Fucicort Krem Ne İşe Yarar?

featured

Fucicort krem birçok cilt hastalıkları için kullanılmakla birlikte doktor tavsiyesine göre hareket edilmesi gereken bir ilaç türüdür. Günde 2 veya 3 defa kullanıldığı takdirde cilt enfeksiyonlarınız üzerinde fayda görebilmektesiniz.  Fucicort kremin çeşitli hastalıkları üzerinde iyileştirici etkisi olduğu bilinmektedir. Yazımızın devamında “Fucicort krem ne işe yarar?” sorusunu ve kremin kullanım önerilerinden bahsedeceğiz.

Fucicort Krem Nerelerde Kullanılır?

Çok fazla alanda faydası görünen Fucicort Krem,  düzenli kullanım dahilinde tesiri olan bir ilaçtır. Özellikle cilt hastalıklarında ilaç kullanımı bir rutine bağlanmalıdır. Aksi takdirde kullandığınız ilaçtan minimum düzeyde yarar sağlayabilirsiniz. İşte sizler için derlenen Fucicort Krem’in kullanım alanları aşağıdaki gibidir:

  • Kaşıntılı ve iltihaplı cilt hastalıkları için kullanıldığında gözle görülür bir etki sağlayabilirsiniz.
  • Egzamaların kuruluk yaratan hissini girerek kaşıntıyı da en aza indirmektedir.
  • Sedef rahatsızlığı olanlar bu kremi kullandıkları takdirde iyileştirici etki görünmektedir.
  • Eğer enfeksiyonlu bir cilt hastalığına sahipseniz iltihabınızı gidermeye yardımcı olmaktadır.
  • Cilt rahatsızlıklarınız sonucu cildinizde meydana gelen pullanma ve kabuklanmayı gidermektedir.
  • Pişik rahatsızlığında hem yetişkinler hem de bebekler için uygun bir ilaçtır.

Fucicort Krem Kullanılırken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ne tür ilaç olursa olsun kullanmadan önce mutlaka doktor muayenesinden geçmeniz ve reçete almanız gerekmektedir. Aksi takdirde kullanacağınız ilaç vücudunuzda olumsuz bir reaksiyona sebep olabilir ve güçlü yan etkilerle karşılabilirsiniz.Fucicort Krem’i de kullanmadan önce bilmeniz gereken bazı kurallar mevcuttur. İşte Fucicort Krem kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler aşağıdaki gibidir:

  • Suçiçeği, uçuk zona gibi rahatsızlıklarınız için bu kremi kesinlikle kullanmamanız gerekmektedir.
  • Gül hastalığı ve Rosacea hastalığına sahip olanların bu kremi kullanmaması tavsiye edilmektedir.
  • Ağız çevresinde dermatiti olanlar Fucicort Kremini kullanmamalıdırlar.
  • Cildinizin bazı hassas noktalarında kullanırken doktor tavsiyesi alınmalıdır. Örneğin; yüz çevresi, cildin kıvrımlı alanları gibi bölgeler bu narin noktaları içermektedir.
  • Fucicort Krem’i kesinlikle göz, ağız ve burun ile temas etmemelidir. Temas ettiği takdirde bol su ile yıkanmalı ve krem yüzeyden temizlenmelidir.
  • Eğer bu kremi bikini bölgeniz için kullanacaksanız doktorunuzun belirttiği düzeyde kullanım gerçekleştirmelisiniz. Aksi durumda olumsuz sonuçlarla karşılabilirsiniz.
  • Bu kremi uzun süreli kullandığınız zaman böbrek üstü bezlerinizde azalmaya sebep olabilmektedir. Lütfen Fucicort kremini doktor gözetimi altında kullanınız.

Fucicort Krem Nasıl Kullanılr?

Eğer doktorunuz Fucicort Krem’i kullanmanızı önerdiyse eczanenizden bu kremi rahatlıkla bulabilirsiniz. Bununla birlikte kesinlikle kremi doktorunuzun belirttiği miktarda ve zaman diliminde kullanmalısınız. Sizin mevcut rahatsızlığınıza göre doktorunuz en iyi tavsiyeyi sizlere sunmaktadır. Bazı rahatsızlıklarda daha az kullanılması gerekirken bazı hastalıklarda fazlası gerekebilmektedir. Kremi kullanırken hasarlı bölgeye sürülmektedir. Sonrasında ağzınıza veya gözünüze temas etmeden ellerinizi yıkamanız gerekmektedir. Günde 2 veya 3 kez kullanılması Fucicort Krem için yeterli görünmektedir.  Fakat bazen doktorunuzun önerisine göre değişiklik gösterebilmektedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir