Ankara Cumhuriyet Savcılığı’ndan Melih Gökçek’e kötü haber

featured

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 801 milyon dolara mal olan Ankapark için Melih Gökçek’in belediye başkanı olduğu dönemdeki yöneticiler hakkında Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden bilgi ve belge istedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Ankapark için 801 milyon dolar para harcanmasını kamuoyu ile paylaşmasının ardından Melih Gökçek döneminde çalışan yöneticiler hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Ankapark devri için hukuk mücadelesi

Milyonlarca lira kamu zararına neden olan; yıllardır kullanılmayan ve çürümeye terk edilen Ankapark için ABB devralmaya çalışarak hukuk mücadelesini sürdürüyor. Savcılık mal alımı ihaleleri hakkındaki soruşturması nedeniyle belediyeden bilgi ve belge talebinde bulundu.

801 milyon dolar verilerek yapılan ve kısa sürede kapanan Ankapark’ta her geçen gün hırsızlık olayları ve kamu zararı yaşanırken, Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan soruşturma için ilk adım geldi.

“Suç işlemek için teşekkül kurmak”

Ankara Büyükşehir Belediyesi kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Gökçek dönemi hakkında “suç işlemek için teşekkül kurmak” suçu işlendiği iddiasıyla şimdiye kadar verilen yolsuzluk dosyalarının bir kısmının birleştirilerek çatı iddianamesi düzenlenmesi için Cumhuriyet Başsavcılığına başvurulacağı öğrenildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir