Balık Yağı Şurubu Faydaları Nelerdir?

Balık yağı şurubu faydaları

Balık yağı şurubu faydaları nelerdir, ne işe yarar ve zararı var mıdır gibi sorular birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Balık yağı şurubu özellikle Omega-3 eksikliği yaşayanların vazgeçilmezi haline gelmiştir. Besin tüketirken sık sık önerilen ve sağlığa, zihinsel gelişime ve kemik gelişimine birden fazla katkısı bulunan balık doğru ve sağlıklı beslenmenin kaynağıdır. Sağlıklı beslenmek için olmazsa olmaz besin balığın tüketimi herkes tarafından sevilmemektedir özellikle de çocuklar tarafından az ve yetersiz tüketilen balık kişilerde çeşitli eksikliğe yol açar. Balık tüketimin yetersiz olması vücutta özellikle de Omega-3 eksikliği meydana getirmektedir.

Eksikliğin en kolay çözüm yolu balık yağı şurubudur. Balık yağı şurubu özelliklede balık yemekten hoşlanmayan kişi ve çocuklar için önemli bir seçenek halini almıştır. Balık yağı şurubu içerisine farklı aramalar eklenerek özellikle portakal ve elma gibi eklenerek balık yağıyla karışım halini almaktadır.

İçerisinde çeşitli aromalar bulunduran balık yağı şurubu tüketimi kolaydır ve özellikle çocukların balık yağı kullanımında büyük kolaylık sağlar. Eklenen aromalar balık yağında bozulmalara neden olmamaktadır, bunun sebebi ise içerisine eklenen E vitaminidir. E vitamini dışında içerisinde kalsiyum, fosfat, demir, A vitamini, B vitamini ve C vitamini bulunduran balık yağı şurubunun faydaları şu şekilde belirtilmektedir:

  • Balık yağı şurubu içeriği sayesinde Alzheimer hastalığının önüne geçer ve oluşmasını engeller, hafızayı güçlendirmesinin yanı sıra unutkanlığı da engeller.
  • Balık yağı şurubunun faydalarından bir diğeri ise, Omega-3 bakımından oldukça zengin olan balık yağı şurubunun yüksek kolesterolün düşmesini sağlar, yüksek kan basıncının dengeye girmesine katkı sağlar, kan dolaşımının üzerinde olumlu katkısı sayesinde kalp krizi felç gibi ani gerçekleşecek durum ve hastalıkların önüne geçer.
  • Balık yağı şurubu özellikle de gelişim çağında olup balık tüketmek istemeyen çocuklar için birebir fayda sağlamaktadır. Gelişim çağındaki çocukların balık yağı şurubu kullanması çocuklarda zihinsel gelişimi arttırır, hafızayı güçlendirir ve kemik beyin gelişimine katkı sağlayarak gelişimlerine büyük oranda katkı sağlar.
  • Balık yağı şurubu yetişkinlerde de oldukça etkilidir, olumsuz düşünceler, depresif ruh haline, vücuttaki eklem ve kemik ağrılarına iyi gelmekle birlikte kansere kalkan görevi görmektedir.

 

Balık yağı şurubu faydaları

 

 

Balık Yağı Şurubunun Zararları Nelerdir?

Balık yağı şurubunun faydaları olduğu kadar kişi üzerinde zararları ve yan etkileri de olabilmektedir. Balık yağı şurubu kişilerin kulaktan dolma veya kendi isteklerine göre kullanabilecekleri bir şurup olmamakla birlikte vücutta Omega-3 eksikliği gibi bir takım vitamin ve mineral eksikliği sonucu tıp uzmanları tarafından kullanım dozu ve şekli belirtilerek önerilmektedir. Kişilerin balık yağı şurubunu bilinçsiz bir şekilde kullanması, doktor tavsiyesi dışında kullanılması ve normal tüketimin üzerinde kullanması bir takım zararlara yol açacaktır. Balık yağı şurubu kişilerde, göğüste ağrı ve rahatsızlık yaşanmasına, ağızda kötü kokuların oluşmasına, vücutta büyük oranda su kaybına, ishal rahatsızlığının yaşanmasına ve sırt bölgesi ağrılarını meydana gelmesine yol açmaktadır. Faydası saymakla bitmeyen balık yağı şurubunun hekim tavsiyesi dışında aşırı kullanımında da zararları olacağı bilinmektedir.

Balık Yağı Şurubu Kilo Aldırır Mı?

Balık yağı şurubun kilo yapmadığı bilinmekle birlikte içeriğindeki yoğun vitamin ve mineral takviyesi kişiyi hem formda hem de zinde tutmaktadır. Balık yağı şurubu birçok diyet listesinin vazgeçilmezi halini almıştır. Balık yağı şurubunun özellikle diyet listelerinde yer alması ve zayıflamak isteyen kişilerce tüketilmesinin sebebi şurubun tüketen kişiler üzerinde tokluk hissi yaşatıyor olmasıdır. Tokluk hissi yaratan şurup kişilerin besin tüketimini dengelerken kilo vermelerine de yardımcı oluyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir