Aşkı Yakalamanın 7 Altın Kuralı

featured

Kim hayatına aşkla anlam vermek istemez ki? Her şey gibi aşk da emek ister ve aşkın kuralları vardır.

Bazı insanların aşkı bulma şansı daha yüksektir. Mutsuz bir ilişkiden diğerine geçerken, sevdikleri adamla yaşlanmaya başlarlar… İşte sizin için bir araya getirdiğimiz 7 altın kural.

1) Aşkın iksiri ortak amaç

Aradığınız adamın o olduğunu ve her şeyin yolunda olduğunu düşünüyorsunuz. Ya da en azından öyle görünüyor. Ama onun gelecek planları hakkında yeterince bilgin var mı? Templar, evlenip çocuk sahibi olduktan sonra karısının Güney’de yaşamak istediğini keşfeden bir arkadaşının hikayesini anlatıyor. Bu tür sürprizlerle karşılaşmadan detaylı konuşursanız yardımcı olur.

2) Biriyle yeni bir ilişki başlatmayın

İlişkiniz sonunda duygusal olarak yıpranmışsanız, yeni bir ilişkiye başlamadan önce hasarı onarın. Aksi takdirde karşınızdaki kişiye gerçek yüzünüzü gösteremez ve o kişiye odaklanamazsınız çünkü dikkatiniz her zaman kendi üzerinizde olacaktır. Yara iyileşirken yeni bir aşk yerine aile ve arkadaşlarla daha fazla zaman geçirmek daha iyidir.

3) Oyun oynamayın

Güven olmadan ilişki olmaz. Partnerinizle oyun oynamayın. “Bakalım ben yokken başka kadınlara vuruyor mu” demeyin ve size arkadaşlık isteği göndermeyin. Doğum gününüzü unutup unutmadığını kontrol etmeye çalışmayın. Baktın, unutacakmışsın gibi, yakında doğum gününü hatırlayacaksın. Çünkü kendisiyle oynandığını anlayan erkek ilişkiden sakinleşebilir.

4) Kendiniz olun

Gerçekten sevdiğimiz biriyle tanıştığımızda, kendimize yeni bir insan yaratmak isteriz ya da o kişinin aradığı kişi olmaya çalışırız. İstersek çok derine bakabilir, güçlü ve gizemli görünebiliriz. Ama hayatımızı bir makyaj karakterinin arkasına saklanarak ve bir şeymiş gibi davranmaya çalışarak geçirmek bizi yorar. Çözüldüğümüzde, hayal kırıklığıyla onu bizden uzaklaştırırız. Başka bir deyişle, kendin ol ve ona olduğun gibi görün, bu kaybetmek anlamına gelse bile. Belki seni böyle daha çok sevecek?

5) Yalnız kalma korkunuzu yenin

Birçok kadın, yalnız kalmaktan kaçınmak için bir ilişkiden diğerine sürüklenir. Bununla birlikte, yalnız kalma korkunuzla yüzleşmek ve kendinize sadece iyi olduğunu düşündüğünüz ilişkiler için fırsatlar vermek, sizi yararsız deneyimler tarafından tüketilmekten ve özgüveninizi düşürmekten alıkoyacaktır. Bir ilişki sizi mutsuz ediyorsa, onu bitirmek ve yalnız kalmak en iyisidir.

Aşkı bulmanın ilk yolu kendin olmaktır. Sizi güldüren adama bir şans verin ve hedeflerinizin sevdiğiniz adamla nasıl örtüştüğünü görün.

6) İlişki yalnızca seks değildir

İyi seks harika bir şeydir. Ve ilk etapta cinsel çekim yoksa, ilişkinin pek şansı olmaz. Ancak en iyi ilişkiler bir ömür boyu sürer ve cinsel dürtünüz o kadar uzun sürmeyebilir. İlişkiniz sadece seksle ilgiliyse, ileride çocuklarla, para sorunlarıyla, yaşlanan ebeveynlerle, kariyer sorunlarıyla karşı karşıya kaldığınızda muhtemelen kendinizi çok zor bir durumda bulacaksınız. Bir ilişkideki en önemli şey, seksten ziyade iyi ve kötü zamanlarda onu devam ettirecek bir şeye sahip olmaktır.

7) Doğru insanları tanıyın

Tapınak Şövalyeleri, çoğu kadının birisiyle ilk tanıştıklarında doğru kişi olup olmadıklarını içgüdüsel olarak bildiğini söyler. Ancak, hala istisnalar var. Öte yandan, kişi ancak doğru kişiyse düğün gününde hissedebilir. Boşanmış kişilerin çoğunluğu düğün gününde onun doğru şeyi yaptığından şüphe ettiğini söyler.

Gerçek Aşk Nasıl Olur?

Gerçek aşkın tanımı kişiden kişiye değişse de temel özellikleri her yerde ve her insanda aynıdır. Gerçek aşkta üçüncü kişilere yer yoktur. Bir insanın aklında, kalbinde ve hayatında sadece aşık olduğu kişi vardır. Sadakat ve güven, gerçek aşkın meyveleridir. Ayrıca tutku ve şefkat, gerçek aşkla birlikte hissettiği duygulardan bazılarıdır.

Aşık Olduğumuzu Nasıl Anlarız?

Birini seven kişi birçok fiziksel ve duygusal değişimden geçer. Sevgili iştahını kaybeder ve çok daha az uyumaya başlar. Sadece sevdiği kişiyi düşündüğü için dikkati dağılır ve herhangi bir şeye konsantre olmakta zorlanır. Hatta gün içinde her zamanki görevlerini yerine getirmekte zorlanıyor.

İnsan sevdiğini gördüğünde kalbi daha hızlı atmaya başlar. Onunla konuşacağı için çok heyecanlıydı. Kişi karşılıksız veya karşılıksız bir aşk yaşıyorsa depresyon belirtileri gösteriyor olabilir. Tamamen geri çekildi ve kendini toplumdan izole etti. Karşılığında sevgisini alanlar ise ani duygu patlamaları yaşar ve moralleri yüksek olur.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir