Abonelik Fesih Başvurusu E-Devlet Kapısında Nasıl Yapılır?

Abonelik Fesih Başvurusu E-Devlet

Abonelik fesih başvurusu e-devlet kapısında nasıl yapılır? Son zamanlarda sık sık kullanılan bir yöntemdir. Artık şubeye gitmeye gerek kalmadan kolayca abonelik iptallerini e devlet üzerinden gerçekleştirebiliyorsunuz. BTK’nın düzenlediği 26 Ekim 2020 yasasına göre artık internet üzerinden abonelikleri iptal edebilme olanağına sahibiz. 200 binin üzerinde aboneliği kolayca e devlet üzerinden iptal edebilirsin.

E- devlet üzerinden gerçekleştirilen fesih işlemlerinden 24 saat içinde gerçekleşir. Abonelik ücretlendirilmesi 24 saat içinde durdurulmaktadır. Eğer abonelik sırasında depozito beledi ödediyseniz de iptal edilme işlemleri sırasında sizden ıban talep edilir. Bu sayede ıbanınıza 7 ile 10 gün içinde depozito tekrar yatar. Böylece şubeye gitmeden kolayca abonelik iptallerini gerçekleştirebilirsiniz. Böylece hem zamandan kazanırsınız hem de şubeye gidip sıra beklemeden e devletten hızlıca işlemlerinizi yaparsınız.

Hangi Abonelikler Fesih Edilebilir?

Hangi abonelikler fesih edilebilir? E devlet üzerinden birçok abonelik seçeneği mevcuttur. Bu sayede artık herkes şubeye gitmeden işlemlerin halledebilir. Bu sayede hem şubelerde gereksiz sıralar ve kalabalıklar oluşmaz. Hem de zamanınızı harcamadan hemen telefondan ya da PC üzerinden işlemlerinizi halledebilirsiniz. Bu özellikle çalışan insanlar ya da yaşlılar için çok kullanışlı bir özelliktir. Bundan dolayı da sık sık tercih edilmektedir. Abonelik seçeneği olarak e devlet üzerinde pek çok seçenek bulunmaktadır.

  1. Vodofone abonelik fesih
  2. TT mobil/ TT net aboneliği fesih
  3. D smart aboneliği fesih
  4. Turknet aboneliği fesih
  5. Digitürk aboneliği fesih
  6. Türk Telekom aboneliği fesih
  7. Superonline aboneliği fesih
  8. Turkcell aboneliği fesih
  9. Millenicom aboneliği fesih
  10. Doğal gaz, elektrik abonelikleri de yine e devlet üzerinden fesih edilebilir. Bu seçeneklerin hepsine e devlet üzerinden fesih başvurusu yapılabilir.

Abonelik Fesih Başvurusu E-Devlet

Fesih İşlemleri

Fesih işlemleri çok kolay ve hızlı gerçekleşmektedir. Bundan dolayı da sık sık insanlar arasında tercih edilmektedir. Öncelikle e devlet adresine girmeniz gereklidir. Burada T.C. ve şifre talep edilmektedir. T.C. ve şifrenizi girmeniz gereklidir. Eğer e devlet şifreniz yoksa da gidip kolayca şifreyi alabilirsiniz. Yakınlarda bulunan PTT şubesine giderek buradan şifre talebi oluşturabilirsiniz. Kısa sürede size e devlet şifresi verilir bu geçici bir şifredir. Daha sonra bu şifreyi değiştirebilirsiniz. Bu şifre ve T.C. ile giriş yaptıktan sonra fesih işlemlerine başlatabilirsiniz.

“BTK abonelik fesih” sekmesi bulunmaktadır. Bu sekmeye giderek kolayca fesih işlemlerini başlatabilirsiniz. Karşınıza abonelik listesi çıkacaktır. Buradan fesih başvuru yapmak istediğiniz markayı seçerek abonelik sorgulama butonuna basınız. Daha sonra buraya aboneliğiniz varsa fesih başvuru yapma kısmı çıkar. Burada fesih başvuru yap butonuna basınız. Son olarak da karşınıza fesih belgesi çıkar. Bunu imzalayın. 24 saat için de fesih işlemleriniz son bulur ve abonelik parası da kesilir. İşte işlemleri gerçekleştirmek bu kadar pratiktir.

Taahhüdü Olan Abonelikle Fesih Ediliyor Mu?

Abonelikler sekmesine girdikten sonra burada abonelikleriniz ve taahhüdü kolaylıkla gözükmektedir.  Taahhüdü başlama ve bitiş süresi açık bir biçimde gözükmektedir. Bu sayede bunun bilgisine de kolay bir biçimde ulaşabilirsiniz. Eğer aboneliğiniz taahhüdü bulunuyorsa ödeme işlemlerine bir takım cayma bedeli yansıyacaktır. Bu cayma bedelini de ödemeniz gereklidir.

Abonelik fesih başvurusu e-devlet kapısında nasıl yapılır? Aynı bu şekilde abonelik iptalini gerçekleştirebilirsiniz. Fakat taahhüt için aboneliğinizin olduğu markayı arayarak bilgi almanız gereklidir. Cayma bedeli hakkında en doğru bilgiyi müşteri hizmetleri sağlayacaktır. Böylelikle yine iptal işlemlerini e devlet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Fakat faturanıza cayma bedeliniz yansır bunu da ödemeniz gereklidir. Fatura itirazlarını de dilekçe ile şubenize yapabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir