Basın Bülteni Nasıl Yazılır?

featured

Bir basın bülteni hazırlamak ve yayıncılara göndermek istiyorsanız bunun için uymanız gereken birtakım kurallar bulunmaktadır. E-Ticaret için de sıklıkla kullanılmakta olan basın bülteninin nasıl yazılması gerektiği, merak edilen konulardan biridir. Dikkat çekici bir yazı için basın bülteninin uzunluğu, içeriği önemli etmenlerin başında gelmektedir. Bunların yanı sıra elbette ki basın bülteninizin hedef kitlesi dikkat edilmesi gereken unsurlar arasındadır. E-ticaret web sitenizin tanıtımını yapmak amacıyla yazacağınız basın bülteninde uzman bir görüş almanız tavsiye edilmektedir. Fakat eğer bir uzman desteği almayı tercih etmeyeceksiniz sizler için ‘’Basın Bülteni Nasıl Yazılır?’’ sorusunun cevabı yazıda bulunmaktadır.

Basın Bülteninde Söz Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

  • Basın bülteninizi hazırlamadan önce yapmanız gereken bir ön hazırlık süreci vardır. 
  • Bunun için yayınlayacağınız bültende ne tür bir konudan söz edeceğinizi belirlemeniz gerekmektedir. 
  • Aynı zamanda yazacağınız bültenin kim tarafından gönderildiğini karşı tarafa belirtmeniz gerekmektedir. 
  • Bültende bulunan konunun ne olduğuna ve neden bir haber değeri taşıdığına karar vermelisiniz. 
  • Verdiğiniz bültendeki haberin hangi şehirleri kapsadığını bildirmeniz de hedef kitleyi belirleme konusunda sizlere yardımcı olmaktadır.

Basın Bülteninde Başlığın Önemi Nedir?

Haber başlıkları okuyucuyu o habere çekebilmek için en önemli unsurlardan biridir. Yazdığınız basın bülteni için tercih edeceğiniz çarpıcı bir başlık diğerleri arasında fark yaratabilmenizi sağlayacaktır. Başlığınızın ilgi çekici olmasının yanı sıra gerçeği de yansıtması gerekmektedir. Basın bülteninizde yer alan konuya yönelik bir başlık seçmediğiniz takdirde olumsuz bir karşılık alabilirsiniz.

Basın Bülteninde İlk Paragrafta Ne Olmalıdır?

Eğer çarpıcı bir başlık ile okuyucunun ilgisinin çekmeyi başardıysanız bunun yanı sıra yazının tamamını da okutabilmeyi sağlamalısınız. Bunun için bülteninizde geçen tüm önemli bilgileri ilk paragrafta vermeye çalışmalısınız. E-Ticaret’le ilgileniyorsanız ve bir indirim duyurusundan bahsedecekseniz ilk paragrafta bu bilgiyi vermeniz bülteniniz için olumlu bir adımdır. Bültenin devamında ise seçtiğiniz konu hakkındaki diğer ayrıntıları verebilirsiniz.

Basın Bülteni Yazarken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

  • Bir basın bülteninde dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlardan biri yazım hatası ve anlatım bozukluklarıdır. Yazdığınız yazı içerik olarak nitelikli bir yapıya sahip olsa dahi eğer doğru bir Türkçe kullanmazsanız olumlu bir izlenim bırakma ihtimaliniz azalmaktadır.
  • Bülteninizde alıntılar yapmak yazınızın ilgi çekiciliğini artırmaktadır. Konunuzla ilgili haberle bağı olan tanınmış kişilerden alıntılar yaparsanız bülteninizin değerini yükseltebilirsiniz.
  • Editörlere göndermekte olduğunuz bülteninize iletişim bilgilerinizi eklemelisiniz. Aksi takdirde konu ile bilgi sahibi olmak isteyen editörler size ulaşamayabilir ve iletişim kopukluğu yaşanabilir.

Basın Bülteni Hangi Uzunlukta Olmalıdır?

Basın bültenleri genellikle bir sayfa uzunluğunda olması gerekmektedir. Yayıncılar için önemli olan konu, basın bülteninizde vermiş olduğunuz bilgilerin yeterince detaylandırılmış olmasıdır. Bunun dışında eğer değinmek istediğiniz farklı konular varsa bunu başka bir basın bülteni yazarak tamamlayabilirsiniz. Aynı zamanda haberinizde kullanmak istediğiniz görselinizi de e-mailiniz ile birlikte göndermeniz sizin için iyi bir izlenim bırakmaktadır. 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir