Apple Car geliyor!

featured

Uzun zamandır sürücüsüz araba modelli çıkarmayı planlayan Apple yıllardır üstünde çalıştığı araba için yeni konsept bir tasarım paylaştı. 2024 yılında piyasaya sürülmesi beklenen araç için Tesla’nın eski mühendisinin Apple’a transfer oldu. Project Titan adı verilen araçların neye benzeyeceği hala merak konusu olurken Apple’ın patentlerine göre tasarlanmış tahmini bir görüntü paylaşıldı.

Kompakt bir vücuda sahip bir SUV karşımıza çıkarken, aracın farları, elektrikli arabalarda sık sık gördüğümüz şekilde ince ve uzun bir şerit içinde yer alıyor. Araçta bir de Apple’ın Mac’te kullandığı benzer tasarımı görüyoruz. Kalın lastiklerinin yanı sıra öne çıkan bir diğer özelliği de neredeyse üst kısmının tamamen camdan oluşması. Aracın iç kısmında ise tamamen ekrandan oluşan bir panel görüyoruz. 

Direksiyon için alışık olmadığımız bir tarzda tasarım tercih edilirken, orta kısımda altı boşluk olan bir konsol yer alıyor. Apple Car’ın böyle bir tasarıma sahip olacağı kesinleşmemekle birlikte, görseller; Apple’ın bazı belgelerinden alınan bilgileri ile kendi yorumları katılarak oluşturulmuştur.