Terramycin (Teramisin) Krem Nedir?

featured

Terramycin (Teramisin) krem eczanelerde senelerdir satışı sağlanan kremler arasında bulunmaktadır. Bilinen kremlerin aksine daha sıvı ve sarı renkli bulunmaktadır. Kremi, doktor reçetesiyle alabileceğiniz gibi aynı zamanda eczaneden bizzat da temin edebilirsiniz. İlacın kullanım alanı oldukça geniştir ve birçok kremin muadili olarak kullanılmaktadır.

Teramisin İçeriği Nedir?

Teramisin kremini etkili kılan durumun başlıca sebebi etken maddeleri olmaktadır. Etken maddesi olarak hidroklorür ve polimiksin B sülfat bulunur. Krem içerisinde elbette etken maddeler dışında yardımcı maddeler de bulunmaktadır. Yardımcı maddeleri arasında sıvı petrolatum ve beyaz olmak üzere iki farklı madde de vardır. Bu maddeler neticesinde kişilere faydalar sağlanmaktadır.

Terramycin (Teramisin) krem, içeriği neticesinde antibiyotik ilaçlar arasında yer almaktadır. Antibiyotik olmasıyla birlikte bireyler tarafından kullanılırken dikkat edilmesi gerekir. Kişisel kararlar neticesinde rahatlıkla kullanılmamalıdır. Daha önce kullanmadıysanız, alerjik reaksiyon göstermeniz de mümkün olacaktır. Bu yüzden uzman gözetiminde hareket etmek daha doğru olur.

Terramycin (Teramisin) Krem Neden Kullanılır?

Teramisin krem kullanmak isteyenlerin belirli sebepleri olması gerekir. Hastalıkların dışında cildi toparlamak için de tercih edilmektedir. Kişisel kullanımlarla birlikte doktorlar tarafından da önerilme sebepleri arasında:

  • Cilt kızarıklıkları,
  • Çıban çıkması,
  • Enfeksiyon durumları,
  • Sivilce tedavisi,
  • Kulak yaraları,
  • Açık yaralanmalar bulunmaktadır.

Sivilce tedavilerine nazaran özellikle enfeksiyon tedavilerinde kullanılmaktadır. Terramycin (Teramisin) krem, açık yaralarda kullanım sırasında ise çok dikkatli olunmalıdır. Fazla kullanım neticesinde yan etkiler görülebilmektedir. Bunun yanı sıra önerilen saat dilimleri arasında nazik bir şekilde alana uygulanması gerekir.

Teramisin krem kullanımı evcil hayvanı bulunanlar ya da sokak hayvanlarını besleyenler tarafından da sık sık kullanılmaktadır. Elbette kullanım öncesi veteriner hekime sorularak ilerlenmesi gerekir. Kedi, köpek ve hatta su kaplumbağaları için kullanım sağlanır. Kaplumbağalarda sık görülen göz enfeksiyonlarında günde 1 kere olmak üzere göze uygulanır. Böylece enfeksiyonun tedavisi tamamlanır.

Teramisin Krem Yan Etkileri Nelerdir?

Terramycin (Teramisin) krem yan etkileri diğer krem ve ilaçlarda olduğu gibi bulunmaktadır. Ciltte ters etki yaratabilecek etken maddeleri bulunduğundan kullanım süresince dikkatli olunması gerekecektir. Yan etkileri arasında:

  • Cilt kızarıklıklarının artması,
  • Yağ bezeleri oluşturma,
  • Ciltte kaşınma,
  • Şişkinlik,

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir