Bitkisel Şifa Nedir?

featured

Pek çok insan, bitkiciliğin sadece mistiklerin uğraştığı mistik bir uygulama olduğunu düşünür. Bununla birlikte,  ‘bitkisellik ‘ kelimesi aslında temel bitki maddelerinin ve bunların tıbbi kullanımlarının araştırılmasına atıfta bulunur. Esasen, hastalıkların tedavisinde bitkilerin ve uçucu yağlarının kullanılmasıdır. Bitkiselcilik binlerce yıl önce ortaya çıkmasına rağmen, son zamanlarda birçok ülkede bir canlanma yaşadı. Bu nedenle, bitkisel ilaçların ne olduğunu ve sağlık için nasıl çalıştıklarını anlamak önemlidir. Bitkisel şifa yöntemleri günümüzde farklılık gösteren bir hizmet destinasyonuna sahiptir, dolayısıyla bu alanda birçok farklı yöntem çeşidi ön plana çıkmayı başarıyor.

Çoğu insan, şifalı bitkilerle uğraşmanın yalnızca şifacıların uğraştığı bir şey olduğuna inanır. Ancak bu doğru değildir. Aslında, bitkicilik, insanlar tarafından yeryüzünde ilk anlarından beri kullanılan yaygın bir uygulamadır. Birçok eski kültür, hastalıkları tedavi etmek için şifalı otlar kullandı; doğal bileşikleri güçlendirmek ve yeni ilaçlar yaratılır. Tıpla ilgili birçok eski metin, yıllarca bitkisel eğitim almış uygulayıcılardan geldi. Bu, bitkiciliğin uzun süredir var olduğunu ve sağlık koşullarını tedavi etmenin doğal bir yolu olduğunu göstermektedir.

Bitkisel Şifa Ne İşe Yarar?

Günümüzde çoğu insan her gün bitkisel bir ilaç uygulayarak doktor kullanmadan tıbbi bakım almaktadır. Akupunktur gibi uygulamalar da son yıllarda reçeteli ilaçlara alternatif olarak popülerlik kazanmıştır. Aynısı, homeopati ve akupresür gibi diğer alternatif ve geleneksel tıp biçimleri için de geçerlidir. Ayrıca, birçok şifalı bitki artık sentetik olarak mevcuttur; ancak bunlar pahalı olabilir ve doğal bitkilerle aynı etkilere sahip olmayabilir. Bu yollarla, bitkisel ilaçlar reçeteli ilaçlar kadar yaygın hale geldi.

Yeni tıbbi tedaviler keşfetmenin yanı sıra, şifalı bitkiler de birçok faydaya sahiptir. Hastalıklarınızı iyileştirmek için yalnızca doğal malzemeler kullanacağınız için sağlıklı beslenme alışkanlıklarını teşvik eder. Ayrıca, geleneksel kültürlerde modern gıda kaynaklarını desteklemek için bitkisel ilaçlar yaygın olarak kullanılmaktadır. Aynı zamanda, bitkileri doğal olarak yiyen hayvanlardan elde edilen süt ve et gibi hayvansal ürünleri dahil ederek modern diyetleri tamamlarlar. Sonuç olarak, insanlar her gün şifalı bitkilerle daha sağlıklı ve daha dengeli bir hayat yaşıyorlar.

Bitkisel Şifa Önemi Nedir?

Geleneksel veya bitkisel sağlık bakımı, doğal ilaçlar kullanarak iyileştirme uygulamasıdır. Antik çağda, bütünsel şifacılar hastalıkları tedavi etmek ve insan vücudunu geliştirmek için şifalı otlar kullandılar. Bununla birlikte, 20. yüzyılın sonlarında, kitle iletişim araçları ve genel halkın sağlıklı yaşama olan ilgisi nedeniyle bitkisel terapiler alanı daha popüler hale geldi. Giderek daha fazla insan doğal ilaçları sağlık rejimlerine dahil etmeyi seçiyor.

Birçok insan bitkisel tedavileri bir alternatif tıp veya kendinize bakma şekli olarak görür. Bazı insanlar kristallerin iyileştirici güçlerine de inanır. Buna ek olarak, insanlar besin alımının önemini anlıyor ve diyetlerini daha iyiye doğru değiştirmeye istekli. Sonuç olarak, daha iyi sağlık için de takviye almaya isteklidirler. Ayrıca bitkisel tedaviler sık ​​görülen hastalıklar için etkili tedavi sağlar. Sonuç olarak, sağladığı etkinlik ve erişim kolaylığı nedeniyle bitkisel sağlık hizmetleri ana akım haline geliyor.

Bitkisel Şifa Faydaları Nelerdir?

Tüketiciler, doğal bileşenlerin faydaları hakkında daha fazla bilgi sahibi oluyor ve kaliteli ürünler için daha fazla ödemeye istekli oluyor. Üreticiler, en kaliteli doğal malzemeleri makul fiyatlarla sunarak kar elde ediyor. Tüketiciler, organik gıda ve bitki satın almanın sağlığı geliştirdiğini ve çevrenin korunmasına yardımcı olduğunu bilir. Herhangi bir pestisit veya herbisit kullanmadığı için organik ürünler almaya isteklidirler. Ek olarak, zararlı kimyasallar içermediğinden bitkilerin yan etkilere neden olma olasılığı daha düşüktür; bunun yerine yaşam gücü adı verilen güçlü doğal enerjiyi kullanırlar.

Hastaların geleneksel tedavilerden kurtulmalarına yardımcı olmak için şifalı otları kullanan birçok geleneksel olmayan tedavi vardır. Örneğin, bazı kanser hastaları, hastalıklarıyla etkili bir şekilde savaşabilmeleri için geleneksel tedavinin yan etkilerini (kusma veya kilo kaybı gibi) en aza indirmek için şifalı otlar kullanır. Buna ek olarak, bazı hastalar, geleneksel doktorlarının hastalıklarını düzgün bir şekilde teşhis etmemesi veya tedavi etmemesi nedeniyle alternatif tedavileri seçmektedir. Sonuç olarak, geleneksel tıbbın bir kişinin gerçekte neyin yanlış olduğuna saygı göstermediği durumlarda, geleneksel tıbbın yerini bitkiler doldurur.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir