Arpa Diyeti Sayesinde Hızlı Kilo Verme

Arpa Diyeti Sayesinde Hızlı Kilo Verme

Kilo verme sürecinde pek çok kişi hem hızlı hem de sağlıklı zayıflama yöntemleri arayışına girmektedir. Bu yöntemler arasında ise dikkat çeken bir besin maddesi yer alıyor. Arpanın faydaları saymakla bitmez ama arpa diyeti sayesinde hızlı kilo verme de mümkün olmaktadır.

Arpa Diyeti Uygulamaları

Arpa diyeti hakkında ki bilgilere geçmeden önce arpanın mutfaklara girişine kısaca göz atmak istiyoruz. Arpa ilk olarak Yakın Doğu’da görüldü ve Romalılar tarafından yerini buğdayla değiştirilene kadar temel gıda maddesi olarak kullanıldı.

Ortaçağ Avrupa’sında, arpadan yapılan ekmekler köylüler için temel beslenme kaynağı oldu, daha sonra ise yerini 19. yüzyılda patatese bıraktı. Bu tahıl, özellikleri ve şaşırtıcı sağlık yararları nedeniyle Çin tıbbında uzun bir süredir mevcuttur.

Arpa diyeti uygulaması genel olarak 2 şekli ile yapılmaktadır. Birinci uygulama da arpa lapası kullanılmakta ve öğünlerin çoğunluğunda bu lapa tüketilmektedir. Diğer uygulama yöntemi ise arpa çayı ile yapılan diyettir.

Arpa Diyeti Sayesinde Hızlı Kilo Verme

1.     Arpa Lapası Diyeti

Arpa diyeti sayesinde hızlı kilo vermek isteyenlerin en sık uyguladığı yöntemlerden biridir. Sabah, öğlen ve akşam öğünlerinde yer alan arpa lapası ile hem istenen tokluk sağlanmakta hem de içerik açısından zengin bir besin maddesi ile beslenmiş olmaktasınız.

Arpa Lapası Nasıl Yapılır?

Öncelikle her öğün ki arpa lapasını taze hazırlamanız ve bu diyeti 7 gün süre ile yapmanız önerilmektedir. Kaynayan suya atacağınız yarım su bardağı arpanın karıştırılarak pişirilmesi gerekmektedir. Lapa kıvamına ulaşması durumunda arpa lapanız yemeğe hazırdır.

Arpa Diyeti Uygulaması

Arpa diyet listenizde maalesef ki çok fazla seçenek bulunmuyor. Listeye sadık kalmanız halinde 1 hafta da 4 kilo vermek mümkün olmaktadır. Arpa diyeti uygulamasında;

  • Sabah kahvaltısında taze ya da kuru meyve ilavesi yaparak hazırladığınız arpa lapasını tüketmeniz gerekmektedir.
  • Öğle yemeğinizde arpa lapası yanında lahana çorbası ile birlikte mevsim salatası önerilir.
  • Akşam yemeğinizde ise arpa lapasının eşlikçisi diyet yoğurt olmalıdır.

Bu arpa diyeti listesinde ara öğün olarak sadece 1 fincan şekersiz yeşil çay tüketmenize izin verilmektedir. 7 günü geçmeyecek şekilde arpa diyeti sayesinde hızlı kilo verme başarısına erişebilirsiniz.

2.     Arpa Çayı Diyeti

Aslında bu bir diyet uygulamasından ziyade mevcut diyet listenizi takviye edici bir ara öğün olarak sunulabilir. Arpa çayı faydaları arasında toksin ve ödem attırıcı olma özelliğinin yer alması sebebi ile zayıflama diyetlerinizde alternatif zayıflama çayı olarak tüketebilirsiniz.

Arpa Diyeti Sayesinde Hızlı Kilo Verme

Arpa Çayı Nasıl Yapılır?

Sizlere birkaç şekilde arpa çayı tarifi vermek istiyoruz.

Bulunduğunuz yerde Asya Pazarı varsa, Asya pazarından kavrulmuş arpa satın alabilirsiniz. Aksi takdirde, bu çayı sıfırdan yaparken, arpaları fırında veya tavada, taneler kahverengileşene kadar kavurmanız gerekir. Daha sonra kavrulmuş arpayı biber değirmeni kullanarak kolayca öğütebilirsiniz.

Arpa çayını bu şekilde hazırlamak normal bir poşet çay kullanmaktan daha fazla zaman alır, ancak tadı ve faydaları çok daha fazladır. Suyu kaynatın, suya 2-3 yemek kaşığı kavrulmuş arpa atın, ardından ısıyı düşürün ve birkaç dakika kaynamaya bırakın. Tadında fark yarattığı için klorsuz içme suyu kullandığınızdan emin olun. Kaynadıktan sonra süzün ve için.

Not: Arpa tohumlarının miktarını istenilen lezzete göre ayarlayabilirsiniz.

Soğuk arpa suyu tarifi yapmayı planlıyorsanız, bütün bir sürahi su içerisine kavrulmuş arpa atın. Bu tarifi mümkünse gece yapın ve sabaha kadar buzdolabında bekletin.

Arpa çayı, Günün her saatinde içilebilir. Tatlandırıcı veya limon gerektirmeyen yumuşak, yatıştırıcı ve lezzetli bir tada sahiptir. Günde 2 bardaktan fazla arpa çayı tüketmek çeşitli olumsuz etkilere sebep olabileceğinden ölçülü içmenizi tavsiye ederiz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir