1. Haberler
  2. Güncel
  3. Büyük ankette dikkat çeken ‘sığınmacı’ sonucu

Büyük ankette dikkat çeken ‘sığınmacı’ sonucu

featured

Konsensus Araştırma Şirketi’nin son anketine göre, Türkiye’ye artık sığınmacı kabul edilmemesi gerektiğini düşünenlerin oranı yüzde 67.7 olarak belirlendi. Bu görüşe katılmayanların oranı da yüzde 9.1’de kaldı.

Konsensus Araştırma Şirketi’nin, “Türkiye Gündemi Araştırması” başlığıyla yayınladığı araştırma, dikkat çeken sonuçlar ortaya koydu.

Temmuz 2021’de Türkiye’nin gündemini  oluşturan olayların kamuoyuna ve siyasete yansımasının ortaya  çıkartılması amacıyla yaptığı araştırma, Siyasi Liderler, Sığınmacılar Sorunu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Ege ve Akdeniz’deki Orman Yangınları, Türkiye Gündemi gibi konuları irdeliyor.

Söz konusu ankette, Türkiye’ye artık sığınmacı kabul edilmemesi gerektiğini düşünenlerin oranı yüzde 67.7 olarak belirlendi. Bu görüşe katılmayanların oranı ise yüzde 9.1’de kaldı.

En beğeni̇len si̇yasetçi̇ler

Konsensus Araştırma Şirketi’nin anketine göre, son zamanlarda, Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi performansını beğendiğini belirtenlerin oranı %43,3 olarak belirlendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun siyasi performansını beğenenlerin oranı %25,5 olurken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in siyasi performansını beğenenlerin oranı ise %22,9 olarak kayıtlara geçti.

Fahrettin Koca’nın siyasi performansını ise beğendiğini belirtenlerin oranı %40,2 oldu. 

Kamuoyu araştırmasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun siyasi performansını beğendiğini belirtenlerin oranı ise %35,5.

En beğeni̇len si̇yasi̇ler sıralamasi

Araştırmaya göre, siyasi performans sıralamasında, Recep Tayyip Erdoğan 2,92 beğeni puanı ile 1. sırada, Fahrettin Koca 2,91 puan ile 2. sırada, Mansur Yavaş 2,81 puan ile 3. sırada, Ziya Selçuk 2,76 puan ile 4. sırada, Hulusi Akar 2,71 puan ile 5. sırada, Süleyman Soylu 2,70 puan ile 6. sırada, Ekrem İmamoğlu 2,63 puan ile 7. sırada, Kemal Kılıçdaroğlu 2,53 puan ile 8. sırada, Devlet Bahçeli 2,48 puan ile 9. sırada, Meral Akşener 2,45 puan ile 10. sırada yer aldı.

Beledi̇ye başkanları sıralaması

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın siyasi performansını beğendiğini belirtenlerin oranı %32,4 olarak belirlenirken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun siyasi performansını beğenenler %26,3 oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ise siyasi performansını beğenenlerin oranı %22,0 olarak kaydedildi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Si̇stemi̇ destek oranlari

Öte yandan, ankete katılan vatandaşlara sorulan, “24 Haziran 2018’de yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri sonrası resmi olarak başlayan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminden ne derece memnun olup olmadığınızı belirtir misiniz?” sorusu da ilginç sonuçlar ortaya koydu.

Buna göre, sistemden memnun olanların oranı yüzde 35,9 olurken, memnun olmayanların oranı da yüzde 42,4 oldu.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir