Backorder Nedir?

Backorder Nedir?

Backorder, hâlihazırda mevcut olan bir domaini önce gelen alır mantığından hareketle alan adını almadan önce yapılan ön siparişe verilen isimdir. Söz konusu kelimelinin Türkçe karşılığı da ön sipariştir.

Günümüzde gerek bireysel faaliyetlerde gerekse de ticari faaliyetlerde internetin rolü büyüktür. Bu kapsamda her geçen gün yeni iş imkânları ortaya çıkar. Dijital platformlarda faaliyetlerinizi yürütebilmek için yapmanız gereken ilk iş, bir web sitesi kurmaktır. Web sitesi oluşturmak için de öncelikle bir alan adı almanız gerekir. Bu anlamda sorun yaşar ve ticari faaliyetlerinize uygun bir domain almayı başaramazsanız Backorder hizmetinden yararlanmanız gerekir. Söz konusu hizmet, hemen hemen hosting firmalarının tamamında verilmektedir.

Backorder Nasıl Yapılır?

Backorder, genel anlamda, daha önceden alınmış ve kiralama süresi dolmuş, bekleme sürecinde olan domainler için geçerlidir. Örneğin alanadi.com gibi bir domain almak istiyorsunuz, fakat bu alan adının başkası tarafından alındığını düşünün. Bu durumda Backorder hizmeti veren bir firma ile çalışarak alan adına yönelik sipariş oluşturabilirsiniz.

Hizmet aldığınız hosting firması aracılığı ile istediğiniz alan adını kendiniz adına rezerve edebilirsiniz. Domain sahibi olan kişi ya da kuruluşun kullanım süresi bittiği zaman domain artık sizin olacaktır. Alan adının yıllık kiralama ücretini ödediğiniz süre içerisinde de alan adı sizde kalacaktır.

Backorder Çalışma Mekanizması Nedir?

Backorder işlemi yapmak için yukarıda da belirtildiği gibi öncelikle bu hizmete yetkili olan bir hosting firması ile anlaşma yapmanız gerekir. Söz konusu firma, sizden bu hizmet için belli bir ücret talep eder. Gerekli ödemeyi yaptıktan sonra firma tarafından, istediğiniz alan adı ile ilgili gerekli incelemeler yapılıp söz konusu hizmetin gerçekleştirilmesi sağlanacaktır.

Ön sipariş oluşturmak istediğiniz alan adı, başka birisi tarafından Backorder yapılmış olabilir. Bu durumun da işlem yapacağınız firma tarafından kontrol edilmesi gerekir. İlk gelen alır mantığı ile çalışan bu sistemde elinizi ne kadar çabuk tutarsanız istediğiniz alan adına sahip olma ihtimaliniz o kadar artacaktır. Beğendiğiniz alan adına sahip olmak isteyen tek kişi siz değilseniz Backorder sistemi size çok önemli avantajlar sağlayacaktır. Bu sistem sayesinde alan adı boşa düştüğü anda alan adının sahibi olmanızın yolu açılacaktır.

 

Backorder Nedir?

 

Backorder Ne Zaman Yapılmalıdır?

Domain sisteminden boşa düşen alan adına derhal sahip olmanız için Backorder hizmetinden yararlanmanız çok faydalı olacaktır. Bunun için öncelikle alan adının “pending delete” sürecinde olduğunu bilmeniz gerekir. Yani, alan adının sahibinin domain yenileme işlemini yapmadığı, bekleme sürecinin tamamlandığı ve domain silinme aşamasına geçmiş olmalıdır. Pending delete sürecindeki tüm domainler için Backorder işlemi yapılabilir.

Ön sipariş yapmak için domain ücretini de sisteme yatırmanız gerekir. Backorder işlemi sonrasında domain alma işleminiz başarısız olursa ücretiniz geri ödenir. Sistemde gereksiz işlem yapılmasını engellemek adına böyle bir kural konulmuştur.

İnsanların istediği alan adına sahip olması için başvurması gereken en önemli yol, ön sipariş yöntemidir. Bu yöntemi kendiniz için bir fırsat olarak değerlendirebilirsiniz. Alana adının özellikle pazarlama sektöründe faaliyet gösteren işletmeler için ne denli önemli olduğu bilinen bir gerçektir. Bu kapsamda işletmelerin, gerekli bilince sahip olarak alan adına yönlenmeleri gerekir. Doğru alan adını tespit edip gerekli tescil işlemleri için de öncelikle Backorder hizmetine ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu sayede arzu ettiğiniz alan adına sahip olmanız kolaylaşacaktır.

Backorder İşlemleri Esnasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?

Backorder hizmeti almak istediğiniz zaman bir kısım hususlara dikkat ederek faaliyetlerinizi yürütmeniz gerekir. Bu kapsamda aşağıdaki hususları dikkate alarak en iyi ve sorunsuz hizmeti almalısınız.

  • Sektör içerisinde kendini kanıtlamış, güvenilir bir hosting firması ile çalışmalısınız.
  • Almak istediğiniz alan adı ile ilgili gerekli bilgi sahibi olmalısınız.
  • Sisteme kayıt işlemlerinin çok hızlı şekilde yapılması gerekir.
  • Başarılı bir hizmet almak adına tek bir hosting firması ile çalışmanız daha mantıklı olacaktır.
  • Backorder işleminin yürütüldüğü süreç ile ilgili bilgi sahibi olmaya özen gösterin.
  • İşlemin başarılı olmasını müteakip çalıştığınız firma tarafından alan adı size teslim edilecektir.
  • Ön sipariş işleminin başarılı olmasını müteakip alan adı sizin olacaktır. Yıllık domain ücretini ödediğiniz sürece herhangi bir sorun yaşamadan alan adını kullanmaya devam edebilirsiniz.

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir