Biftek Baharatı Nedir, Biftek Baharatının İçinde Neler Var? 

featured

Biftek hayvanın en lezzetli bölgelerinden biridir. Kemiksiz, yağsız ve kolaylıkla tercih edilebilen biftek içine koyulan baharatlar ile daha çok lezzetli olur. Biftek etinin içine koyulan baharatlar eti daha lezzetli hale getirmek ve marine etmek için kullanılan bir yöntemdir. Aynı zamanda mevcut olan lezzetin etin içerisinde kalmasına olana sağlar. 

Biftekler en başta olmak üzere her etin içerisinde koyulacak baharat çeşitleri oldukça önemlidir. Bu baharatların belirli oranlarda koyulması gerekir. Az ya da çok gelen baharat çeşitleri etin tadını bozabilir. Bu nedenle aktarlarda hazır olarak biftek baharatı adı altında karışımları almak mümkündür. Ayrıca kişiler kendi baharatlarını da hazırlayarak etlerine lezzet katabilir. Sevdikleri için özel tatlar yakalayabilir. 

Biftek Baharatı Nasıl Kullanılır? 

Baharatların koyulma şekli oldukça önemlidir. Boca etmek yerine ovarak ya da marine ederek ufak dokunuşlar ile baharatları koymak etin şeklini ve tadını bozmayacaktır. Ayrıca baharatlama işleminden sonra belirli bir süre üstünü streç ile kapatarak bekletmek etin çok daha lezzetli olmasını ve etin baharatını tam olarak yemesini sağlar. Bu durumda kullanılan etin kalitesi de oldukça önemlidir. 

Beklemiş et her zaman daha lezzetli olur. Uygun koşullarda saklanmış olmasına özen gösterilmelidir. Aksi durumda et çabuk bozulabilen bir ürün olduğu için yenmeyecek duruma gelebilir. Baharatlama işleminden sonra buzdolabında saklanması tavsiye edilir. 

Biftek Baharatının İnsana Faydaları Nelerdir? 

Biftek baharatının içeriğinde kırmızıbiber, zahter, kekik, beyaz biber vardır. Ayrıca isteğe bağlı olarak köri ilave edilebilir. Tüm ürünler aynı anda kullanılabilir. Karışım içerisinde bulunan temel baharat çeşitlerinin yararlarını şu şekilde sıralayabiliriz. 

Kekik 

Harika bir antiseptiktir. Antibiyotik olarak öksürük, soğuk algınlığı, boğaz ağrısı, grip, sindirim sistemi rahatsızlıklarında kullanılır. Ayrıca balgam sökücüdür. Kekik K vitamini deposudur. İçerisinde kalsiyum, demir ve manganez gibi yüksek oranda minareleri barındırmaktadır. 

Zahter 

Yaşanan sindirim sistemi sorunları için birebirdir. Ayrıca bronşit, verem, astım gibi rahatsızlıkların giderilmesinde doğal rol oynar. Bu tür rahatsızlık yaşayanların mutlaka zahter kullanması tavsiye edilir. Bunun dışında düşük olan tansiyonu düzenler. İştah açar ve kansızlık, hazımsızlık gibi problem yaşayan bireyler için çok uygundur. 

Beyaz Biber 

Sindirim sisteminin daha hızlı çalışması için tercih edilebilir. Bunun yanı sıra kalp ve damar rahatsızlıklarına iyi gelir. Hazımsızlığı çözer vitamin ve mineral deposudur. 

Kırmızı Biber 

Kırmızıbiberin en çok bilinen özelliklerinden birisi iştahı açmasıdır. Ayrıca sindirimi kolaylaştırır ve mide ile salgı bezlerine oldukça iyi gelir. Doğal ağrı kesici özelliği bulunur. Kas ağrıları için özellikle tercih edilebilir. Bunun dışında kırmızıbiber idrar söktürücüdür. Kan dolaşımını düzenler basıncı azaltır. Yaşlılarda romatizma hastalıkları için kullanılır. 

Biftek Baharatı Dışında Kullanılabilecek Ürünler

Biftek baharatları dışında farklı tatlar seven ve arayışta olanlar için bazı öneriler yapılabilir. Bunlar köri, kimyon ve karabiber gibi ürünlerdir. Bu ürünlerin az miktarlarda kullanılması biftek için uygun olabilir. Ayrıca bu ürünlerin yanında tuz mutlaka kullanılmalıdır. Kullanılan tuz eti pişirir ve daha lezzetli olmasını sağlar. Baharatlama işlemleri mutlaka et pişmeden 1 gün öncesinden yapılır ise et daha yumuşak olacaktır. 

Biftek Baharatı Olan Et Nasıl Pişirilir? 

Biftek baharatlama işleminin yapılmasından yaklaşık 24 saat sonra ızgarada ya da kızgın bir tava tercih edilerek pişirme işlemleri yapılabilir. Döküm tavalar bifteğin daha iyi pişmesi için yardımcı olur. Ayrıca Biftek pişirme işlemleri için yağ kullanılmaz. Yağ etin sertleşmesine neden olur. İstenilen lezzet yakalanamaz.

https://yazzar.com/isebak/1356 2/2 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir