Arap Sabunu Saça Faydaları Nedir?

Arap Sabunu Saça Faydaları Nedir?

Arap sabunu, kuşkusuz kendimizi bildiğimiz dönemden beri en çok kullanılan temizlik malzemesidir. Dönem dönem farklı şekillerde piyasaya sürülen bu ürün kozmetik alanında da büyük bir etkiye sahip. Başta cilt olmak üzere saç bakımında da değerli görülen, bu özel sabunu ve faydalarını daha yakından inceleyelim.

Arap Sabunu Nedir?

Eski dönemlerde çok sık kullanılan ancak doğal kaynaklara dönüş mantığıyla yeniden gündeme gelen arap sabunu, çoğu bölgede yumuşak sabun olarak da karşınıza çıkabilir. Genellikle açık kahve ya da sarı rengiyle dikkat çeker. Normal sabunlar gibi sert ve keskin kalıplara sahip değildir. Evlerde kolayca yapılabilen sabunun ana malzemesi potasyum hidroksit ve sıvıyağdır. En yaygın kullanım alanı saç bakımıdır.

Arap Sabunu Saça Faydaları Nedir?

Arap Sabununun Saça Faydaları

Evinizde kolayca üretebileceğiniz arap sabunları piyasa da oldukça uygun fiyatlara satılmaktadır. Diğer sabunlar gibi kimyasal içermeyen bu ürün, saç bakımında kullanılabilir. Genel olarak arap sabunu kullanmanın saça faydalarına bakılacak olursa;

  • Kepekli saçlarda korkmadan kullanılabilir. Kadın erkek fark etmeksizin gerek saç derisi gerekse de kullanılan ürünler nedeniyle meydana gelen kepekleri bu sabun sayesinde yok edebilirsiniz.
  • Saç dökülmesi gibi ciddi sorunlar yaşayan kişiler arap sabunu kullanabilir. Arap sabunu saç diplerini besleyerek daha sağlıklı ve güçlü olmasını sağlar. Düzenli kullanım sayesinde kısa sürelerde dökülmelerin önüne geçilebilir.
  • Saçlarının mat oluşundan rahatsız olan kişiler bu sabun sayesinde daha parlak ve canlı saçlara kavuşabilir.
  • Saç rengi açmada kullanılan doğal bir açıcıdır. Özellikle sık sık saç rengiyle oynayan kadınlar, kimyasal açıcıların saça verdiği zararı çok iyi bilir. Bu tarz saçı yıpratan etkilerden kurtulmak istiyorsanız boya öncesinde açıcı olarak arap sabunu kullanılabilir.

Arap Sabunu Saçta Nasıl Kullanılır?

Bildiğiniz gibi arap sabunu kalıp şeklinde değil, yoğun bir jöle kıvamındadır. Bu haliyle saçta uygulama yapmak zor olacağı için biraz sıcak suyla sıvılaştırmak işinizi kolaylaştırır. Boş bir şampuan şişesine biraz arap sabunu koyarak üzerine bir miktar sıcak su ilave edin. İyice çalkalayarak sıvılaşmasına izin verin. Saçınıza şampuan gibi uygulayarak iyice durulayın. Fazla kullanımlarda saçı sertleştirebiliyor. Böyle bir durum yaşamamak adına arap sabunu kullanımını aylık periyotlara bölebilirsiniz. Saçınız bu sabuna alıştıktan sonraki süreçte ilk anlardaki matlık ve sertlik yok olacaktır. Bu sebeple ilk başlarda biraz sebat göstermeniz gerekebilir.

Arap Sabunu Saça Faydaları Nedir?

Arap Sabununun Diğer Kullanım Alanları

İnsan sağlığı açısından daha doğal ürünlere yönelen çoğu kişi arap sabunu kullanımının artmasına zemin hazırladı. Özellikle son yıllarda daha çok dikkat çekilen kozmetik ürünlerinde ismini bile duymadığımız birçok kimyasal bulunuyor. Bu durumu çok iyi analiz eden tüketiciler, doğal arap sabunu faydalarından yararlanmayı tercih ediyor. Genel olarak arap sabunun kullanım alanlarını özetlersek;

  • Halı, koltuk gibi eşyaların temizliği,
  • Saç bakımı,
  • Cilt bakımı,
  • Çamaşırlardaki inatçı lekelerde,
  • Bazı bitkilerde zararlı canlıların yok edilmesinde,
  • Bardak gibi camdan imal edilen ürünleri parlatmada,
  • Ahşaptan üretilen eşyaların temizliğinde,
  • Bazı hayvanların temizlenmesinde.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir