Adobe XD Nedir? Ne İşe Yarar?

featured

Adobe XD vektör tabanlı UX ve UI tasarım aracı olarak kullanılan bir programdır. Web tasarım endüstrisi ve tasarımcılara sunulan araçların özellikleri ile akıllı saat uygulaması ve tamamen donanımlı web sitelerine kadar bütün programların kullanıldığı bir uygulamadır. Adobe XD tanıtımı ilk defa 2015 yılında, Adobe MAX konferansı sırasında tanıtımı yapılmıştır. Tanıtımı yapıldığı sırada ‘’ Project Comet’’ olarak biliniyordu. O dönemlerde UI tasarımı için Illustrator ile Phothos kullanan kişilere yenilikçi model olmuştur.

Adobe XD Ne İşe Yarar?

Adobe XD işe yaradığı unsurlar, kısaca şu şekildedir. Adobe XD özellikle grafik uygulamaları ile Phothos gibi çözülmeyen iki ana unsurları çözmektedir. Modern tasarım süreci içerisinde diğerlerine nazaran cilalanmış ürünlerden çok daha kaliteli ürünleri içermektedir. UX tasarımı ile UI tasarımı arasındaki süreçte ortak paydanın parçasıdır. Etkileşim tasarımı dinamik tasarım büyütebilmesi ve ilerletebilmesi için pikselleri kullanmak yeterli olmayacaktır. Ayrıca Adobe XD ekip için vektörel UI tasarımı oluşturma, prototip oluşturma, etkileşimli tasarım, web tasarım seçenekleri ile bireysel tasarımcılar için seçenekler sunmaktadır.

Adobe XD Faydaları Nelerdir?

Adobe XD faydaları arasında genellikle programın kullanıcılarını etkileyerek kendisine bağlayan özellikleri bulunmaktadır. Adobe XD faydaları arasında bazıları şu şekildedir.

  • Kullanıcıların alışkın olduğu bileşenlere sahiptir.
  • Prototip tasarım araçları arasında yer almaktadır.
  • Geçiş tasarımı ile animasyonlar oluşturmaktadır.
  • 3D dönüşümlerini hazırlayarak üçüncü kişinin uzantılarını ve eklentilerini destekler.
  • İçerileri ve düzenlemelerini yeniden boyutlandırmaktadır.

Adobe XD Kullanıcıları Kimlerdir?

Adobe XD kullanıcıları özellikle diğer program dillerini etkin şekilde kullanabilen ve tasarımla ilgili bütün konulara hakim olan kullanıcılardan oluşmaktadır. Bu programla ilgili web site tasarımı hakkında ilgilenen kullanıcılar tarafından kullanılır. Sektörle ilgili fazla bilgisi olmayan kişiler de kullansa bile, etkin şekilde kullanmaları imkansızdır.

Adobe XD Ücretli mi?

Adobe XD ücretleri tıpkı diğer programlara göre ücretli olarak kullanılmaktadır. Adobe XD kullanıcısı olarak kendinizi geliştirebilir ve para kazanmaya başlayabilirsiniz. Gelir elde etmek için yapılması gereken işlem, üye olduktan sonra çalışmalara başlayabilirsiniz. Böylece ara yüz tasarımları konusunda kendinizi geliştirerek gelir elde edebilirsiniz.

Adobe XD Programına Benzeyen Farklı Programlar Nelerdir?

Adobe XD programına benzeyen farklı programlar başında Sketch yer alır. Sketch ara yüz tasarım programı olarak kurulmuştur. Aynı zamanda MacOS işletim sistemini açısından kurulan bir ara yüzdür. Farklı bir ara yüz modeli ise Figma ara yüzdür. Figma diğer ara yüz kullanıcılarında olduğu gibi tasarım programı olarak kurulan bir sistemdir. Diğer ara yüz uygulaması ise InVision ara yüzüdür.  Bu ara yüz programını diğerlerinden ayıran özellikleri bulunmaktadır. Bu özelliği ile ömür boyu ücretsiz olarak programı kullanabilirsiniz. Bütün bunların dışında bazı tasarımcılar tasarımlarını Illurtrator ve Phothos ile yapmaktadır. Aynı zamanda bu kullanıcıların üzerinde değişiklik yapmak istediğiniz zaman tek tek çalışma dosyalarına müdahale etmek zorunda kalabilirsiniz.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir