Bael Meyvesi Nedir, Faydaları Nelerdir?

Solunum Hastalıklarına İyi Gelir

Bael meyvesinden yağ da elde edilebilir, elde edilen bu yağ bael meyvesinin diğer tüm halleri gibi oldukça şifa veren bir üründür. Bu meyve; astım, soğuk algınlığı, bronşit gibi solunumsal rahatsızlıklardan kaynaklı durumlarda da etkisi oldukça yüksek olan bir meyvedir. Bu meyve uçucu yağ olarak da kullanılabilir ve solunum hastalıklarının etkisini en aza indirerek yaşam kalitenizin bozulmasını engeller.

Diyabet Ve Kolesterolü Kontrol Altına Alır

Diyabet ve kolesterol gibi kronik hastalıklar ile yaşamak zorunda kalan insan sayısı günden güne artıyor. Ancak bael meyvesi içeriğindeki lakfasitler sayesinde şekeri dengeleyerek kontrol altına alıyor. Ayrıca bael meyvesinin yapraklarından üretilen öz kandaki kolesterol seviyesini de kontrol altına alabilmektir.

Anemi, Hemoroit Ve Vitiligoyu Tedavi Edebilir

Bael meyvesinin olgunlaşmamış halinden çıkarılan öz ise hemoroit ve vitiligo gibi bağırsak hastalıklarını tedavi edebilir. Tüm bunların yanı sıra bael meyvesinin anemi, göz ve kulak hastalıklarına da iyi geldiği söylenmektedir.

Kalp Hastalıklarınızı Tedavisinde Etkilidir

Yapılan birçok çalışmada, bael meyvesinin kalp hastalıklarını önemli ölçüde iyi etkilediğine dair sonuçlar elde edilmiştir. Bael meyvesi kalp hastalıklarının önlenmesinde ve tedavisinde de yine uzmanlar tarafından tavsiye edilen ürünler arasında yerini alıyor.

Karaciğer Sağlığınızı Korumanıza Yardımcı Olur

Bael meyvesinin kilo vermede etkili bir üründür. Böylelikle karaciğer sağlığını iyileştirmede etkileri de bu noktada karşımıza çıkıyor. Bael meyvesinin gebelikte kullanılmasında hiçbir sakınca yoktur, hatta tam aksine anne ve bebeğin karaciğer sağlığı için kullanılması önerilir.

Toksinlerden Kurtulmanıza Ve Kanın Arıtılmasına Olanak Sağlar

Bael meyvesi sayesinde kanınızın arıtılması ve toksinlerden arınmanız mümkündür. Bunun sebebi ise içerdiği müshil özelliğidir. Hamilelikte karşılaşılan kabızlık sorunlarında da gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir