Calisthenics Nedir?

featured

Calisthenics, ekipman olmadan yapılan hareketi içeren bir egzersiz şeklidir. Calisthenics ‘in arkasındaki temel fikir, kuvvet, esneklik ve kas tonusu oluşturmak için vücudunuzu çeşitli egzersizlerle hareket ettirmektir. Ek olarak, jimnastik, duruş, genel zindelik, kardiyovasküler sağlık ve daha pek çok konuda yardımcı olur. Temel jimnastiği günlük rutinlerine dahil etmekten herkes yararlanabilir ve hem sporcular hem de günlük egzersiz yapanlar için pek çok fayda vardır.

Kalistenik, genel sağlığınızı iyileştiren sağlıklı bir egzersiz şekli olabilir. Egzersiz yapmak kaslarınızı geliştirir ve eklemlerinizi güçlendirir. Kalori yakarken kalp atış hızınızı ve kan basıncınızı da artırır. Ek olarak, jimnastik uygulamaları ile sağlıklı bir yaşam tarzı korunabilir. Düzenli jimnastik sizi hayal edebileceğiniz her şekilde daha güçlü, daha sağlıklı ve daha mutlu yapacaktır.

Calisthenics Ne İşe Yarar?

Kendinizi iyi hissettiren egzersizler yaparak egzersizin olumlu zihinsel ve fiziksel etkileri güçlenir. Düzenli jimnastik, özgüven ve öz disiplin oluşturarak sizi doğal olarak başarıya hazırlar. Fitness hedeflerinize ulaşmak için çalışırken vücudunuzu nasıl daha iyi kontrol edeceğinizi öğreneceksiniz. Ayrıca süreç, kendi cildinizde daha rahat olmanızı ve görünüşünüzdeki algılanan kusurlarla daha az ilgilenmenizi sağlayarak zihninizi güçlendirecektir.

Düzenli jimnastik aynı zamanda genel zindeliğinizi geliştirmek için büyük bir potansiyele sahiptir. Günde egzersiz yapabileceğiniz süreyi artırarak kardiyonuzu güçlendirir. Artan egzersiz yoğunluğu, vücudunuzda artan kalori yakımına ve yağsız kas kütlesine yol açar. Ek olarak, düzenli jimnastik, eklemlerinizdeki hareket aralığını iyileştirerek esnekliği artırır. Bu, sporculara, antrenman rejimleri sırasında belirli hareketleri gerçekleştirme yeteneklerini artırmak gibi birçok farklı şekilde fayda sağlar.

Calisthenics Önemi Nedir?

Bazı insanlar, temel vücut ağırlığı egzersizlerinin güvenliği konusunda endişelenir- ancak bu, asılsız bir yutturmacadır. Zindeliği geliştirmek için herkes temel vücut ağırlığı egzersizlerini yapabilir ve bu egzersizleri doğru bir şekilde yaparken doğal riskler veya yaralanma olasılıkları yoktur. Spor performansı kazanımları söz konusu olduğunda, ekipmansız egzersiz yapmak, sonuçta sizi başarıya hazırlayacaktır. Sonuç olarak bu, herkesin düzenli olarak yapılan jimnastikten faydalanabileceği anlamına gelir.

Calisthenics, vücudun gücünü, esnekliğini ve koordinasyonunu hedef alan bir egzersiz şeklidir. Genellikle açık havada, parkta veya spor salonunda yapılır. Her yaştan ve zindelik seviyesinden insan jimnastik uygular. Sağlıklı kalmak, kilo vermek veya kaslarını geliştirmek için jimnastik yapabilirler. Esasen, jimnastik yapmak için birçok neden vardır.

Calisthenics Faydaları Nelerdir?

Vücut ağırlığı antrenmanı, normal ağırlık temelli egzersizlerden farklıdır, çünkü direnç olarak küçük elde tutulan ağırlıklar kullanır. Direnç, kullanıcının egzersiz sırasında uyguladığı vücut ağırlığından gelir. Vücut ağırlığını kullanarak egzersiz yapmak, normal ağırlık antrenmanı yöntemlerinden farklı kasları hedefler. Ayrıca, vücut ağırlığını kullanırken kimse yaralanmadığından spor salonunda ağır ağırlıklar kullanmaktan daha güvenlidir. Aslında, engelli insanlar, engellerinin ilerlemesini riske atmadan jimnastik yapabilirler.

Çoğu insan, fiziksel uygunluklarını veya sağlıklarını iyileştirmek için vücut ağırlığı egzersizleriyle başlar. Duruşlarını iyileştirmek veya bir spor için güç oluşturmak için kullanırlar. Bundan sonra, daha güçlü sonuçlar için düzenli ağırlık antrenman yöntemlerine geçerler. Daha ağır ağırlıklar kullanarak yapılan egzersizler, tek başına vücut ağırlığı kullanan egzersizlerden daha hızlı kas ve fitness seviyeleri oluşturmanıza yardımcı olur. Vücut ağırlığı egzersizleri, tüm fitness seviyelerinde ve fiziksel uygunluk geliştirme aşamalarındaki insanlar için mükemmeldir.

Calisthenics Yapmanın Avantajları Nelerdir?

Uygun ekipmana sahipseniz, jimnastik yapmak kolaydır. Ayak parmaklarınızın ve ellerinizin üzerinde düşmeden dengede kalabileceğiniz kadar geniş bir zemin alanına ihtiyacınız var. Ayrıca farklı boyutlarda iki el ağırlığına ihtiyacınız olacak: ayak parmaklarınız için daha küçük ve elleriniz için daha büyük bir ağırlık. Ek el pozisyonları, ilave el pozisyonları ve belirli hareketler sırasında denge için bir çubuk veya zincir de kullanabilirsiniz. Esasen, konu jimnastik yapmak olduğunda çok fazla alan, ekipman ve seçenek vardır.

Birçok insan fiziksel rutinlerinin bir parçası olarak aşırı jimnastik egzersizleri yapmayı seçer. Bu egzersizler, ağır ağırlıkları kaldırmaya ve patlayıcı hareketler yapmaya odaklanır. Örnekler arasında dikey sıçramalar, mekikler, dipler ve ağız kavgası sayılabilir. Bunları yapmak vücudunuzun stresten kurtulmasına ve kas kütlesi oluşturmasına yardımcı olur. Ayrıca duruşunuzu iyileştirebilir ve kardiyovasküler sağlığınıza yardımcı olabilir. Aynı zamanda, sizi güçlü, hızlı ve sağlıklı yapar.

Birçok uzman, jimnastiğin faydalarının diğer egzersiz türlerinin faydalarından 100 kat daha fazla olduğuna inanmaktadır. Bunun nedeni, kas geliştirmede ve yağ azaltmada çok etkili olmalarıdır. Ayrıca, yoğun programları olan kişiler için yapılması kolay ve kullanışlıdır. Ek olarak, jimnastik yapmak eklem ağrısı veya yaralanması olan kişilerin egzersizlerden daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir