Anlaşmalı Kurumlar Sorumlusu Ne İş Yapar

featured

Anlaşmalı kurumlar sorumlusunun yaptığı işler arasında, kurumların yazışmalarını takip ederek, aylık haftalık ya da günlük olarak rapor hazırlaması gerekir. Özel kurumlar ve sigortalarla anlaşma sağlamalıdır. Anlaşma sağladığı kurumları periyodik olarak ziyaret ederek, rapor hazırlaması gerekir. Pazar koşullarını yakından takip ederek, yeni fırsat yolları aramaktadır.

Anlaşmalı Kurumlar Sorumlusu Kime Denir?

Anlaşmalı kurumlar sorumlusu, kurumsal pazarlama direktörüne bağlı şekilde çalışan kişilere denir. Anlaşmalı kurumlar sorumlusu, anlaşmalı olduğu kurumlarla, özel sigortalarla ve ilgili imzalanması gereken sözleşmelerin hazırlarını yapan kişidir. Kurumlardan gelecek olan revizyon talepleri ve kurum ödeme ve takibini yapmaktadır. Kurumlarla ilgili olarak imzalanan sözleşmelerin, sistem üzerinde tanımlarını yaparak, sigorta şirketleri ve bankalarla birlikte koordineli bir şekilde çalışan kişilere denir.

Anlaşmalı kurumlar sorumlusu, olabilmek için en az iki yıllık ya da lisans mezunu olmak gerekir. Anlaşmalı kurumlar sorumlusu olmak için iletişim becerisine sahip kişiler tercih edilmektedir.

Anlaşmalı Kurumlar Sorumlusu Ne İş Yapar?

Anlaşmalı kurumlar sorumlusunun görevleri, arasında kurumların haftalık, günlük ya da aylık olarak raporlarını hazırlaması gerekir. Anlaşma sağladığı kurumlarla ilgili yazışmaları takibini gerçekleştirir. Özel kurumlar ve sigortalı anlaşma yaparak, anlaşma yaptığı kurumları ziyaret eder. Böylece anlaşma sağladığı kurumlarla iletişim halinde olarak görevlerini yerine getirir. Kurumlardan gelecek revizyon talepleri ile kurumlar ödemelerini takibini yaparak ödeme işlemlerini gerçekleştirir.

Anlaşmalı kurumlar sorumlusunun görevleri denilince akla gelen, özel kurumlar içerisinde yapılan değişikliklerin takip edilmesi ve ilgili yerlere paylaşılmasını sağlamaktadır. Böylece kurumlarla ve anlaşmalı olduğu özel kurumlarla ilgili, bütün belgeleri hazır eder ve gerekli işlemlerin takibini gerçekleştirir.

Anlaşmalı Kurumlar Sorumlusunda Aranılan Nitelikler Nelerdir?

Anlaşmalı kurumlar sorumlusunda aranılan nitelikler, ön lisans ya da lisans mezunu olması beklenir. Özellikle üniversitenin halkla ilişkiler bölümü mezunu ya da işletme bölümü mezunu olması talep edilir. Kurumlar sorumlusu olarak daha önce farklı bir yerde çalışmış olması ve en az iki yıl deneyim şartı aranmaktadır. Özel sağlık sigortaları ile daha önce anlaşma yapmış veya anlaşma yapabilecek becerikli nitelikte olması gerekmektedir.

Anlaşmalı kurumlar sorumlusunda aranılan nitelikler, raporlama ve planlama becerisi olan, sözlü ve yazılı olarak iletişim becerisi yüksek kişiler tercih edilmektedir. MS ve diğer ofis programlarını iyi derecede hakim olması gerekir. Raporlama yönetim ve izleme ile program planlama becerisi olması gerekir. Ayrıca takım çalışmasına yatkın olması, motive edici ve iletişim becerisinin yüksek olması gerekmektedir. Hastanede anlaşmalı kurumlar sorumlusu olacaksa, hastane otomasyon sistemlerini ileri derecede kullanabilmesi gerekir.

Anlaşmalı kurumlar sorumlusunda aranılan nitelikler, görevli olduğu departmanda özel kurumun prosedür ve talimatlarına uygun hareket etmesi gerekir. SGK ile ilgili evrakların incelemesini yapar ve fatura inceleme sırasında gerçekleştirilen kesintileri günlük takibini yapmaktadır. Kesintilerle ilgili yetkili olduğu sorumlarına bilgi vererek işleyişin düzenini sağlamaktadır. Ayrıca otomasyon sistemleri üzerinde daha önce oluşturulan faturaların kontrollerini yapmaktadır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir