Anne Sütü Corona Virüse Karşı Korur Mu?

Anne Sütü Corona Virüse Karşı Korur Mu?

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de corona virüs ile aktif bir mücadele yürütülmektedir. Bugüne kadar binlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden olan söz konusu hastalıkla ilgili aşı çalışmaları ön plana çıkmış ve birçok aşı türü de geliştirilmiştir.

Bilim adamları corona virüse karşı alınması gereken tedbirler ve ilaçlarla ilgili birçok çalışma yürütmektedir. Bu kapsamda çok önemli gelişmelerin yaşandığı da bilinen bir gerçektir.

Corona virüse karşı yapılan çalışmalardan biri de anne sütünün corona virüse karşı koruma sağlayıp sağlamadığıdır. Bu kapsamda yapılan çalışmalar incelendiğinde anne sütünün corona virüse karşı son derece etkili olduğu ve gerekli korumayı sağladığı anlaşılmaktadır.

Anne Sütünün Corona Virüs Tedbirlerine Katkısı Nedir?

Corona virüse karşı anne sütünün ne denli etkili olduğuna dair yapılan araştırmada virüsten korunmak için sütü doğrudan içmek yerine buz küpü haline getirilmiş sütü emmenin çok daha etkili olduğu anlaşılmıştır. Anne sütünün katı halde iken emilmesinin içeriğinde bulunan antikorların solunum yolu ve ağızdaki mukozalara tutunması daha kolaydır. Bu nedenle sütün en etkili vücuda alınma şeklinin buz küpü şeklinde tüketilmesi olduğu anlaşılmaktadır.

Hollanda’da yapılan bir bilimsel araştırmada anneden alınan sütün corona virüsün neden olduğu ölümcül enfeksiyonları yok denecek kadar azalttığı tespit edilmiştir. Bu kapsamda Hollanda’da birçok emzikli kadının çalışmaya anne sütü bağışı yaptığı görülmüştür. Yapılan bağışlar da söz konusu ülkede konuyla ilgili yapılan çalışmalara olumlu katkı sağlamıştır.

anne sütü, bebeklerin solunum yollarını enfeksiyonlara karşı korur. Çünkü annenin ürettiği sütte çok miktarda antikor vardır. Bebeğin anneden alacağı süt sayesinde bebeğin vücudunda antikor artacak ve bağışıklık sistemi güçlenecektir.

Corona virüs, bağışıklık sisteminde yaşanan sorunlarla ilgili bir hastalıktır. Bu nedenle hastalık zayıf bağışıklık sistemine sahip olan kişilerin kısa sürede akciğerlerine nüfuz ederek hastalığa yenik düşmelerini sağlar. Bilim adamları, annenin ürettiği sütün bu özelliğinden yola çıkarak sorunu çözmeye çalışmışlardır. Bu da hastalığın seyrine yönelik farklı bir bakış açıcı geliştirilmesine neden olmuştur.

 

Anne Sütü Corona Virüse Karşı Korur Mu?

 

Anne Sütündeki Antikor Seviyesi Nedir?

Yine bilim adamları tarafından yapılan çalışmalar neticesinde corona virüsün yüksek antikor üretimi ile durdurulduğu tespit edilmiştir. Bu kapsamda hamile olup corona virüs geçirmiş olan 30 kadının kan değerleri incelenmiştir. İyileşen tüm kadınların kanında corona virüsü öldüren yeterli oranda antikor olduğu anlaşılmıştır.

anne sütünde bulunan antikorların pastörize edilerek ortadan kaldırılması da mümkün gözükmüyor. Bu sayede sütün özelliğini kaybetmeden başka bir vücuda aktarılması fikri ortaya çıkmıştır. Yapılan bilimsel çalışmalar da sütün bu özelliğinden edinilen fikir gereği ortaya çıkmıştır.

Buz Küpü Olarak Tüketilen Anne Sütünün Etkisi

Yukarı da belirtildiği gibi anne tarafından üretilen sütün etkisini kaybetmemesi için buz kalıbı şeklinde tüketilmesi esastır. Bu sayede anne sütü içerisinde yer alan antikorların kan dolaşımına dahil olması çok kolay bir şekilde gerçekleşir. Dolaşıma sütün dahil olmasının en kolay ve etkin yolu da buz kalıbı şeklinde sütün emilmesidir.

Sütü doğrudan vücuda aldığınızda antikorların bir kısmı yok olur ve vücutta istenen etki ortaya koyulamaz. Bu nedenle anne sütünün yavaş yavaş vücuda alınması esastır. Yapılan uzun süreli çalışmalar göz önünde bulundurularak bilim adamları sütün buz küpü şeklinde vücuda alınması gerektiği görüşünde birleşmişlerdir.

Onlarca faydası olan ve bebeğin sağlıklı şeklide yaşamını sürdürmesi için bir gereklilik olan anne sütünün corona virüs için faydalı olmasının insanlık için büyük bir şans olduğu düşünülüyor. Bu kapsamda yapılan çalışmalar ile hastalığın daha kısa sürede etkisini yok olacağı bir gerçektir.

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir