Airbnb, dünya çapında 20.000 Afgan mülteciye ücretsiz konaklama imkanı sunuyor

Airbnb, dünya çapında 20.000 Afgan mülteciye ücretsiz konaklama imkanı sunuyor

Platformun CEO’su, büyük Amerikan patronlarını “zamanımızın en ciddi insani krizlerinden biri” karşısında harekete geçmeye çağırıyor. Airbnb, eşler arası kiralama platformunun kurucu ortağı Brian Chesky Salı günü yaptığı açıklamada , “zamanımızın en ciddi insani krizlerinden birine” yanıt vermek için ” dünyadaki 20.000 Afgan mülteciyi ücretsiz olarak karşılamaya başlayacak” dedi .

Airbnb “bu konaklamalar için ödeme yapacak”, ancak “ev sahiplerinin cömertliği olmadan (harekete geçemeyecek )” diye açıklıyor Brian Chesky, Twitter hesabında bir mülteci aileyi ağırlamak isteyen kişilere kendilerini ücretsiz olarak bildirmelerini teklif ediyor.

2012’den beri yoksullar için bir platform

2012’den beri Amerikan şirketi, “Open Homes” platformu sayesinde, sığınmacıların veya mültecilerin konaklaması için konukların odaları ücretsiz olarak kullanmalarına izin veriyor. “Afgan mültecilerin Amerika Birleşik Devletleri’nde ve başka yerlerde yer değiştirmesi ve yeniden yerleştirilmesi, zamanımızın en ciddi insani krizlerinden biridir” diye devam ediyor, “harekete geçmesi” gerektiğine inanıyor ve “diğer ekonomik liderlere bunu yapmaları için ilham vermeyi umarak  devam ediyor . ”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir