Bill Gates COVID-19 salgınının ne zaman biteceğini söyledi!

featured

Microsoft’un kurucularından Bill Gates, Omicron varyantının ortaya çıkmasının ardından dünyayı vuran son COVID-19 dalgası hakkındaki görüşlerini paylaşmak için soluğu Twitter’da aldı. Gates, Noel planlarını iptal etmek zorunda kaldığını açıklayarak, insanlara yeni varyantın dikkate alınması gerektiği çağrısında bulundu.

Bill Gates yaptığı paylaşımda, “Tam hayat normale dönecek gibi görünürken, pandeminin en kötü kısmına giriyor olabiliriz. Omicron hepimizin evlerine uğrayacak. Yakın arkadaşlarım ve ben tatil planlarımızın çoğunu iptal ettik.” dedi.

Omicron tarihteki herhangi bir virüsten daha hızlı yayılıyor. Yakında dünyanın her ülkesinde görülecek. En büyük bilinmezlik ise Omicron’un sizi ne kadar hasta ettiği. Hakkında daha fazla şey öğrenene kadar ciddiye almamız gerekiyor. Delta’nın yalnızca yarısı kadar şiddetli olsa bile, şimdiye kadar gördüğümüz en kötü dalgalanma olacak çünkü çok bulaşıcı. ”

Bill Gates aynı zamanda, COVID-19 pandemisinin önümüzdeki yıl sona erebileceğine inanarak, devam eden dalganın üç aya kadar süreceğini tahmin ediyor.

Gates, “İyi haber, Omicron o kadar hızlı hareket eder ki, bir ülkede bir kez baskın hale geldiğinde oradaki dalganın üç aydan az sürmesi gerekir” diye ekledi.

Açıklamalarına devam eden Gates “Önümüzdeki birkaç ay durumlar kötüleşebilir ama yine de doğru adımları atarsak pandeminin 2022’de bitebileceğine inanıyorum. Kovid’in üzerimize çöktüğü başka bir tatil sezonuna girmenin sinir bozucu olduğunu biliyorum. Ama sonsuza kadar böyle olmayacak. Bir gün pandemi sona erecek ve birbirimize ne kadar iyi bakarsak, o günler daha çabuk gelecek.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir