Anne Sütünü Artıran 15 Besin

Anne Sütünü Artıran 15 Besin

Anne sütünü artıran besinler emziren annelerin en çok merak ettiği konular arasında yer almaktadır ve nitelikli bir süt elde etmek için emziren anneler tarafından araştırılmaktadır. Gebelik döneminde dikkat edilen beslenme şekilleri doğumla birlikte daha çok önem kazanmaktadır ve bebeğin sağlıklı gelişimi için dikkat edilmesi gereken şartlardandır. Emzirme döneminde doğru seçilen gıdalarla beslenme bebek sağlığını etkilediği kadar emziren anne sağlığını da etkilemektedir ve kilo kontrolünü de desteklemektedir.

Anne Sütünü Artıran 15 Besin

Anne sütünü artırmaya yardımcı olan ve hem bebeğin hem de annenin sağlıklı beslenmesini ve gelişimini sağlayan besinler sizlerle!

1. Yoğurt

Zengin kalsiyum ve fosfor oranı ile tam bir mineral kaynağı yoğurt, bebek kemik gelişiminde ve diş sağlığı açısından oldukça yarar sağlamaktadır. (Süt ve süt ürünü alerjisi gibi durumlarda dikkat edilmesi gerekmektedir.)

2. Yumurta

Anne sütünü artıran besinler arasında harika bir protein kaynağı olarak kaşımıza çıkan yumurta, A, C ve E vitamini, fosfor, iyot ve çinko gibi mineralleriyle bebeklerin beyin gelişimine katkı sağlamaktadır. Sütün kaliteli olmasında oldukça etkilidir ve tüketimi tavsiye edilmektedir.

3. Yulaf

Emziren annelerin süt miktarını artırmasının yanı sıra onları enerjik kılmaktadır ve bitkisel proteince zengin olan posadan yulaf ezmeleri sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olmaktadır.

4. Somon

Emziklilik döneminde annelerin stres yönetimini desteklemektedir ve bebeğin beyin gelişimini desteklemektedir.  0mega 3 bakımından da oldukça zengindir.

5. Süt ve Ayran

Emzirme döneminde anne sütünü artırmanın en güzel yollarından biri de bol sıvı tüketiminin artırılmasıdır. Süt ve ayran, zengin kalsiyum ve protein bakımından ilk sıralarda yerini almaktadır ve bebek gelişimini de desteklemektedir. Yağsız bir süt ve tuzsuz bir ayran tüketmeye dikkat edilmelidir.

Anne Sütünü Artıran 15 Besin

6. Buğday

Anne sütünü artıran besinler arasında buğday oldukça önemli bir yere sahiptir. Kan şekeri kontrolünü sağlamaktadır ve sindirim sisteminde iyileştirici özelliktedir. Buğday ve karabuğday glisemik indeks değerleri açısından düşüktür ve posa oranı ise yüksektir.

7. Rezene

Emzirme dönemi annelerin en çok tercih ettiği gıdaların başında yer almaktadır ve süt artırıcı özelliğinin yanı sıra sakinlik, rahatlık vermektedir. Bebek gazı, şişkinlik gibi problemlerin üstesinden gelmektedir. Bebek koliklerinde ise oldukça faydalı olunduğu bilinmektedir.

8. Anne Sütünü Artıran Mucizevi Yiyecek Balkabağı

Süt yapan yiyecekler arasında mucizevi etkileri bulunan balkabağı, zengin karoten içermektedir. Süt artırıcı özelliğinin yanı sıra insan vücuduna çok fazla olumlu etkileri de bulunmaktadır ve üstelik emzirme döneminde kilo aldırmayan harika bir tatlıdır.

9. Soğan

Anne sütünü artıran besinler arasında şaşırtıcı bir durumda yerini almaktadır ve sarımsak da buna dahil edilmektedir. Anne sütü üretimini destekleyen bileşikler bulundurmaktadır ve soğanı, sarımsağı salatalardan, yemeklerden eksik etmemek gerekmektedir.

10. Demir Bakımından Zengin Gıdalar

Emzirme döneminde dereotu, ıspanak, pazı gibi demir, kalsiyum ve folik asit bakımından zengin olan gıdaların çiğ ya da az pişmiş olarak tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

11. Yağlı Tohumlar

Kaliteli süt yapan yiyecekler arasında ceviz, badem, fındik gibi yağ asidi bakımından zengin olan bu ürünlerin tüketilmesi süt kalitesini artırmaktadır. Vitamin ve mineraller ve zengin kaynakları ile de bebeğin sinirsel gelişimini desteklemektedir.

12. Kuşkonmaz

Anne sütünü artıran besinler arasında kuşkonmaz da yerini almaktadır ve süt üretimini destekleyici vitamin ve minerallere ev sahipliği yapmaktadır.

13. Maş Fasulyesi

Emzikli annelerde sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olmaktadır ve kan şekeri kontrolünü sağlamaya yardımcı olmaktadır.

14.Çemen Tohumu

Anne sütünü artırıcı özelliklerde olduğu belirtilmektedir ve steroidal yapısı ile süt üretimi hormonlarını uyarmaktadır.

15. Su

Emziren anneler için günlük 2,5-3 litre su içmeleri tavsiye edilmektedir ve maden suyu ile de desteklemek gerekmektedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir