Arı Sokmasına İyi Gelen Doğal Yöntemler

Arı Sokmasına İyi Gelen Doğal Yöntemler

Baharın başlangıcıyla beraber doğanın renklenmesi hepimizi sevindiriyor. Rengârenk açan çiçekler ve misler gibi havanın tadını çıkarmak maalesef bazı insanlar için zulme dönüşebiliyor. Özellikle de arı sokmalarından dolayı alerjik sorunları bulunan kişiler. Bildiğiniz gibi bahar ve yaz aylarında canlanan doğaya birbirinden farklı özellikleri bulunan arılar da eşlik ediyor. Eğer sizlerde arı sokmalarından kötü etkileniyorsanız evinizdeki birkaç doğal yöntemle hissedilen acıyı ve etkileri azaltabilirsiniz.

Arı Sokmasına İyi Gelen Doğal Yöntemler

Arı Sokmasından İlk Yapılması Gerekenler

İster siz isterseniz de yakınlarınızdan biri arı tarafından sokulduysa doğal yöntemleri denemeden önce yapmanız gereken başı işlemler bulunuyor. Şimdi sırayla bunlardan bahsedecek olursak;

  • Öncelikle sakinliğinizi koruyun. Hele ki vücudunuz alerjik bir reaksiyon veriyorsa daha da sakin kalmanız gerekecektir.
  • Bir cımbız gibi hem sivri uçlu hem de tutucu görevi görebilecek ekipmanlarla arının soktuğu yerden iğnesini çıkarmalısınız.
  • Arının soktuğu alandan mutlaka çıkarılması gereken iğnesi, vücudunuza zehrin girmesine neden olur. Bu iğneyi sokma anından sonraki 2 ya da 3 dakika içerisinde yaparsanız zehrin yayılmasını önlersiniz.
  • Biraz buzu havlu içerisine alarak arının soktuğu alanda biraz kompres yapın.

Arı Sokmasına İyi Gelen Doğal Yöntemler

Arı Sokmasına İyi Gelen Doğal Yöntemler

Evinizde bulunan aşağıdaki basit malzemelerle arı sokmalarında yaşanan şişlik, ağrı ve acıyı aza indirebilirsiniz.

1.Soğan
Bildiğiniz gibi soğan çok iyi bir antibiyotiktir. Genellikle iltihaplı yaralarda da sık kullanılan soğanı öncelikle iki parçaya ayırın. Yavaş hareketlerle arının soktuğu alana masaj yaparsanız zehrin yayılıp acınızı artırmasını önleyebilirsiniz.

2.Sarımsak
Soğanın küçük kardeşi diyebileceğimiz sarımsak pek çok ağrı için tercih edilen yöntemlerin başında gelir. Çok özel bir antiseptik olarak karşımıza çıkan sarımsağı her ne kadar kötü koksa ve her ne kadar keskin bir tadı olsa da güzelce çiğneyin. İyice ezilen sarımsağı arının soktuğu yere koyun ve bir süre bekletin.

3.Karbonat
Arı sokmasından sonra genellikle o bölgede kızarıklık, yanma ve şişlikler oluşur. Bu durumu ortadan kaldırmak için biraz karbonatı su ile karıştırıp bölgeye uygulayın. Kısa sürede etki edeceğini göreceksiniz.

4.Yoğurt
Yanıklar için bilinen en doğal yöntem yoğurt kullanmaktır. Arı sokmalarında da meydana gelecek yanma ve acı hissiyatı için bir miktar yoğurt kullanılabilir. Özellikle soğuk yoğurt denerseniz sağladığı ferahlama hissi daha yüksek olacaktır.

5.Elma Sirkesi
Ev temizliğinde tutunda pek çok alanın hijyeninde sık tercih edilen elma sirkesi yine arı sokmalarında da çok etkilidir. Kokusu sizi rahatsız edecek olsa da bir pamuk yardımıyla sokulan bölgeye elma sirkesi sürebilirsiniz. Eğer açık alanda böyle bir uygulama yaparsanız kokudan da rahatsız olmazsınız. Hissettiğiniz acıyı azaltma da oldukça etkili olacaktır.

6.Lavanta Yağı
Bildiğiniz gibi her arı türünün sokması farklı etkiler yaratır. En acılı ve ağrılı olanı eşek arılarında bile etkisini gösteren tek doğal yöntem de lavanta yağıdır. Hem yayılan zehri durdurma hem de rahatlama sağlayan lavanta yağını bir pamuk yardımı ile arının soktuğu alana uygulayabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir