Call Over İnternet Ne Demek?

featured

Corona virüs başlamasından bu yana insanların yaşayış biçimi birçok yönden değişime uğradı. Artık öğrenciler zorunlu olarak canlı derslere katılmak zorunda kaldı. Bunun yanında iş hayatında da birçok firma evden çalışma modeline geçmeye başladı. Bazı şirketler evden çalışma modeline yabancı olmasa da pandemi döneminde iş sistemini evden çalışma modeline uyarlamak için bir takım değişikliklere gitmeye başladı. Bu her ne kadar insanlara rahat gibi gelen bir sistem olsa da denetleyici bir sistemin zayıflığı ve ortam ciddiyetinin iş veya okuldaki kadar yeterli olmamasından dolayı ilk zamanlarda yeterli verim alınamadı. Daha sonraları bu sistemin bir farklılık değil de yaşam tarzına dönüşmesiyle birlikte insanlar bu konudan daha fazla faydalanmaya ve olağan bir süreç olarak görmeye başladı.

Pandemi dönemiyle birlikte canlı derslere ve canlı toplantı ve online işlere ayak uyduran kişilerin öncelikle canlı ders ve işler için bir uygulamaya ihtiyaç duydular. Zoom uygulaması sağladığı birçok faydadan dolayı çalışanlar ve öğrenciler için kolaylıklar sunan bir uygulama olarak insanların karşısına çıktı. Ancak Zoom uygulaması her ne kadar birçok kişi tarafından kullanılan bir sistem olsa da bir takım sorunları da beraberinde getirdi. Pandemi dönemiyle birlikte Zoom gibi birçok uygulama yapılmış olsa da hiçbiri onun kadar popüler olamadı. Bir takım sorunlar zaman içinde giderilmiş olsa da yine de kullanıcıların istediği seviyede olduğu söylenemez. Call over gibi hatalar ortaya çıkmaktadır. Bu tarz uygulamalar eğer internetiniz ve kullandığınız cihaz iyiyse yeterli verimi alma şansınız daha yüksektir. Ancak internetiniz kötü ve kullandığınız cihaz da eskiyle büyük ihtimalle ses ve görüntü kalitesi yönünden hiçbir şekilde tatmin edici bir hizmet sunmamaktadır. Pandemi dönemine insanların alışması ve yüz yüze eğitime geçilmesiyle birlikte Zoom gibi uygulamaların kullanım sıklığı azalmış olsa da yine de yoğun bir şekilde devam etmektedir. Bu tarz uygulamaların büyük bir getirisi de şüphesiz ki iş dünyasına olmuştur. Evden çalışma modelini benimseyen iş modelleri birçok yönden bu sisteme ayak uydurduğu için bu modeli kalıcı olarak sistemlerine uygulamışlardır.

Call Over Hatası Nedir?

 Call Over sadece Zoom değil bu tarz birçok kişinin bir arada olduğu, ders ve iş için kullanılan birçok uygulamada çıkan bir hatadır. Call over hatası Ip adresi üzerinden yapılan yoklama sonucunda ortaya çıkan hatadır. Bu hata genellikle ders veya iş sırasında araştırma yapmak ve başka bir işle uğraşmak amacıyla başka bir sekme açarak uygulamanın alta alınmasıyla ortaya çıkmaktadır. Call over hatası çoğu zaman online derslerde öğrencileri zor durumda bırakmaktadır. Bu hata pandemi dönemi başlamasıyla birlikte ilk başlarda garipsenmiş ve alışılması zaman almış olsa da bir süre sonra normal birşey olduğu görülmüştür.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir