BioNTech Aşısının Gençler Üzerindeki Etkisi

Biontech Aşısı Yan Etkileri

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, son yaptırdığı ankette Pfizer-BioNTech aşısıyla ilgili yaptığı araştırmanın çarpıcı sonucunu açıkladı.

Gençlerde yüzde 93 etkili

CDC’nin yaptığı araştırmaya göre Pfizer-BioNTech aşısının 12-18 yaş grubundaki gençlerin hastaneye yatmalarını önlenmesi bakımından yüzde 93 etkili olduğunu duyurdu.

19 çocuk hastanesinde yatan hastalar üzerinde yapılan araştırmada haziran-eylül ayları arasında yapıldı. Kovid-19 hastalarını inceleyen CDC, 179 hastanın yüzde 3’ünün aşılı 97’sinin ise aşısız olduğunu tespit etti. Bu hastalar arasında entübe edilen 29 ve ölen 2 hastanın aşısız olduğu bildirildi.

Genç nüfusun aşılanması, virüsün yayılma hızını yavaşlatacak

CDC’nin araştırması ABD’de 5-11 yaş arasında Kovid-19 aşılamasına hazırlanıldığı dönemde yayınlanması,genç nüfusun aşılanmasının virüsün ülkede yayılma hızını düşüreceğini ve çocukları nadir de olsa şiddetli hastalıktan koruyacağını gösterdiğini vurguladı.

Kurum, araştırma sonucunun, Kovid-19 aşılarının gençler üzerindeki etkisi konusunda bugüne kadar yayımlanan en güçlü kanıt olduğunu belirtti.